Η αποτυχία θα είναι πολύ μεγάλη για τον ΠΑΟΚ

Η αποτυχία θα είναι πολύ μεγάλη για τον ΠΑΟΚ

Η αποτυχία θα είναι πολύ μεγάλη για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει την άποψή του για το τι θα σημαίνει κάθε πιθανό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ μετά το αποψινό παιχνίδι με την Μπάτε Μπόρισοφ. Στο τέλος υπάρχουν και άλλα σχόλια για θέματα της επικαιρότητας όπως προέκυψαν από, Περέιρα, Ποντένσε και Τουρέ.

ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Δεν πιστεύω ότι χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις ή πολλές διευκρινήσεις για το τι «παίζεται» απόψε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Για μένα είναι ξεκάθαρο και δεν συζητιέται ότι: Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί… συνεχίζει εκεί που έχει βρεθεί και πολλές άλλες φορές τα τελευταία χρόνια, έχοντας πάντα στόχο να πετύχει κάτι παραπάνω στην συνέχεια.

Αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί με οποιονδήποτε τρόπο και αποτελέσματα στον όμιλό του, τότε θα έχει καταγραφεί μία αποτυχία. Ό, τι άλλο και αν γίνει στην πορεία της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ θα έχει καταγράψει στην Ευρώπη μία σημαντική αποτυχία.

Πάμε σε περαιτέρω διευκρινήσεις…

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει κακή πορεία στο Europa League. Όχι στην Ευρώπη. Στα προκριματικά του Champions League ήταν εξαιρετικός. Στον όμιλο του Europa είναι κακός. Κατά την προσωπική μου άποψη το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι εκτέθηκε ποδοσφαιρικά απέναντι στη Βίντι που τον «κλείδωσε» δύο φορές. Όπως και να έχει, οι τρεις πόντοι σε πέντε ματς, είναι ελάχιστοι.

Όλα αυτά γίνονται σε έναν όμιλο με Μπάτε Μπόρισοφ, Βίντι και φυσικά την Τσέλσι. Δηλαδή αν αυτός ο ΠΑΟΚ των 30 εκατομμυρίων αποκλειστεί από τέτοιο όμιλο, από τη Βίντι ή από την Μπάτε, ακόμη και αν απόψε κερδίσει, πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει αποτυχία; Πώς είναι δυνατόν να μην σχολιαστεί αυτό επειδή… ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα;

Δεν έχει και δεν πρέπει να έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το ένα με το άλλο. Ο ένας στόχος δεν μπορεί (για τέτοια ομάδα, τόσων εκατομμυρίων) να αποκλείει τον άλλο.

Αυτό βέβαια «διαβάζεται» και αλλιώς. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει και συνεχίσει στους 32 με αγώνες μέσα στον Φεβρουάριο, αυτό σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα έχει πρόβλημα με τον άλλο στόχο του στο πρωτάθλημα.

Στο κάτω-κάτω μπορεί να ξέρει κανείς τι θα γίνεται στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες έτσι ώστε από τώρα να γίνονται σχέδια για εκείνο το διάστημα; Θεωρώ ανόητη κάθε συζήτηση με θέμα… «συμφέρει ή δεν συμφέρει τον ΠΑΟΚ η πρόκριση, σε σχέση με την επιβάρυνση στην Ελλάδα». Αυτές είναι άρρωστες συζητήσεις και θεωρίες για μικρές ομάδες που δεν ξέρουν καθόλου τον πρωταθλητισμό. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, τότε ΠΟΤΕ δεν σκέφτεσαι αν πρέπει να κερδίσεις ή όχι. Αν θες να είσαι μεγάλος τότε «τρελαίνεσαι» και «αρρωσταίνεις» κάθε φορά που χάνεις ή αποτυγχάνεις.

Άρα…

Ο ΠΑΟΚ τα δίνει όλα απόψε για να κερδίσει μία σαφώς πιο αδύναμη ομάδα, περιμένει μετά το αποτέλεσμα της Τσέλσι και αν περάσει αφήνει την Ευρώπη στην άκρη για δύο μήνες. Αν δεν περάσει σαφώς και πρέπει να γίνει αυτοκριτική, ώστε αυτό να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον.

Αυτά πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι τα ίδια σκέφτονται και εντός ομάδας.

* Ο Περέιρα είπε πολλά και διάφορα για τις διαιτησίες που έχουμε και τις επιλογές του. Κρατάμε το ότι ΚΑΙ αυτός, κατάλαβε ότι μέσω του μπούλινγκ σε κάποιους αδύναμους Έλληνες διαιτητές, γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένους κύκλους να κάνουν πολιτική και να κυριαρχήσουν. Ευτυχώς το κατάλαβε, έτσι ώστε στην συνέχεια να λάβει τα μέτρα του χρησιμοποιώντας έμπειρους Έλληνες και φυσικά περισσότερους ξένους σε περισσότερα κρίσιμα παιχνίδια.

* Να κάνεις τόση επικοινωνιακή προσπάθεια για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, να ξοδεύεις τόση ενέργεια για να πείσεις ότι παίζεις μπαλάρα και κυρίως ότι αδικείσαι και να έρχονται οι δικοί σου και να σε εκθέτουν...

Και τι δεν ειπώθηκε για τον Ποντένσε και την αποβολή του; Και έρχεται ο ίδιος να πει αυτά και να σβήσει με τη μία όλη τη φαιά ουσία που ξόδεψαν οι επικοινωνιολόγοι που επιχειρούν να σώσουν ό, τι σώζεται φέτος.

Και αμέσως μετά, πάρε και τη δεύτερη «κεφαλιά» με τις σκέψεις του άλλου παίκτη του Ολυμπιακού, του Γιάγια Τουρέ που μεταφέρονται από τον εκπρόσωπό του για τα περί… ποδοσφαίρου και αξίας και διαφοράς με τον ΠΑΟΚ.

Μετά από αυτά τι να πεις εσύ που το παλεύεις μόνο με την επικοινωνία όταν σε κρεμάνε οι δικοί σου που πάνε και λένε την αλήθεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.