Η Άρσεναλ «διψάει» για αγωνιστική εκδίκηση, όμως και ο Ολυμπιακός την ξέρει καλά!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η Άρσεναλ «διψάει» για αγωνιστική εκδίκηση, όμως και ο Ολυμπιακός την ξέρει καλά!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για μία Άρσεναλ που είναι λες και παίζει στο... ελληνικό πρωτάθλημα από τις τόσες φορές που έχει κληρωθεί με τον Ολυμπιακό αλλά και τους ερυθρόλευκους που γνωρίζουν τι τους περιμένει.

bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ. |21+

Για αρχή θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως με τις τόσες φορές που έχει παίξει με την Άρσεναλ στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός είναι λες και έχουμε τους Άγγλους στη... Super League Interwetten. Μία Άρσεναλ που έχει παίξει και κόντρα στον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αφήνοντας στην άκρη αυτό το στοιχείο που δείχνει όμως και το πόσο καλά γνωρίζονται οι δύο ομάδες η Άρσεναλ ως Οργανισμός δεν έχει ξεχάσει το τι έγινε πέρυσι.
Οι οπαδοί της ακόμα σχολιάζουν τον αποκλεισμό από το τέρμα του Ελ Αραμπί και στα social media και όπου αλλού μπορούν και σε μία αναμέτρηση που ακόμα τα ματς γίνονταν με κόσμο. Οπότε έχει τη σημασία του όλο αυτό. Είμαστε λοιπόν ακόμα στο σημείο όπου και η ομάδα της Άρσεναλ και ο κόσμος της δεν τον έχουν ξεπεράσει αυτόν τον αποκλεισμό.
Ανεξάρτητα λοιπόν από τους δεσμούς των δύο ομάδων και τη σύνδεσή τους λόγω Σωκράτη Παπασταθόπουλο (που ήταν στην Άρσεναλ και τώρα είναι στον Ολυμπιακό) η Άρσεναλ «διψάει» για αγωνιστική εκδίκηση και έως ένα σημείο αυτό είναι λογικό. Είναι σαν να περίμενε πως και πως μία τέτοια ευκαιρία.
Και μάλιστα έρχεται ξανά αυτή η συγκυρία που το πρώτο παιχνίδι των 2 ομάδων είναι στο Φάληρο, όπως ακριβώς και πέρυσι.
Στα δικά μου μάτια η Άρσεναλ είναι το φαβορί, όπως ακριβώς ήταν και την περασμένη σεζόν. Είναι αγγλική ομάδα, έχει μάθει να παίζει σε άλλον ρυθμό και έχει παίκτες να δημιουργήσουν... ρήγματα στον αντίπαλο. Και αναμφίβολα δεν είναι μία καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός όμως από την άλλη ξέρει καλά τους Άγγλους. Δεν είναι μόνο ότι τους έχει αποκλείσει αλλά και νικήσει στο παρελθόν. Είναι και η τριβή που έχει παίζοντας με αγγλικές ομάδες. Και επειδή γράψαμε για αγγλικές ομάδες να θυμίσουμε πως και πέρυσι στο ίδιο ακριβώς σημείο της διοργάνωσης πάλι αγγλική ομάδα βρέθηκε στον δρόμο των Πειραιωτών. Ήταν οι Γουλβς με το πρώτο ματς για τον Ολυμπιακό εντός και το δεύτερο εκτός έδρας.

Τι πρέπει να μην κάνει ο Ολυμπιακός ή εάν θέλετε τι καλείται να αλλάξει

Τι πρέπει να αλλάξει στο... τσιπάκι του ο Ολυμπιακός; Κυρίως την εικόνα του στα μετόπισθεν και στο πως θα είναι ο Σα κυρίως στις στατικές φάσεις. Εκεί που έχει εντοπιστεί ειδικά το τελευταίο δίμηνο ένα θέμα έλλειψης σωστών καλύψεων αλλά και συγκέντρωσης και καλών τοποθετήσεων.
Τα λάθη στα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν πρέπει να αποτελούν οδηγό για το τι δεν πρέπει να κάνει με την Άρσεναλ. Όπως επίσης οι Πειραιώτες θα πρέπει και σε αυτά τα ματς να έχουν επιθετικό κυνισμό. Ακόμα και η μία φάση μετράει. Γιατί η Άρσεναλ Αϊντχόφεν δεν είναι και επιπλέον έχει και το μεγάλο κίνητρο, που προαναφέραμε. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ευρωπαϊκό του ταξίδι καλείται να δώσει ότι έχει και δεν έχει και ότι του βγει. Εξάλλου σε αυτό το σημείο που φτάσαμε στο Europa League εύκολες κληρώσεις δεν υπάρχουν.

Λες και το περιμέναμε...

Πάντως για κάποιον ιδιαίτερο λόγο και ίσως και από ένστικτο το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Μπενφίκα μπόρεσα να το δω κατά ένα μεγάλο μέρος. Θες γιατί ήταν ένα ματς στο Καραϊσκάκη αλλά και γιατί πάντα έχεις στο μυαλό σου την πιθανότητα να είναι μία από τις ομάδες αυτές ο αντίπαλος. Λες και το περιμέναμε δηλαδή...
Η Άρσεναλ μεσοεπιθετικά είναι μία ομάδα που αναμφίβολα και φέτος είναι ικανή να κάνει... ζημιές οπουδήποτε. Μεσοαμυντικά όμως παρατήρησα πως είναι αρκετά ευάλωτη ειδικά στο κομμάτι του παιχνιδιού που μένει ψηλά και πιέζει. Ότι δεν λειτουργεί πάντα σωστά στις επιστροφές της. Προφανώς και ρόλο - κλειδί θα παίξει ο άξονας. Εκεί θα είναι το δυνατό μπραντ ε φερ των 2 ομάδων.
Θέλετε και συνέχεια; Έτσι όπως πήγαινε το ματς με την επιπολαιότητα και των δύο θεωρούσα πως η Άρσεναλ θα το γύριζε το παιχνίδι, όπως και το έκανε όχι γιατί ήταν σούπερ αλλά γιατί ήταν λιγότερο επιπόλαιη. Να σταθώ και στο ότι σε τέτοιους αγώνες θες παίκτες - προσωπικότητες όπως είναι ο Ομπαμεγιάνγκ. Πολλούς τέτοιους παίκτες δεν έχει η Άρσεναλ. Θα έλεγα δεν έχει καν έναν επαρκή αριθμό. Ίσως να σταθούμε και στον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ Νταβίντ Λουίζ και στον έμπειρο Λακαζέτ. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως της αρκεί αυτός ο killer και αρχηγός της. Ο Γαλλογκαμπονέζος Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τα 83 γκολ και τις 16 ασίστ του σε 135 αγώνες στην Άρσεναλ. Ένας παίκτης που ο Σωκράτης τον είχε και στη Ντόρτμουντ και στην Άρσεναλ.
Για την επιλογή του Καραϊσκάκη πάντως έχει την αξία του να αναφέρουμε πως και η Μπενφίκα είχε ζητήσει το γήπεδο για το πρώτο ματς και η Άρσεναλ ήρθε μετά να το ζητήσει για τη ρεβάνς. Και τα στελέχη των 2 ομάδων είχαν να πουν τα καλύτερα για το γήπεδο του Ολυμπιακού.
Υ.Γ. Επειδή γίνεται λόγος για τις φετινές συνθήκες για τις ομάδες και τις δυσκολίες χωρίς προετοιμασία και εν μέσω πανδημίας. Πολύ σωστά στεκόμαστε και εκεί αλλά αυτές οι συνθήκες ισχύουν για όλους. Επίσης θέμα έδρας χωρίς κόσμο δεν τίθεται. Ένα άδειο Καραϊσκάκη δεν έχει καμία σχέση με ένα γεμάτο φαληρικό γήπεδο.
Υ.Γ. 2 Με τιμήσατε δεόντως στα σχόλιά σας στο προηγούμενό μου blog και σας ευχαριστώ. Μπορείτε να το ξαναδιαβάσετε όσοι θέλετε εδώ. Επίσης επειδή αρκετοί μπερδεύονται και δεν εκλαμβάνουν σωστά την πληροφορία που διαβάζουν: δεν νομίζω πως μπορεί να αμφισβητηθεί πως εδώ και αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Και πάλι όμως κάθε συζήτηση / διαφωνία / ένσταση καλοδεχούμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.