Αντίπαλος AEK: Το προφίλ της Zόρια (vid)

Αντίπαλος AEK: Το προφίλ της Zόρια (vid)

Αντίπαλος AEK: Το προφίλ της Zόρια (vid)

bet365

H Ζόρια από την Ουκρανία είναι η ομάδα από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στoν 7ο όμιλο του Europa League. Στη σκιά των Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου παίρνει μέρος για τρίτη φορά σε ομίλους του Europa League.

Η Ζόρια τερμάτισε στην τρίτη θέση του περυσινού πρωταθλήματος Ουκρανίας, έχοντας 24 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με την πρωταθλήτρια Σαχτάρ Ντόνετσκ και μόλις έναν συγκριτικά με την δεύτερη Ντιναμό Κιέβου.

Ιδρύθηκε το 1923, εδρεύει στην πόλη Λουχάνσκ, χρώματα της είναι το λευκό και το μαύρο ενώ αγωνίζεται στο χωρητικότητας 11.883 θέσεων «Σλάβουτιτς Αρένα» στο Ζαπορίζιε.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο 50χρονος Βίκτορ Σκρίπνικ, ενώ πρόκειται για ομάδα δίχως τον μεγάλο σταρ, με τον 26χρονο αμυντικό μέσο Ιβανισένια, τον επιθετικό μέσο Γιουρτσένκο, τον αριστερό χαφ Καμπάεφ και τον δεξιό μέσο Κοντσέργκιν να ξεχωρίζουν από το ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του ουκρανικού πρωταθλήματος μετράει μόλις μια νίκη (1-1-2) καταφέρνοντας να «σπάσει το ρόδι« στο τελευταίο ματς και μάλιστα εκτός έδρας κόντρα στη Λβιβ με το εμφατικό 0-5. Η Ζόρια βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Ο Σκρίπνικ παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-1-4-1. Τούτη είναι η τρίτη φορά που θα πάρει μέρος στους ομίλους του Europa League έπειτα από δύο διαδοχικές σεζόν (2016/17, 2017/18) δίχως μάλιστα να χρειαστεί να δώσει αγώνες.

Το παλμαρέ της περιλαμβάνει 1 Κύπελλο Ουκρανίας (2015/16), 1 Πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης (1972) και 2 Κύπελλα (1974, 1975).

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΒΛΑΝΤΛΕΝ ΓΙΟΥΡΤΣΕΝΚΟ

Σε μια ομάδα με παίκτες-εργαλεία και δίχως τον μεγάλο σταρ, ο 26χρονος επιθετικός μέσος Γιουρτσένκο είναι το «βαρόμετρο» της Ζόρια. Ο Ουκρανός πρώην παίκτης της Μπάγερ Λεβερκούζεν αγωνίζεται στην ουκρανική ομάδα από το καλοκαίρι του 2019 και έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 2 γκολ σε 4 ματς.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΙΚΤΟΡ ΣΚΡΙΠΝΙΚ

Ο 50χρονος Βίκτορ Σκρίπνικ έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής στη Βέρντερ Βρέμης (1996-04), ενώ αμέσως μετά την απόσυρση του εργάστηκε στο προπονητικό επιτελείο της γερμανικής ομάδας. Αρχικά στην ομάδα Νέων, στη συνέχεια στη Β΄ ομάδα, φτάνοντας στο σημείο να κοουτσάρει και την πρώτη ομάδα για μια διετία (2014-16). Παρέμεινε συνολικά 22 χρόνια στην Βέρντερ (1996-2018) αποφασίζοντας το καλοκαίρι του 2019 να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Ζόρια.

ΓΗΠΕΔΟ: ΣΛΑΒΟΥΤΙΤΣ

Η φυσική έδρα της Ζορία είναι το Λουχάνσκ (παλαιότερα γνωστό ως Βοροσίλοφγκραντ). Ωστόσο, λόγω του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, η ομάδα μετέφερε την έδρα της στη Σλάβουτιτς-Αρένα στο Ζαπορόζιε (11.883 θέσεις).

Δείτε πως η Ζόρια συνέτριψε πριν από λίγες μέρες με 5-0 εκτός έδρας την Λβιβ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα