Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Οι «ερυθρόλευκοι» σε... ακτίνες

bet365

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη μεγάλη νίκη με 4-2 επί της PSV Αϊντχόφεν.

Σα: Στο πρώτο γκολ που δέχεται δεν μπορεί να αντιδράσει καθώς αιφνιδιάζεται από την αλλαγή της πορείας της μπάλας πάνω στον Σωκράτη. Στη φάση του 2-2 ενδεχομένως να μπορούσε να αποκρούσει καλύτερα, αν και δεν ήταν καθόλου εύκολη κεφαλιά.

Λαλά: Περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα στη δεξιά πλευρά, έχοντας βοήθεια και από τον Εμβιλά. Εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά του χαρακτηριστικά στο ανέβασμα στην ευκαιρία που είχε, αλλά θα μπορούσε να είχε τελειώσει καλύτερα τη φάση, ενώ στην άμυνα είχε μια καθοριστική προβολή στον Γκέτσε.

Παπασταθόπουλος: Ήταν άτυχος στη φάση του 1-1 καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του πριν καταλήξει στα δίχτυα. Δέχθηκε την ντρίμπλα από τον Γκέτσε, στη φάση που ο Λαλά έβαλε την καθοριστική προβολή, ωστόσο στο δεύτερο είχε μια καταλυτική παρέμβαση με το κεφάλι πάνω στον Μάλεν. Όπως και ο Μπα, έτσι κι αυτός, ταλαιπωρήθηκε από τον Ζάχαβι.

Μπα: Απομάκρυνε με το κεφάλι μία σέντρα και άλλα δύο γεμίσματα στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο πήρε κάρτα προσπαθώντας να σώσει τη λάθος παράλληλη μπαλιά που έγινε, ανακόπτοντας την αντεπίθεση της Αϊντχόφεν, ενώ σταμάτησε και ένα σουτ του Ζάχαβι, από τον οποίο πάντως ταλαιπωρήθηκε αρκετά, όπως και ο Παπασταθόπουλος.

Ρέαμπτσιουκ: Είχε περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα στην πλευρά του, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Μπρούμα. Έχει χάσει ωστόσο τον Ντάμφρις στην ευκαιρία του Ζάχαβι στο πρώτο μέρος, ενώ είναι αυτός που χάνει τον Ζάχαβι στο μαρκάρισμα στο 2-2. Μπροστά πάντως έδωσε σωστά στον Μπρούμα πριν βρει ο Ολυμπιακός το δεύτερο γκολ, ενώ είχε και μια καλή σέντρα στο τέλος στην κεφαλιά του Βρουσάι.

Εμβιλά: Παρότι ήταν αμφίβολος αν θα αγωνιστεί, έκανε σπουδαίο ματς. Με ένα ωραίο σκαστό σουτ έκανε το 2-1, κάλυπτε δεξιά την πλευρά δίνοντας βοήθειες στον Λαλά, ενώ είχε ακόμα δύο σημαντικά κοψίματα στον άξονα. Επίσης ήταν αυτός που με κεφαλιά στο κέντρο έδωσε τη δυνατότητα στον Καμαρά στο τέλος του πρώτου μέρους να σκοράρει, παρότι ο τελευταίος δεν τα κατάφερε.

Καμαρά: Ανέβαινε ψηλά και πίεζε την άμυνα της Αϊντχόφεν μαζί με τον Ελ Αραμπί για να εμποδίσει τους Ολλανδούς στην πρώτη πάσα. Είχε ένα-δυο κλεψίματα, ωστόσο «έφαγε» την ντρίμπλα από τον Ζάχαβι στη φάση του 1-1. Στα επιθετικά του καθήκοντα πάντως θα έπρεπε να κάνει περισσότερα. Στη μεγάλη ευκαιρία που είχε στο τέλος του πρώτου μέρους έπρεπε να πασάρει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί, ενώ στο επικίνδυνο κατέβασμά του στο δεύτερο μέρος άργησε να δώσει την μπάλα.

Μπουχαλάκης: Μοίραζε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα πλάγια, κρατούσε μπάλα στον άξονα, ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Έκανε το κλασικό παιχνίδι του στη μεσαία γραμμή.

Βαλμπουενά: Τρομερό ματς από τον Βαλμπουενά. Έχει την ασίστ στην εκτέλεση φάουλ στο γκολ του Μπουχαλάκη ενώ από την επιμονή του για να κρατήσει ο Ολυμπιακός την κατοχή της μπάλας ξεκινάει η φάση του 2-1. Ήταν παντού, έβγαζε πάθος, έμπαινε στις μονομαχίες και κυνηγούσε κάθε μπαλιά.

Μπρούμα: Πολύ καλό ματς. Έδινε πολύτιμες βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι στην αριστερή πλευρά γυρνώντας να ντουμπλάρει στα μαρκαρίσματα μαζί με τον Ρέαμπτσιουκ. Όποτε του δινόταν η ευκαιρία εκμεταλλευόταν την ταχύτητά του, ενώ από το δικό του πόδι βγαίνει η σέντρα πριν το 2-1 του Εμβιλά.

Ελ Αραμπί: Πολύ καλό ματς και από τον killer του Ολυμπιακού. Πίεζε από την αρχή ψηλά την άμυνα της Αϊντχόφεν και αυτή η ικανότητά του έφερε το κλέψιμο και το σεντερφορίσιο του γκολ για το 3-2. Στο πρώτο μέρος είχε επίσης ένα ωραίο κράτημα της μπάλας και μια έξυπνη πάσα στην ευκαιρία του Λαλά, ενώ άλλη μια ακόμα ωραία μπαλιά έβγαλε στον Ρέαμπτσιουκ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Αλλαγές:

Μασούρας: Μπήκε στο 68' στη θέση του Βαλμπουενά και έπαιξε στην αριστερή πλευρά, με τον Μπρούμα να μετακινείται στη δεξιά. Είχε ανασταλτικά καθήκοντα έχοντας δύο κοψίματα, αλλά στο πρώτο του ανέβασμα τιμώρησε το λάθος της ολλανδικής άμυνας κάνοντας το 4-2.

Φορτούνης: Μπήκε στο 75' στη θέση του Ελ Αραμπί παίζοντας σαν ψευτοεννιάρι στην κορυφή και μετά πίσω από τον Χασάν μόλις πέρασε στο ματς ο Αιγύπτιος. Από δική του κίνηση και δικό του γέμισμα ήρθε το τέταρτο γκολ.

Ανδρούτσος: Πέρασε στη θέση του Λαλά στο 80' για να φρεσκαριστεί η δεξιά πλευρά και είχε μια καλή πάσα στον Βρουσάι.

Χασάν: Μπήκε στη θέση του Μπρουμα στο 80'. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν έφτανε η μπάλα στα πόδια του από την πάσα του Βρουσάι καθώς βρισκόταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, ενώ σε άλλες δύο στιγμές θα μπορούσε να είχε πιο σωστές ενέργειες.

Βρουσάι: Πέρασε στη θέση του Εμβιλά στο 80', βγάζοντας μπόλικο πάθος. Με το που μπήκε, πήγε να βγάλει με μια ωραία ενέργεια την ασίστ στον Χασάν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα είχε και τελική με την κεφαλιά στη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα