Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 3-1

Δημήτρης Ρούσσος
Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 3-1

bet365

Ο Ολυμπιακός... αυτοκτόνησε στο Βελιγράδι, αφού «κατάφερε» κι έχασε ένα δικό του ματς, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (3-1). Οι Πειραιώτες που προηγήθηκαν με τον Σεμέδο, είχαν τον έλεγχο ως το 57' όταν αποβλήθηκε ο Μπενζιά και στην συνέχεια ήρθε ο... κατήφορος των τριών γκολ!

Τα είχε όλα μια φορά στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός και πριν καν... θελήσει παραπάνω, τα έχασε μονομιάς όλα! Προβάδισμα, βαθμό και τελικά και πιθανό πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ερυθρό Αστέρα, που μπήκε στο παιχνίδι νωθρά, δεν έπιασε σπουδαία στάνταρ απόδοσης, αλλά το τελικό 3-1 θα πρέπει να τον ικανοποιεί υπέρ το δέον!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά, προκειμένου αφενός να «κόψει» τη φόρα στον Αστέρα, αφετέρου ώστε να δημιουργήσει συνθήκες πίεσεις στους ασταθείς Γιόβαντσιτς (μέσος) και Μιλούνοβιτς (στόπερ). Επιθετικά όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε ολοένα και μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερνε να απειλήσει παρά μόνο με ατομικές προσπάθειες, κυρίως του δραστήριου αλλά ανούσιου Λοβέρα.

ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ... ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

Στο 23’ ο Γκερέρο απείλησε με δυνατό μακρινό σουτ, σηματοδοτώντας την εντονότερη πίεση των Πειραιωτών έξω απ’ τη σερβική περιοχή. Αυτή απέδωσε καρπούς στο 37’, όταν ο Καμαρά επιτέθηκε κατά μέτωπο και κέρδισε φάουλ. Η έξυπνη εκτέλεση του Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε αμαρκάριστο τον Σεμέντο και η προβολή του απροετοίμαστο τον Μπόργιαν, που δέχθηκε ένα «φτηνό» γκολ στην κλειστή του γωνία!

Το προβάδισμα του Ολυμπιακού με 0-1 έμοιαζε με φυσική συνέπεια όσων συνέβαιναν ως τότε στο χορτάρι, αφού όλα συνηγορούσαν προς αυτό, έστω κι ελλείψει κλασικών ευκαιριών για την ομάδα του Μαρτίνς.

Το χαμηλό τέμπο δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν χωρίς ουσία να αλλάξουν τα δεδομένα στον άξονα, όπου ο Καμαρά έδινε ενέργεια με το τρέξιμό του στην ομάδα του και ο Μιλόγεβιτς (55’) έκανε την πρώτη του κίνηση, βάζοντας στο παιχνίδι τον Βούλιτς.

Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να ξέρουμε τη συνεισφορά του συγκεκριμένου στο παιχνίδι, η ιστορία του… διευκολύνθηκε απ’ τη χαζή αποβολή του Μπενζιά στο 58’! Ο Γάλλος, «φορτωμένος» με κάρτα απ’ το πρώτο ημίχρονο, πήγε εντελώς απρόσεκτα πάνω στον Κάνιας σε ακίνδυνο σημείο στο κέντρο του γηπέδου. Ο διαιτητής τον απέβαλε και τα πάντα έγιναν δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

Ο ΜΠΕΝΖΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ»

Το «κερασάκι» μπήκε με το γκολ του Σέρβου λίγα λεπτά αργότερα (62’), έπειτα από κακό διώξιμο του Μεριά στην περιοχή. Ο Ποντένσε, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, δεν θα προλάβαινε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, αφού πλέον ο Ολυμπιακός δεν είχε προβάδισμα να υπερασπιστεί.

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και την ελληνική ομάδα να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα και να αποφορτιστεί. Ευκαιρίες ο Αστέρας δεν έκανε, ωστόσο ο Μαρτίνς μάλλον άργησε τις αλλαγές του και τα διωξίματα στο… πουθενά δεν ανέβαζαν τους αριθμητικά μειονεκτούντες «ερυθρόλευκούς» του στο γήπεδο.

«ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ακόμα κι έτσι, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του να «κλέψει» τη νίκη, αλλά ο Μεριά ολοκλήρωσε τις «γκέλες» του κι αστόχησε στη σέντρα του Ποντένσε, ενώ απ’ τα πέντε μέτρα αρκούσε να πλασάρει τη μπάλα προς την αντίπαλη εστία!

Αυτό δεν συνέβη κι ένα λεπτό μετά ο Αστέρας δέχθηκε το «δώρο», κάνοντας τη δική του δουλειά με επιτυχία. Το κόρνερ του Γκαρσία έφερε τον Μιλούνοβιτς ψηλότερα απ’ τον Μπουχαλάκη, που δεν πήδηξε καν και η κεφαλιά του δεν βρήκε αντίδραση ούτε απ’ τον Σα, κάνοντας το 2-1 και το «Μαρακανά» να… φλέγεται.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έλληνας μέσος αντέδρασε για ακόμα μια φορά λανθασμένα στο 90’, σε φάση-καρμπόν, με τον Μποάκιε αυτή τη φορά να τον νικάει στον αέρα, να διαμορφώνει το τελικό 3-1 και να καθιστά για τα καλά αουτσάιντερ τον Ολυμπιακό, στη μάχη για την 3η θέση.

MVP: Ο Βούλιτς πέρασε στο παιχνίδι στο 55’ και στο 62’ πανηγύρισε την ισοφάριση! Η αλλαγή βγήκε 100% στον Μιλογεβιτς, που αντικατέστησε τον Γιόβαντσιτς και «βρήκε» τον σκόρερ που χρειαζόταν.

Στο ύψος του: Ο Σεμέντο σκόραρε, αλλά έκανε κι όλα τα υπόλοιπα στην άμυνα, δίπλα σε έναν κάκιστο παρτενέρ (Μεριά) και σε μια άμυνα που πελαγοδρομούσε σε όλο το β’ μέρος. Πολύ καλός ο Πορτογάλος, που θα μπορούσε να δει το γκολ του να σημαίνει πολλά και τελικά δεν το χάρηκε.

Αδύναμος κρίκος: Μεριά και Μπουχαλάκης μοιράζονται τον τίτλο του χειρότερου. Ο πρώτος κάνει άτεχνο διώξιμο στην περιοχή, προσφέροντας στο… πιάτο το γκολ της ισοφάρισης στον Βούλιτς, ενώ χάνει μοναδική ευκαιρία στο 1-1 να σκοράρει ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι και να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 86’, ένα λεπτό πριν σκοράρει ο Μιλούνοβιτς για τη νίκη των γηπεδούχων.

Απ’ την πλευρά του ο Έλληνας μέσος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, μένοντας «βιδωμένος» στο έδαφος στις δυο κρισιμότερες φάσεις, στα γκολ του Αστέρα για το 2-1 και το 3-1. Στην πρώτη περίπτωση δεν πήδηξε καν, ενώ στη δεύτερη το κάνει τόσο υποτυπωδώς, που με την ορμή που είχε ο Μποάκιε δεν θα μπορούσε να μην τον νικήσει στον αέρα.

Η γκάφα: Ο Μπενζιά ολοκλήρωσε την ισχνή παρουσία του στο παιχνίδι με μια κόκκινη κάρτα στο ενεργητικό του. Στο 58’ πήγε πολύ απερίσκεπτα στον Κάνιας, προκαλώντας την τύχη του κι άφησε τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Παράλληλα, ο Μπόργιαν αντέδρασε κάκιστα στο 37’, δεχόμενος γκολ απ΄την αδύναμη προβολή του Σεμέντο στην κλειστή του γωνία και η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ σε ανύποπτη φάση.

Το «στραγάλι»: Ο Γάλλος Μπαστιέν έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Ίσως παραήταν τυπικός με τον Μπενζιά, δείχνοντάς του δυο κάρτες για ισάριθμα φάουλ, ωστόσο δεν ήταν αδικαιολόγητη η απόφαση, αν και «σκληρή» για τον Ολυμπιακό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να «σταθεί» στο παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Μπορεί η ήττα να είναι αναντίστοιχη της απόδοσης των δυο ομάδων, αλλά ουσιαστικά το παιχνίδι για τους Πειραιώτες ολοκληρώθηκε στο 58'. Έκτοτε δεν διεκδίκησε τίποτα απ' το παιχνίδι και καλείται να «ζήσει» στον όμιλο με το παράπονο και το «βαρύ» σκορ στην πλάτη του. Ο Αστέρας στάθηκε τυχερός, αλλά την τύχη την εκμεταλλεύεσαι και τότε δικαιούσαι να πανηγυρίζεις για ό,τι πετυχαίνεις.

Οι συνθέσεις:

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73’ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55’ Βούλιτς), Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (62’ Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89’ Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61’ Ποντένσε), Μπενζιά, Μασούρας (79’ Ελαμπντελαουί), Γκερέρο

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα