Η Χρυσή Βίβλος του Europa League: Στις δύο κατακτήσεις η Άιντραχτ, έμεινε στο μηδέν η Ρέιντζερς

Newsroom
Η Χρυσή Βίβλος του Europa League: Στις δύο κατακτήσεις η Άιντραχτ, έμεινε στο μηδέν η Ρέιντζερς

bet365

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της στον θεσμό του Κυπέλλου UEFA/Europa League με τη νίκη της επί της Ρέιντζερς στα πέναλτι (1-1 παρ., 5-4 πεν.). Δείτε αναλυτικά τη λίστα των τροπαιούχων.

Πέρασαν 42 ολόκληρα χρόνια, αλλά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι και πάλι τροπαιούχος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στην ίδια διοργάνωση που το πέτυχε την πρώτη φορά, έστω κι αν άλλαξε προοδευτικά ονομασία. Οι Αετοί επικράτησαν της Ρέιντζερς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» μετά από δραματικό τελικό που οδηγήθηκε στα πέναλτι (5-4) και έτσι διπλασίασαν τις ευρω-κούπες τους, κάνοντας αυτό που δεν μπόρεσαν τρία χρόνια νωρίτερα, όταν αποκλείστηκαν και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Από την άλλη, η αναγέννηση της Ρέιντζερς δέκα χρόνια μετά τον υποβιβασμό της στην τρίτη κατηγορία Σκωτίας δεν επισφραγίστηκε μτ το τρόπαιο που τόσο της λείπει κι έτσι οι Προτεστάντες έμειναν με άδεια χέρια, όπως είχε συμβεί και το 2008 στον τελικό με αντίπαλο τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Μοναδική ευρωπαϊκή κατάκτηση των «Τζερς» παραμένει το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1972.

Οι τροπαιούχοι του Κυπέλλου UEFA/Europa League

  • 6: Σεβίλλη
  • 3: Ιντερ, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Λίβερπουλ
  • 2: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Γκλάντμπαχ, Τσέλσι, Φέγενορντ, Γκέτεμποργκ, Πάρμα, Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ
  • 1: Αγιαξ, Αντερλεχτ, Λεβερκούζεν, Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ, Ιπσουιτς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νάπολι, Αϊντχόφεν, Σάλκε, Βαλένθια, Σαχτάρ, Ζενίτ, Βιγιαρεάλ
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα