Ολυμπιακός: Ένα Θρυλικό έπος που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει!

Ολυμπιακός: Ένα Θρυλικό έπος που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει!

bet365

Τέσσερα χρόνια μετά την Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έκανε ξανά τον κόσμο να κατακλύσει το αεροδρόμιο μετά την εξάρα επί της Μακάμπι. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η ώρα είναι 07.32 το πρωί και γράφω επιχειρώντας να φέρω στο μυαλό μου ξανά εικόνες από το γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα και αυτή τη... μυθική πρόκριση του Ολυμπιακού. Να συνειδητοποιήσω πλήρως αυτά που έχω δει και έχω ζήσει ως απεσταλμένος του Gazzetta στη Σερβία. Το 1-4 του Φαλήρου να γίνεται 1-6 στη Σερβία με έναν επιβλητικό τρόπο και ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι από το σύνολο του Μεντιλίμπαρ.

Με έναν Ολυμπιακό που δεν άφησε τη Μακάμπι να πάρει... ανάσα. Που τη διέλυσε. Την έκανε... σκόνη. Φύλλο και φτερό από το πρώτο μέρος. Και που με εξαίρεση ένα πολύ μικρό διάστημα δεν της επέτρεψε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

Ναι ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα γκολ από εκτέλεση πέναλτι και έτσι πήγε ο αγώνας στην παράταση αλλά τι σημασία έχει; Ο Ολυμπιακός πήγε στην παράταση έβαλε άλλα δύο... τεμάχια και θα μπορούσε να είχε κάνει και το 1-7, ασχέτως του ακυρωθέντος γκολ του Ελ Αραμπί.

Δεν είναι απλά ένα Θρυλικό αγωνιστικό έπος. Δεν είναι μία ακόμα ανατροπή. Είναι ένα από τα κορυφαία ματς του Ολυμπιακού ever αλλά και από τα τοπ που έχουμε δει για δεδομένα ελληνικής ομάδας. Στον Ολυμπιακό την πρόκριση την πίστεψαν. Πίστεψαν σε αυτήν την πρόκριση παρότι δεν το... φώναζαν ότι μπορούσαν να γυρίσουν το ζευγάρι αυτό. Και να που έγινε.

Με έναν αδιανόητα καλό Ντάνιελ Ποντένσε που... σκούπισε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και όσο έμεινε στο γήπεδο είχε συνδρομή στα περισσότερα από τα γκολ της ομάδας του (σκοράροντας φυσικά το 0-1), με έναν εξαιρετικό Φορτούνη, με μία τριάδα στο κέντρο που... κεντούσε, έναν Ελ Καμπί που έκανε... χαζή την αντίπαλη άμυνα με το ψαλιδάκι του και ότι άλλο θέλετε. Και βέβαια μία αναμέτρηση όπου έχουν σκοράρει και οι 3 σέντερ φορ που έπαιξαν: Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς.

Και το 2020 Ελ Αραμπί αλλά και το 2024 με τον κόσμο να... ξεσηκώνει το αεροδρόμιο

Ο Ολυμπιακός πριν από 4 χρόνια (περίπου 4 γιατί ήταν Φλεβάρης μήνας) είχε ρίξει στο... καναβάτσο την Άρσεναλ στο Europa με 1-2 στην παράταση με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει και τότε και να βγάζει τον κόσμο των Πειραιωτών στους... δρόμους και ενώ επεφύλαξαν - και τότε - μία τρομερή υποδοχή στην ομάδα.

Μάρτης του 2024 και οι εικόνες αυτές επαναλήφθηκαν. Λίγο μετά τις 6 το πρωί ο κόσμος - που περίμενε πώς και πώς από τα... χαράματα την ομάδα - αποθέωσε Μεντιλίμπαρ και παίκτες, ζητώντας μέχρι και το... ευρωπαϊκό. Ο τελικός και το ευρωπαϊκό δεν είναι προφανώς μία εύκολη προοπτική όμως ο Ολυμπιακός απέκτησε κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται μία ακόμα πιο καλή ευρωπαϊκή πορεία για φέτος.

Ο Ολυμπιακός του Βάσκου τεχνικού έχει ήδη γράψει ιστορία. Βρίσκεται για πρώτη φορά στις 8 κορυφαίες ομάδες του Conference League και με τον Μεντιλίμπαρ - τον οποίο η διοίκηση και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης περιέβαλλαν με απόλυτη στήριξη με τη συμφωνία με το νέο συμβόλαιο, πράγμα κομβικότατο και ιδίως ως προς το timing - να κάνει τη 2η διαδοχική του ευρωπαϊκή πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός πριν από λίγες ημέρες είχε πίσω του το 1-4 με τη Μακάμπι και το 1-3 με τον Παναθηναϊκό. Και λοιπόν; Σήμερα που ξημερώνει Παρασκευή δικαιούται να γιορτάζει και να πανηγυρίζει με τον Μεντιλίμπαρ να λαμβάνει - όπως είπε και ο ίδιος - το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσε από τους παίκτες του. Την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του με ομάδα από το Ισραήλ.

Υ.Γ. Όταν βγαίνει ο πιλότος της πτήσης με τρομπέτα για να δώσει... ρυθμό στο αεροπλάνο της επιστροφής καταλαβαίνετε για τι στιγμές μιλάμε.

Υ.Γ. 2 Πραγματικός τζέντλεμαν ο Ρόμπι Κιν. Αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και συνεχάρη την πειραϊκή ομάδα.

Υ.Γ. 3 Ναι ο Ζάχαβι έχει σκοράρει τόσες φορές με τον Ολυμπιακό αλλά η... ιστορία μετρά 2 αποκλεισμούς για εκείνον: έναν με Αϊντχόφεν και έναν με με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Υ.Γ. 4 Είναι να απορεί κανείς γιατί η Μακάμπι ήθελε να παίξει στη Μπάτσκα Τόπολα. Ούτε κόσμο μάζεψε ούτε δυναμική είχε. Άρα ποιο το νόημα; Όχι ότι μας... καίει. Απλώς μία παρατήρηση κάνουμε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.