Το προφίλ της Άρσεναλ

Gazzetta team
Το προφίλ της Άρσεναλ

bet365

Μια ομάδα θρύλος, η πιο επιτυχημένη και με τους περισσότερους τίτλους στο Λονδίνο, η Άρσεναλ είναι στον δρόμο του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας υπενθυμίζει κάποια σημαντικά στοιχεία για τους «κανονιέρηδες».

Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Αγγλίας. Η Άρσεναλ, ιδρυθείσα τον Οκτώβριο του 1886, μετράει 133 χρόνια ζωής και διατηρεί ένα από τα κορυφαία ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα της σεζόν 2003/04. Η... βάση της είναι το Βόρειο Λονδίνο ενώ ιστορικές προσωπικότητες της ιστορίας της είναι ο Χέμπερτ Τσάπμαν, με τον οποίο στον πάγκο πανηγύρισε τους πρώτους της τίτλους σε εθνικό επίπεδο, ενώ, δεν μπορεί να παραληφθεί η ιστορία του Αρσέν Βενγκέρ στον σύλλογο.

Με τον Αλσατό τεχνικό οι Κανονιέρηδες έχουν κατακτήσει 17 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα FA και 7 Super Cup στο Νησί).

Έφτασαν μια... ανάσα από το να πανηγυρίσουν και το Champions League της σεζόν 2005/06, ωστόσο βρήκαν απέναντί τους την Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ, η οποία νικώντας με 2-1 στον τελικό κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο σήμερα, η Άρσεναλ έχει μπει σε μια νέα εποχή με τον Μίκελ Αρτέρα στην άκρη του πάγκου. Ο θρύλος των Κανονιέρηδων ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 20 Δεκεμβρίου του 2019 με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Πάντως η συλλογή τροπαίων ήρθε με το καλημέρα και ας προηγήθηκε ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό τον Φεβρουάριο του 2020, αφού στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το FA Cup κόντρα στην Τσέλσι, ενώ και η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με την κατάκτηση του Community Shield με αντίπαλο την Λίβερπουλ.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δηλώσει πως η Άρσεναλ διανύει μια μεταβατική σεζόν με στόχο του χρόνου να μπορέσει να διεκδήσει κάποιο τίτλο. Για τον λόγο αυτό στην Premier League βρίσκεται στην 11η θέση με 34 βαθμούς και για τον λόγο αυτό η Ευρώπη αποτελεί τον πιο εύκολο δρόμο για την επιστροφή στο Champions League.

ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ:

ΗΡΘΑΝ: Τόμας Παρτέι (Ατλέτικο Μ.), Γκάμπριελ (Λιλ), Πάμπλο Μάρι (Φλαμένγκο), Μάρτιν Όντεγκααρντ (Ρεάλ Μαδρίτης, δανεικός), Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Γουίλιαν (Τσέλσι), Άλεξ Ρούναρσον (Ντιζόν)

ΕΦΥΓΑΝ: Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα), Ματέο Γκιουντεζί (Χέρτα), Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη), Σεάντ Κολάσινατς (Σάλκε), Μεσούτ Οζίλ (Φενέρμπαχτσε), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ολυμπιακός), Σκοντράν Μουστάφι (Σάλκε), Λούκας Τορέιρα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γουίλαμ Σαλιμπά (Νις)

ΑΣΤΕΡΙ: Χωρίς αμφιβολία ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποτελεί το απόλυτο γρανάζι στη μηχανή της Άρσεναλ. Ο 31χρονος Γκαμπονέζος επιθετικός στα καλά του μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, ενώ ακόμα και στις όχι και τόσο καλές του μέρες, το ξεπέταγμα και η ταχύτητά του αποτελούν κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Στην φάση των ομίλων έκανε πολύ ωραίες εκδρομές σε Νορβηγία (Μόλντε), Αυστρία (Ραπίντ Βιέννης) και Ιρλανδία (Ντούνταλκ) και πήρε εύκολα την πρώτη θέση στον όμιλο με το απόλυτο έχοντας έξι νίκες και 18 βαθμούς. Στον προηγούμενο γύρο όμως τα χρειάστηκε κόντρα στην Μπενφίκα. Με τα δύο ματς σε ουδέτερες έδρες (ο επαναληπτικός στο Γ. Καραϊσκάκης) χρειάστηκε ένα γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 87' για να κάνει την ανατροπή με 3-2 και να πάρει την πρόκριση στην φάση των 16.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα