Ο Βενγκέρ θυμήθηκε τον… ΠΑΟΚ! (pics&vids)

Ο Βενγκέρ θυμήθηκε τον… ΠΑΟΚ! (pics&vids)

bet365

Η ιστορία επαναλήφθηκε για τον Βενγκέρ. Όπως ακριβώς στο πρώτο (κόντρα στον ΠΑΟΚ το 1997), έτσι και τώρα (απέναντι στην Ατλέτικο) στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του στον πάγκο της Αρσεναλ!

Ο… εφιάλτης του Ζήση Βρύζα ξύπνησε και πάλι για τον Αρσέν Βενγκέρ, την ώρα που ο Γκριζμάν ισοφάριζε σε 1-1 για την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αλσατού τεχνικού στον πάγκο της Αρσεναλ.

Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί της Αρσεναλ, που θυμήθηκαν τι είχε συμβεί πριν από 21 χρόνια, βλέποντας τον Γάλλο επιθετικό των «ροχιμπλάνκος» να σκοράρει στο 82ο λεπτό του πρώτου ημιτελικού στο «Emirates».

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες του χτεσινού γκολ, με το ιστορικό τέρμα, το... Zissis the end, που είχε πετύχει στο «Highbury» τον μακρινό Σεπτέμβριο του 1997, ο Ζήσης Βρύζας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Για τον Αρσέν Βενγκέρ εκείνο το παιχνίδι, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997, ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στον πάγκο των «κανονιέρηδων». Και τότε η ομάδα του προηγήθηκε στο σκορ (με τον Ντένις Μπέργκαμπ), έπαιξε μονότερμα τον ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τελικά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στα τελειώματα (87’) του αγώνα, με την πρόκριση να καταλήγει σε ελληνικά χέρια.

Γι’ αυτό και το ίδιο σκορ (1-1) και η σχεδόν ίδια εξέλιξη (προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε μετά το 80ο λεπτό) στο τελευταίο ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς του 68χρονου Αλσατού τεχνικού στον πάγκο της Άρσεναλ έκανε πολλούς φίλους της λονδρέζικης ομάδας να θυμηθούν τον… Βρύζα και τον ΠΑΟΚ!

Και κάπου εδώ εμπλέκεται (ιστορικά) και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ήταν η επόμενη αντίπαλος του «Δικεφάλου» στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1997-98.

Μετά από εκείνο το ματς και τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ (που είναι η μία από τις 5 ομάδες την οποία δεν κέρδισε ποτέ στην καριέρα του) στην πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Αρσέν Βενγκέρ οδήγησε τους «gunners» 19 σερί χρονιές στους ομίλους του Champions League, ενώ συνολικά μετράει 253 ευρωπαϊκά παιχνίδια (38 με τη Μονακό) και στα 215 ματς με την Άρσεναλ μετράει: 110 νίκες, 48 ισοπαλίες και 57 ήττες.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα