Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Ο Πογκμπά την έστειλε στους «8» (vids)

Gazzetta team
Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Ο Πογκμπά την έστειλε στους «8» (vids)

bet365

Ο Πολ Πογκμπά γύρισε από τραυματισμό, μπήκε στο 46' και τρία λεπτά αργότερα σφράγισε τη νίκη (0-1) πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μιλάνο. Στους «8» του Europa League, Άγιαξ, Σλάβια Πράγας και Βιγιαρεάλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στα προημιτελικά του Europa League και ευελπιστεί ότι θα το κατακτήσει κιόλας. Και αυτό είναι το λογικό, έχοντας μόλις αποκλείσει την τεράστια Μίλαν και μάλιστα με νίκη (0-1) στο “Σαν Σίρο”, ενώ στο πρώτο ματς είχαν αποκτήσει μικρό προβάδισμα οι Ροσονέρι (1-1 στο “Ολντ Τράφορντ”). Για την πρόκριση αυτή φρόντισε ο Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος μέσος έλειπε με τραυματισμό από αρχές Φεβρουαρίου. Οριακά πρόλαβε και μπήκε στην αποστολή. Ο Σόλσκιερ τον έριξε στο παιχνίδι στο 46' και τρία λεπτά αργότερα του χάρισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η άμυνα της Μίλαν δεν μπορούσε να διώξει και ο Πογκμπά με πλασέ από πλάγια θέση καθάρισε για τους Αγγλους.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Κίερ, Τομόρι, Καλουλού (65' Μταλοτ), Ερναντές, Μεϊτέ, Κεσί, Κρούνιτς (72΄Μπραΐμ Ντίαθ), Σαλεμάκερς, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο (65' Ιμπραΐμοβιτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες, Τζέιμς, Ράσφορντ (46' Πογκμπά), Γκρίνγουντ.

Τελείωσε τη δουλειά στην Ελβετία ο Άγιαξ

Το μισό εισιτήριο ήταν δικό του από τον πρώτο αγώνα, όπου είχε επικρατήσει δια περιπάτου με 3-0. Συνεπώς, η ρεβάνς ήταν διαδικαστική υπόθεση για τον Άγιαξ κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, αλλά και άκρως επιτυχημένη. Ο Αίαντας έκανε το 2/2 στην Ελβετία (0-2), με πρωταγωνιστή για ένα ακόμη βράδυ τον Ντούσαν Τάντιτς. Ο Σέρβος φορ σέρβιρε το 1-0 στον Νέρες στο 21’ και λίγα λεπτά μετά την ανάπαυλα (49’) έγραψε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το τελικό σκορ, το οποίο αδικεί ίσως για την προσπάθεια τους γηπεδούχους που είχαν αμφισβητούμενο ακυρωθέν γκολ του Ενσαμέ για οφσάιντ συμπαίκτη του στο 54’. Ωστόσο, στο θέμα πρόκρισης δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, με τους πρωταθλητές Ολλανδίας να συνεχίζουν ακάθεκτοι και να δείχνουν ικανοί για να φτάσουν μέχρι τέλους.

«Σκότωσε» και τη Ρέιντζερς η Σλάβια Πράγας

Μετά τον αποκλεισμό-έκπληξη της Λέστερ χωρίς καν να δεχτεί γκολ, η εντυπωσιακή Σλάβια Πράγας πέταξε εκτός Europa League και τη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της ήττα εδώ και τρεις μήνες και δεύτερη στη σεζόν (0-2)! Οι Τσέχοι «σόκαραν» τους πρωταθλητές Σκωτίας ανοίγοντας το σκορ στο 14’ με τον Ολαγίνκα, κράτησαν το προβάδισμα για το επόμενο μισάωρο και από το 70’ και μετά το ματς μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους γηπεδούχους. Δύο αποβολές σε 11 λεπτά, μία με κόκκινη στον Ρουφ για εγκληματικό μαρκάρισμα που άφησε αιμόφυρτο τον τερματοφύλακα, Κόλαρ στο πρόσωπο και μία με δεύτερη κίτρινη στον Μπαλογκούν, ενώ από το φάουλ που κέρδισε η Σλάβια στη δεύτερη αποβολή, έριξε τους τίτλους τέλους με φοβερή απευθείας εκτέλεση από τον σπεσιαλίστα Στάντσιου (7ο γκολ στα τελευταία 5 ματς). Έτσι, η πρωτοπόρος Τσεχίας επιστρέφει στους «8» της διοργάνωσης μετά το 2018-19, όταν και είχε αποκλειστεί από τη μετέπειτα τροπαιούχο, Τσέλσι. Αντίθετα, η ομάδα του Τζέραρντ αποχαιρέτησε πρόωρα βάσει φιλοδοξιών τη διοργάνωση.

Αήττητη με οδηγό τον Εμερι
Η Βιγιαρεάλ είχε καθαρίσει (0-2) την Ντιναμό στο Κίεβο έχοντας εξασφαλίσει από το «Ολιμπίσκι» ουσιαστικά την πρόκριση για τα προημιτελικά. Νίκησε με το ίδιο σκορ την ομάδα της ουκρανικής πρωτεύουσας και στο «Θεράμικα». Συνεχίζει στους «8» της διοργάνωσης ούσα αήττητη. Σκόρερ και των δύο γκολ ο Ζεράρ Μορένο (13', 36') εκ των MVP του «κίτρινου υποβρυχίου» την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ουνάι Έμερι οδηγεί την ισπανική ομάδα σε ασφαλή ευρωπαϊκά νερά, σε μία διοργάνωση την οποία έχει κατακτήσει τρεις φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επική πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Τότεναμ
Τα ματς των 19:55


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
19:55
Αρσεναλ
– Ολυμπιακός 0-1 (3-1)
(51' Ελ Αραμπί)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τότεναμ 3-0 παράταση (0-2)
(62', 83', 106' Ορσιτς)

Μόλντε – Γρανάδα 2-1 (0-2)
(29' αυτογκόλ Βαγιέχο, 90' πεν. Χέσταντ – 72' Σολδάδο)

Σαχτάρ – Ρόμα 1-2 (0-3)
(59' Μοράες – 48', 72' Μαγιοράλ)

22:00
Μίλαν – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1 (1-1)
(49' Πογκμπά)

Γιουνγκ Μπόις – Αγιαξ 0-2 (0-3)
(21' Νέρες, 49' πεν. Τάντιτς)

Ρέιντζερς – Σλάβια Πράγας 0-2 (1-1)
(14' Ολαγίνκα, 74' Στάντσιου)

Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Κιέβου 2-0 (2-0)
(13', 36' Μορένο)

* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα