Θόδωρε, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε απόψε με τη Σεβίλλη, χωρίς το "κομάντο"…

Θόδωρε, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε απόψε με τη Σεβίλλη, χωρίς το "κομάντο"…

Θόδωρε, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε απόψε με τη Σεβίλλη, χωρίς το "κομάντο"…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το blog του στο gazzetta ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε απόψε να παίζει στο Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ και απευθύνεται στον φίλο Θόδωρο Θεοδωρίδη.

Σεβίλλη-Γουλβς λοιπόν απόψε στο Ντούϊσμπουργκ, για να μάθουμε ποιόν αντίπαλο θα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόνο που αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αν δηλαδή δεν ήταν διαιτητής στο Γουλβς-Ολυμπιακός αυτός ο Πολωνός αγύρτης της διαιτησίας, απόψε θα ήταν στο γερμανικό γήπεδο ο Ολυμπιακός. Τι τύχη θα είχε απέναντι στην πανίσχυρη Σεβίλλη; Κατά την γνώμη μου, οι πιθανότητες του δεν θα ήταν παραπάνω από 20%. Όμως, γιατί να μην διεκδικούσε αυτό το 20% σε ένα 90λεπτο; Είδαμε και χθες πόσο πλησίασε στο θαύμα η Κοπεγχάγη, που για να αποκλειστεί από τη Γιουνάϊτεντ, χρειάστηκε να πάει το ματς στην παράταση κι εκεί να σφυριχθεί πέναλτι υπέρ των Άγγλων-όπως με ένα πέναλτι υπέρ των άλλων Άγγλων αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός….

Θέλω να απευθυνθώ, με τον τρόπο μου, στον Θόδωρο Θεοδωρίδη, ισχυρό άνδρα της ΟΥΕΦΑ και πολύ γνωστό βέβαια στην οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη στον Ολυμπιακό. Όχι, εγώ δεν πρόκειται να κατηγορήσω τον Θόδωρο για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Μπορεί να έχω να μιλήσω μαζί του παρά πολλά χρόνια, αλλά τον ξέρω από μικρό παιδί, που λέει ο λόγος. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα-το αντίθετο, θεωρώ ότι τις βοηθάει εδώ και χρόνια, όλες-αν θα μπορούσε να τις βοηθάει περισσότερο; Ναι, νομίζω. Αλλά κι η θέση του στην ΟΥΕΦΑ είναι τέτοια, που πρέπει να κρατάει ουδετερότητα.

Αυτό που επιθυμώ να πω είναι ότι από διάφορα πράγματα που έχω παρατηρήσει. Μπορώ να καταλάβω ότι προφανώς κάτω από τη μύτη του Θόδωρου (και φαντάζομαι κι άλλων επιτελών) πρέπει να γίνονται ουκ ολίγα «περίεργα» σε σχέση ειδικά με τη διαιτησία.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα…

Πριν λίγες μόλις μέρες παίχτηκε στο Σαχτάρ-Βόλφσμπουργκ η πρόκριση για τα προημιτελικά στο Γιουρόπα Λιγκ. Διαιτητής ο Σλοβάκος Κρούζλιακ. Τελικό 3-0 και πρόκριση των Ουκρανών.

Μάρτιος 2019, στο Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός παίζονταν η πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Διαιτητής πάλι ο Σλοβάκος Κρούζλιακ. Τελικό 1-0 και πρόκριση των Ουκρανών.

Νοέμβριος 2018, στο Χόφενχαϊμ-Σαχτάρ παίζεται η 3η θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κι η τελευταία ελπίδα πρόκρισης στα νοκ άουτ. Διαιτητής πάλι ο Σλοβάκος Κρούζλιακ. Τελικό 2-3 υπέρ των Ουκρανών.

Μάρτιος 2018, στο Λάτσιο-Ντινάμο Κιέβου το πρώτο ματς για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Διαιτητής ξανά ο Σλοβάκος Κρούζλιακ. Τελικό 2-2, δηλαδή ιδανικό σκορ για τους Ουκρανούς.

Αύγουστος 2016, στο Σαχτάρ-Μπασάκσεχιρ παίζεται η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Διαιτητής ξανά ο Σλοβάκος Κρούζλιακ. Τελικό 2-0 υπέρ των Ουκρανών.

Οκτώβριος 2012, στο ΑΙΚ Σουηδίας-Ντίπρο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Διαιτητής ξανά ο Σλοβάκος Κρούζλιακ. Τελικό 2-3 υπέρ των Ουκρανών.

Συμπέρασμα: η ΟΥΕΦΑ όρισε στο παιχνίδι στο οποίο κρίνονταν η τύχη του Ολυμπιακού πέρσι στα Κύπελλα Ευρώπης σε ένα παιχνίδι με ουκρανική ομάδα, ένα διαιτητή που στα συνολικά έξι παιχνίδια στα οποία σφύριξε Ουκρανούς στην καριέρα του, οι Ουκρανοί είχαν πέντε νίκες (τρεις εντός και δύο εκτός) και μία ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας!!!…Κι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε...

Το δεύτερο παράδειγμα είναι ασφαλώς το πιο κοντινό…

Ο ορισμός του Πολωνού Μαρτσίνιακ (αλλά και του συμπατριώτη του Γκιλ στο VAR) στο Γουλβς-Ολυμπιακός (1-0), στο οποίο κρίνονταν η πρόκριση στο Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Την ίδια κιόλας ημέρα της ανακοίνωσης του ορισμού από την ΟΥΕΦΑ, δηλαδή 48 ώρες πριν το παιχνίδι, είχα αναλύσει τα πάντα εδώ https://www.gazzetta.gr/football/europa-league/article/1501007/ti-deihnei-o-orismos-toy-polonoy-diaititi-sto-goylvs-olympiakos

Σε βάθος ολόκληρης 12ετίας με Πολωνούς διαιτητές οι ελληνικές ομάδες είχαν 10 ήττες, πέντε ισοπαλίες (με αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας) και μόλις τρεις νίκες (με αντιπάλους την Αρμενία, τη Μάλτα και μία Καρπάτι)! Ειδικά ο Ολυμπιακός είχε υποφέρει από τους Πολωνούς: Γκιλ Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1, Στεφάνσκι Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0 με αποβολή Τσιμίκα στα 25 τελευταία λεπτά, Ρζκόφσκι Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0. Ακόμη και για το Γιουθ Λιγκ, Γιάκουμπικ Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 0-1! Σημείωνα επί λέξει ότι ο Ολυμπιακός με Πολωνούς διαιτητές ούτε γκολ δεν έχει βάλει στην Ευρώπη!!! Και δεν έβαλε ούτε με τη Γουλβς! Και πώς να βάλει όταν του ακύρωσαν ένα κανονικό και δεν του έδωσαν κι ένα εξόφθαλμο πέναλτι.

Συμπέρασμα: η ΟΥΕΦΑ όρισε στο παιχνίδι στο οποίο κρίνονταν η τύχη του Ολυμπιακού φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης ένα διαιτητή από μία χώρα που οι διαιτητές της είναι καταστροφή για τις ελληνικές ομάδες και δη για τον Ολυμπιακό

Προσέξτε τώρα και το άλλο: σε τρία άλλα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ τις προηγούμενες ημέρες, διαιτητές ήταν μίας εθνικότητας, αλλά στο VAR ήταν διαφορετικής εθνικότητας. Έτσι, υπήρχε ένας «διαφορετικός» έλεγχος. Αντίθετα, στο Γουλβς-Ολυμπιακός ήταν Πολωνοί παντού! Συνεργείο κανονικό! «Δεμένο» από παντού. Σαν να πήγαν «κομάντο» σε αποστολή…Και φτάσαμε έτσι στο σημείο να μην καλεί καν ο VAR τον διαιτητή να ξαναδεί τη φάση του πέναλτι του Ελ Αραμπί!!! Είναι τυχαίο που ακόμη και τώρα, τόσες ημέρες μετά, οπαδοί του Ολυμπιακού στέλνουν μηνύματα (πάνω από 1.300 είναι!) στην επίσημη ιστοσελίδα του Μαρτσίνιακ στο fb και του γράφουν "ντροπή σου"; https://www.facebook.com/szymon.marciniak.sedzia/

Άρα, Θόδωρε, δύο χρόνια τώρα, ο Ολυμπιακός δίνει τον πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα του, τον τελευταίο, με διαιτητές από την Ανατολική Ευρώπη, και με παρελθόν τόσο ξεκάθαρο που τα αποτελέσματα του μοιάζουν προδιαγεγραμμένα. Αυτά είναι ωραία πράγματα για την ΟΥΕΦΑ και το ευρωπαϊκό, αλλά και το ελληνικό, ποδόσφαιρο;…

Το…καλύτερο; Ο Μέλο Περέϊρα είχε καλέσει για διαιτητή του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, την πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφς, εκεί δηλαδή που θα κρίνονταν ο τίτλος, τον…Σλοβάκο Κρούζλιακ! Κι ο Ολυμπιακός τον γλίτωσε λόγω της διακοπής του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη από την πανδημία…

Άσχετο: ο Πέδρο θέλει Ραφίνια. Φανατικά!

https://www.instagram.com/p/CDuIsJLhLzy/

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.