Ολυμπιακός: Μια τρελή ευρωπαϊκή πορεία που συνεχίζεται! (pics)

Ολυμπιακός: Μια τρελή ευρωπαϊκή πορεία που συνεχίζεται! (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός, παρά τις όποιες ατυχίες, βρίσκει πάντα το δρόμο για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. Μετά το 1-1 με την Γουλβς, αναμένεται να δούμε αν θα έχουμε και πάλι αθλητική δράση λόγω του κορονοϊού που έχει χτυπήσει τον πλανήτη! Το gazzetta.gr θυμάται την μέχρι τώρα ξέφρενη πορεία των «ερυθρόλευκων».

Bwin - Η δράση όλων των σπορ, τώρα πιο αληθινή από ποτέ! |21+

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που κορονοϊού επιτρέποντος θα συνεχίσει να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το 1-1 του «Καραϊσκάκης» με την Γουλβς είναι ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης των «8». Η ομάδα του Μαρτίνς θα πάει (;) στην Αγγλία για να φέρει στην Ελλάδα μια πολύ σημαντική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η ομάδα του Πειραιά στις εκτός συνόρων διοργανώσεις;

Το gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο στον Ιούλιο του 2019, όταν και ξεκίνησε αυτή η μακρά διαδρομή...

23/7: Πρώτο ταξίδι στο Πλζεν για το ματς με την Βικτόρια. Το 0-0 αφήνει ανοιχτή την πόρτα πρόκρισης κι αυτή έρχεται εμφατικά με το 4-0 του Φαλήρου, μία εβδομάδα μετά.

Ο Ολυμπιακός έχει περάσει στον τρίτο γύρο προκριματικών του Champions League. Η Μπασακσεχίρ τον περιμένει κι η ομάδα του Μαρτίνς με δύο νίκες (0-1 στην Τουρκία, 2-0 στον Πειραιά), πηγαίνει στα τελευταία ματς της προκριματικής φάσης για να παίξει με την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ.

Για τον Ολυμπιακό, δεν είναι αρκετό το 4-0 στην έδρα του και νικάει με 2-1 και στο Stadion Krasnodar. Ελ Αραμπί εκτελεί και Βαλμπουενά δημιουργεί και στα δύο γκολ!

Ετσι, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους του Champions League όντας αήττητος και με 5 νίκες σε 6 ματς, ενώ είχε δεχτεί μόλις έ να γκολ!

Πρώτο ματς στ' αστέρια με την Τότεναμ και παρόλο που δεν ήταν το φαβορί, το αποτέλεσμα είναι 2-2. Μετά ακολουθούν τέσσερις ήττες αλλά αυτή στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 3-1 πονάει πιο πολύ. Σβήνεται μόνο με νίκη στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων στο «Καραϊσκάκης». Και αυτή η νίκη έρχεται μέσα από πολύ άγχος! Ο Ελ Αραμπί σκοράρει στο 87', ενώ πιο νωρίς ο Τομανέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, από το σημείο του πέναλτι, κρατώντας τους «ερυθρόλευκους»... ζωντανούς!

Η συνέχεια των ευρωπαϊκών μαχών δίνεται στους «32» του Europa League.

Εκεί τον περιμένει η Άρσεναλ, όπου άπαντες είχαν ξεγραμμένο τον Ολυμπιακό μετά την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς και μάλιστα μέσα στην έδρα του.

Ποιος θα περιμένει νίκη και πρόκριση μέσα στο «Εmirates»; Κανείς περισσότερο από τον Μαρτίνς και τους παίκτες του όπου σ' ένα επικό ματς, στην παράταση και με τον εκτελεστή Ελ Αραμπί να... χτυπάει στο 119', οι περίπου 6.000 φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο Λονδίνο έζησαν ένα από τα ομορφότερα ματς της ζωής τους.

Η μοίρα, όμως, ήθελε και τρίτο αγγλικό εμπόδιο για τους Πειραιώτες. Η Γουλβς έχει παρουσιαστεί στο δρόμο τους.

Ο Ελ Αραμπί πάλι είναι αυτός που βρίσκει δίχτυα και ανοίγει το σκορ στο χθεσινοβραδινό ματς του άδειου λόγω κορονοϊού «Καραϊσκάκης».

Όμως οι «λύκοι» έφυγαν με την ισοπαλία, παρόλο που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για πάνω από μία ώρα λόγω της αποβολής του Σεμέδο.

Η τύχη δεν ήταν με την ομάδα του Μαρτίνς, όταν σε μια εκτέλεση φάουλ στο 67' η μπάλα χτύπησε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.

Πλέον, το πότε θα τα πουν ξανά οι δυο ομάδες, άγνωστο...

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα, πάντως!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα