Καμπανάκι της UEFA: «Ματαίωση πρωταθλήματος βάζει σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά σας εισιτήρια»!

Gazzetta team
Καμπανάκι της UEFA: «Ματαίωση πρωταθλήματος βάζει σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά σας εισιτήρια»!

bet365

Η UEFA, σε συνεννόηση με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), έστειλε επιστολή στις Λίγκες, προειδοποιώντας ότι η οριστική διακοπή ενός πρωταθλήματος μπορεί να στοιχίσει τα εισιτήρια στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου.

Η (αρχική, αλλά εν πολλοίς οριστική) απόφαση της βελγικής Λίγκας να βάλει πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα της, η πρόθεση των «μεγάλων» στην Ολλανδία να κάνουν κάτι ανάλογο, αλλά και οι σκέψεις για διακοπή ΚΑΙ στην Ελλάδα, όλες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, θορύβησαν την UEFA.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, έστειλε, σε συνεννόηση με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), επιστολή προς της Λίγκες, στην οποία επισημαίνει ότι η ματαίωση ενός πρωταθλήματος, θα θέσει σε (σοβαρό) κίνδυνο την συμμετοχή των ομάδων της συγκεκριμένης λίγκας στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου!

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτικά συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλαντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτόμενοι. Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλανταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλαντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω. Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλαντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει σε αμφιβολία το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις γι' αυτή την δυνατότητα.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα