Τι δείχνει ο ορισμός του Πολωνού διαιτητή στο Γουλβς-Ολυμπιακός!

Τι δείχνει ο ορισμός του Πολωνού διαιτητή στο Γουλβς-Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον ορισμό του Πολωνού διαιτητή Μαρτσίνιακ στο Γουλβς-Ολυμπιακός.

Τι σημαίνει λοιπόν ο ορισμός του Πολωνού Μαρτσίνιακ από την UEFA στη ρεβάνς Γουλβς-Ολυμπιακός;

Ξερά στατιστικά το δεδομένο είναι ένα: ελληνικός σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ με Πολωνό διαιτητή εδώ και εννιά ολόκληρα χρόνια! Κι εκείνη η τελευταία νίκη ήταν επί ασήμαντης ουκρανικής ομάδας (Καρπάτι). Η δε Εθνική Ελλάδας έχει σε αυτό το διάστημα δύο νίκες, απέναντι στη Μάλτα και στην Αρμενία…

Ειδικά τον Ολυμπιακό τον έχουν σφυρίξει τα τελευταία χρόνια τρεις φορές Πολωνοί στα Κύπελλα Ευρώπης κι έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία με εις βάρος του αποβολή:

Ραζκόφσκι, Μπάγερν-Ολυμπιακός 2-0 φέτος

Στεφάνσκι, Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0 το 2018 (αποβολή Τσιμίκα στο 72’)

Γκιλ, Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 0-1 το 2016

Το φθινόπωρο τον έπαιξε κι ένας ακόμη Πολωνός, ο Γιάκουμπικ, στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων: Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 0-1.

Ίσως προσέξατε, ότι ο Ολυμπιακός με Πολωνό διαιτητή ούτε γκολ δεν έχει βάλει!

Ο Μαρτσίνιακ, πάντως, τον Ολυμπιακό τον σφυρίζει για πρώτη φορά. Οι προηγούμενες τρεις που είχε σφυρίξει ελληνική ομάδα ήταν με μία ισοπαλία και δύο ήττες.

ΑΕΚ-Βιντεότον 1-1 το 2018 (πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, αποβολές Λόπεζ στο 80’ και Λιβάγια στο φινάλε)

Ελλάδα-Βέλγιο 1-2 το 2017

Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 3-0 το 2014 (αποβολή Κατσουράνη στο 70’ και πέναλτι υπέρ της Μπενφίκα το 2-0)

Στο VAR στο Γουλβς-Ολυμπιακός θα είναι ο επίσης πολύ έμπειρος Πολωνός Γκιλ, που εκτός του Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ 0-1 έχει πάιξει άλλες πέντε φορές ελληνικές ομάδες, με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες τους:

Φινλανδία-Ελλάδα 2-0 το 2018

ΑΕΚ-Αούστρια 2-2 το 2017

Παρτίζαν-Αστέρας Τρίπολης 0-0 το 2014

Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1 το 2012

Ελλάδα-Μάλτα 3-1 το 2011

Στα άλλα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων με Πολωνούς διαιτητές εδώ και χρόνια, τα αποτελέσματα είναι μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες:

Ραζκόφσκι, Αρμενία-Ελλάδα 0-1 το 2019

Ραζκόφσκι, Έστερσουντ-ΠΑΟΚ 2-0 το 2017

Στεφάνσκι, Σταντάρ Λιέγης-ΠΑΟ 2-2 το 2016 (με πέναλτι υπέρ της Σταντάρ το 1-2)

Μάλεκ, ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-2 το 2011

Μάλεκ, ΠΑΟΚ-Καρπάτι 2-0 το 2011

Μπόρσκι, Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ 1-0 το 2010

Μάλεκ, Έβερτον-ΑΕΚ 4-0 το 2009

Στο σύνολο με Πολωνούς διαιτητές οι ομάδες μας μετράνε τρεις νίκες (με Μάλτα, Αρμενία και Καρπάτι), πέντε ισοπαλίες (με Μπέτις, Βιντεότον, Παρτίζαν, Αούστρια και Σταντάρ) και δέκα ήττες (από Μπάγερν, Μπενφίκα, Έβερτον, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, ΑΠΟΕΛ, Άντερλεχτ, Έστερσουντ, Φινλανδία, Βέλγιο). Υπάρχουν τέσσερις αποβολές εις βάρος ελληνικών ομάδων και δύο πέναλτι εις βάρος τους. Κι ένα πέναλτι υπέρ τους.

Πώς παίζει ο Μαρτσίνιακ όταν σφυρίζει Άγγλους; Τα αποτελέσματα του είναι πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες των Άγγλων.

Ισπανία-Αγγλία 2-3

Παρί Σεν Ζερμέν-Λίβερπουλ 2-1 (πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ)

Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2

Λίβερπουλ-Σπαρτάκ Μόσχας 7-0

Ρεάλ-Τότεναμ 1-1 (πέναλτι υπέρ της Ρεάλ)

Φέγενορντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Γιουνάϊτεντ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0

Λίβερπουλ-Μπεσίκτας 1-0

Μάριμπορ-Γουίγκαν 2-1

Ποιος ξέρει, όλες οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Μπορεί να ήρθε η ώρα να σπάσει και αυτή η παράδοση για τον Ολυμπιακό και να κερδίσει επιτέλους μία φορά με Πολωνό ρέφερι. Αν και η ισοπαλία 2-2 δεν μας χαλάει! Ούτε πρόκριση στα πέναλτι!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1290263648967876609

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.