Μεντιλίμπαρ: Ο άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή μέσα από ανατροπές (vid)

Μεντιλίμπαρ: Ο άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή μέσα από ανατροπές (vid)

Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια επική ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ οδηγώντας την ομάδα του στους «8» του Conference League, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι γεννημένος για... ανατροπές!

Ο Μεντιλίμπαρ έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στις 15/2, στην αναμέτρηση με τη Φερεντσβάρος για τους «32» του Conference League.

Εκεί η ομάδα του επικράτησε 1-0 και στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί πέντε νικών (6 μαζί με το αποτέλεσμα κόντρα στους Ούγγρους).

Στο διάστημα αυτών των αγώνων επικράτησε απέναντι σε ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, Βόλο. Ακολούθησαν οι βαριές ήττες από Μακάμπι Τελ Αβίβ (πρώτο ματς στο Φάληρο για τους "16" του Conference League και με Παναθηναϊκό (1-3 και πάλι στο Καραϊσκάκης).

Το κλίμα στο Λιμάνι είναι αρχίσει να γίνεται βαρύ, καθώς σε δύο τόσο σημαντικά ματς, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο ηττήθηκαν αλλά δέχτηκαν και βαριά σκορ στην άμυνά τους.

Συνολικά, με τον 63χρονο τεχνικό, ο Ολυμπιακός μετράει σε 9 ματς 7 νίκες και 2 ισοπαλίες με 21 γκολ ενεργητικό και 11 παθητικό. Οι 3 νίκες σ' αυτά

Το σημείο που αξίζει να σταθούμε είναι πως σε 3 από τα 9 ματς του, η ομάδα του πήρε νίκη ή πρόκριση με ανατροπή.

Ολυμπιακός

Συγκεκριμένα:

Οι ανατροπές τη σεζόν που κατέκτησε ο Μεντιλίμπαρ το Europa League με την Σεβίλλη

Ο Βάσκος, όμως, είναι μαθημένος σε ανατροπές...

Τη σεζόν 22/23 που οδήγησε τη Σεβίλλη στην κορυφή του Europa League, στο εκτός έδρας ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα του βρέθηκε να χάνει 2-0 μέσα στο «θέατρο των ονείρων». Ωστόσο, το γύρισε το ματς με το σκορ να διαμορφώνεται σε 2-2 και στη ρεβάνς στην Ισπανία, οι Σεβιγιάνοι επικράτησαν με το εμφατικό 3-0 και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Εκεί συνάντησαν τη Γιουβέντους. Μετά το 1-1 στο Τορίνο, η «βέκια σινιόρα», προηγήθηκε μέσα στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» με τον Βλάχοβιτς στο 65' και είχε εκείνη την πρόκριση στα... πόδια της. Όμως, τα παιδιά του Μεντιλίμπαρ είχαν άλλη άποψη. Σούσο στο 71' και Λαμέλα στο 95' έδωσαν το εισιτήριο για τον τελικό στην «Πούσκας Αρένα».

Και εκεί, για να έρθει το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι, χρειάστηκε το γκολ του Μαντσίνι στο 55' για να ισοφαρίσει το τέρμα του Ντιμπάλα στο 34'.

Αν μη τι άλλο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο άνθρωπος που έχει μάθει να... επιστρέφει κι οι ομάδες του δεν τα παρατούν!

Η χθεσινή ανατροπή, όμως, ήταν η μεγαλύτερη που έχει πετύχει - τουλάχιστον σ' αυτό το επίπεδο - από άποψη σκορ κι έτσι τα 63α γενέθλιά του πήραν άλλο νόημα, με την ομάδα του σήμερα στις 15.00 να περιμένει να μάθει το επόμενο εμπόδιό της για τους «8» του θεσμού.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα