Europa League: Στα προημιτελικά Γρανάδα, Ρόμα (vids)

Gazzetta team
Europa League: Στα προημιτελικά Γρανάδα, Ρόμα (vids)

bet365

Η Ρόμα έκανε το 2/2 απέναντι στη Σαχτάρ (1-2) και πέρασε στους «8» του Europa League, όπως και η «σταχτοπούτα» Γρανάδα παρά την ήττα από τη Μόλντε στη Βουδαπέστη (2-1).

Στο πρώτο ματς στο «Ολίμπικο» είχε διαψεύσει τα προγνωστικά για ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια των «16», παίρνοντας πανίσχυρο προβάδισμα πρόκρισης (3-0). Και στην Ουκρανία, η Ρόμα απέδειξε για δεύτερη φορά την ανωτερότητά της κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, έκανε το 2/2 (2-1) και σφράγισε πανηγυρικά με συνολικό σκορ 5-1 το εισιτήριό της για τους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 2017/18 και τον μυθικό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στο Champions League.

Οι γηπεδούχοι είχαν εξαρχής δύσκολο έργο και μετά από ένα ημίχρονο χωρίς σκορ, οι Τζιαλορόσι αιφνιδίασαν στις αρχές του 2ου μέρους με τον Μπόρχα Μαγιοράλ, «κλειδώνοντας» την υπόθεση πρόκριση (48’). Η ομάδα του Λουίς Κάστρο βρήκε ένα γκολ στο 59’ με τον Μοράες, αλλά ο Ισπανός φορ των Ρωμαίων σκόραρε για ακόμη μία φορά (72΄), 7η στο φετινό Europa League και χάρισε τη δεύτερη νίκη στη Ρόμα.

ΓΛΥΚΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Η «σταχτοπούτα» Γρανάδα συνεχίζει την πτήση προς το όνειρο. Οι Ανδαλουσιάνοι με «προίκα» το 2-0 του Νουέβο Λος Κάρμενες σφράγισαν παρά την ήττα (2-1) το εισητήριο για τα προημιτελικά στην «Πούσκας Αρένα». Κι όμως τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ιδανικά για την ισπανική ομάδα στη Βουδαπέστη. Ο Χεσούς Βαγέχο με... ζεϊμπέκικο στην προσπάθειά του να απομακρύνει οδήγησε στο αυτογκόλ και το 1-0 της Μόλντε. Οι Νορβηγοί πίεζαν για να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ ώστε να στείλουν το ματς στην παράταση. Όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση - «ταφόπλακα» στα όνειρά τους από τον πιο έμπειρο παίκτη της Γρανάδα σε τέτοιο επίπεδο. Ο Γιανχέλ Ερέρα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο 35χρονος Ρομπέρτο Σολδάδο με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αντρές Λίντε. Το μόνο που κατάφερε η Μόλντε ήταν να πάρει τη νίκη (2-1) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έιρικ Χέστασντ στο 88ο λεπτό. Όχι, όμως και την πρόκριση. Αυτή πήγε στη Γρανάδα.

Δείτε ΕΔΩ τον μυθικό αποκλεισμό της Τότεναμ από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
19:55

Αρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1 (3-1)
(51' Ελ Αραμπί)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τότεναμ 3-0 παράταση (0-2)
(62', 83', 106' Ορσιτς)

Μόλντε – Γρανάδα 2-1 (0-2)
(29' αυτογκόλ Βαγιέχο, 90' πεν. Χέσταντ – 72' Σολδάδο)

Σαχτάρ – Ρόμα 1-2 (0-3)
(59' Μοράες – 48', 72' Μαγιοράλ)

22:00
Μίλαν – Μαν. Γιουνάιτεντ (1-1)
Γιουνγκ Μπόις – Αγιαξ (0-3)
Ρέιντζερς – Σλάβια Πράγας (1-1)
Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Κιέβου (2-0)

* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα