Λουτσέσκου: «Όποιος να έρθει μπροστά μας ας έρθει, είμαστε σε φανταστική κατάσταση και θα τον αντιμετωπίσουμε»

Newsroom
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου

bet365

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όποιος και να είναι ο επόμενος αντίπαλος η ομάδα του θα τον αντιμετωπίσει γιατί είναι σε φανταστική κατάσταση.

Βλέποντας την ομάδα του να διαλύει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 5-1 και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν λογικό να πλέει σε πελάγη ευτυχίας στην συνέντευξη Τύπου. Ο Ρουμάνος προπονητής ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος, καθώς η ομάδα του είναι σε φανταστική κατάσταση και θα τον αντιμετωπίσει, ενώ στάθηκε και στις αποδοκιμασίες μετά την ήττα από τον Άρη, λέγοντας πως στην Ελλάδα την μία είσαι Θεός, την άλλη ο πιο ηλίθιος στον κόσμο και μετά πάλι Θεός.

Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου τα εξής:

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ στο ματς και το πως γυρίζει η χρονιά και το παιχνίδι αυτό: «Πρώτα από όλα, γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Ελλάδα σήμερα είσαι Θεός, αύριο είσαι ο πιο ηλίθιος στον κόσμο, μετά είσαι πάλι Θεός. Είναι μια μεγάλη σεζόν και είναι λογικό να υπάρχουν πάνω και κάτω. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες στην γη, να έχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν ζητήματα συγκέντρωσης, πνευματικής κόπωσης και στιγμές που κρίνουν έναν αγώνα. Είναι εντελώς νορμάλ να υπάρχουν τέτοια θέματα σε μια περίοδο που έχουμε παίξει αρχικά τρία ντέρμπι, μετά σερί πέντε εκτός έδρας ματς και μετά πάλι δύσκολα παιχνίδι. Είναι λογικό τα πόδια να μην ακούν ότι τους λέει το μυαλό.

Σήμερα δείξαμε τεράστια αποφασιστικότητα στον αγώνα, αλλά γενικά η σεζόν είναι τέτοια που μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Όσον αφορά για το σύστημα και το αν είμαστε προβλέψιμοι. Η Λίβερπουλ παίζει συνεχώς το ίδιο σύστημα, η Παρί το ίδιο παίζει το ίδιο σύστημα, αυτό σημαίνει οργάνωση, σημαίνει ότι γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις με την μπάλα, πότε να επιτεθείς, πως να κινηθείς στους χώρους.

Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουμε αυτή την ένταση και να βρούμε χώρους για να επιτεθούμε. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια, αλλά γνωρίζω ότι στο τέλος το ποδόσφαιρο κρίνεται από το αποτέλεσμα ότι δουλειά έχει κάνει η ομάδα. Αλλά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Υπάρχουν ομάδες με πιο εύκολο πρόγραμμα από εμάς, με καλύτερο τρόπο ξεκούρασης και ένα παιχνίδι που προσπαθούν να καταστρέψουν το δικό μας παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μακάρι να περάσει γιατί αυτό θα βελτιώσει το ιματζ του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα δώσει βαθμούς στην Ελλάδα και θα δώσει την ευκαιρία να παίξουν περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη και να παίξουν σε φάσεις πιο κοντά σε φάση ομίλων».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε για δεύτερη φορά σε προημιτελικά διοργάνωσης και το ότι για μια ακόμα φορά βγάζει αντίδραση στα δύσκολα: «Με όλο μου το σεβασμό στους ανθρώπους που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, έχουμε αρχίσει να γινόμαστε μια ομάδα ευρωπαϊκή και να κάνουμε τεράστια βήματα στην Ευρώπη. Έχουμε πάει πλέον σε ένα άλλο επίπεδο στην Ευρώπη μέσα σε τρία χρόνια. Όσον αφορά στο δεύτερο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό πρέπει να είσαι δυνατός και να είσαι έτοιμος για μάχη σε κάθε γήπεδο με κάθε αντίπαλο. Ακόμα και αν δεν ακούν τα πόδια, πρέπει να το προσπεράσεις αυτό και πρέπει να δείχνεις προσαρμοσμένος σε αυτές τις καταστάσεις γιατί είμαστε επαγγελματίες.

Πρέπει να δείχνουμε μαχητικό πρόσωπο και αποκτάμε τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις την Άιντραχτ, δεν είναι εύκολα να γυρίσεις από το 2-0 στην Αμπερντιν, δεν είναι εύκολο να γυρίζεις από 2-0 με την Ντινάμο που είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά έπρεπε να προσπεράσουμε το γρήγορο 3-1 και να κοιτάξουμε μπροστά. Ήρθαν άλλα δυο γκολ μέχρι το φινάλε και πήραμε μια δίκαιη πρόκριση».

Για το ότι προκάλεσε τον εγωισμό των παικτών πριν το ματς και αν θέλει να πει τι τους είπε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα: «Μετά το 5-1 δεν έχεις να πεις και πολλά. Περισσότερο από χαρούμενος από ότι είμαι τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι. Έδειξαν οι παίκτες τεράστια αποφασιστικότητα για την πρόκριση, τους είπα πριν τον αγώνα ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά και αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ.

Ότι αξίζουμε την πρόκριση και μπορούμε να την πάρουμε. Καμιά φορά μπορεί να υπάρχουν αρνητικά γεγονότα, αλλά αυτά δημιουργούν σκληρούς χαρακτήρες. Είμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πρέπει να πάμε και συνεχίσουμε την μάχη μας».

Για το πόσο μακριά πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην διοργάνωση: «Είμαστε αυτή την στιγμή στους 8, θα δούμε αύριο την κλήρωση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι να δείξουμε κίνητρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρα πνευματικό το ζήτημα. Οτι είναι να έρθει μπροστά μας, θα έρθει. Είμαστε σε φανταστική θέση και θα το αντιμετωπίσουμε».

Για το πως αλλάζει πόσο εύκολο το παιχνίδι μετά από ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο και το πως πήγε να χαθεί στο δεύτερο ημίχρονο: «Ήταν ένα λάθος που έδωσε την ευκαιρία στην Ντινάμο να μειώσει σε 3-1. Κάναμε λάθη και ο αντίπαλος βρήκε ευκαιρία να κερδίσει αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσει καταστάσεις, αλλά βγάλαμε αντίδραση και καταφέραμε να απαντήσουμε».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα