ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1: Παγκόσμιος Δικέφαλος, διαστημικός Κουλιεράκης και... στους 8 θα ειν' ωραία! (vids)

bet365

Ο μεγάλος ΠΑΟΚ με ένα εξωπραγματικό πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε 3 γκολ κι έναν διαστημικό Κουλιεράκη που είχε 2 τέρματα (με συνδρομή Σούσιτς) κι ασίστ (!!!)... διέλυσε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 5-1 και είναι στους «8» του Conference League. Γκολ και οι Mπάμπα, Μπράντον, Ζίφκοβιτς, συγκλονιστικές επεμβάσεις από Κοτάρσκι. Το μεσημέρι της Παρασκευής μαθαίνει αντίπαλο στα προημιτελικά.

Είναι από τα βράδια που θέλεις να τα ζήσεις, είναι βραδιές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη για πάντα. Μια βραδιά δόξας και «ασπρόμαυρου» μεγαλείου!

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία απόψε στην Τούμπα. Όχι μόνο ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 από τον πρώτο αγώνα, αλλά διέλυσε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε για τρίτη φορά στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Με Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα του

Με δύο αλλαγές, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο τερέν της Τούμπας για τον αποψινό «τελικό» κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια επέστρεψε στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» για την 53η ευρωπαϊκή συμμετοχή με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (έπιασε τον Στέφανο Αθανασιάδη στη δεύτερη θέση της λίστας), αντί του Γιόνι Ότο, ξεκινώντας στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο πρόσωπο του Πορτογάλου αρχηγού έψαχνε εμπειρία και προσωπικότητα για παιχνίδια σαν το αποψινό. Οι Μπάμπα, Κεντζιόρα και Κουλιεράκης οι υπόλοιποι τρεις της αμυντικής τετράδας μπροστά από τον Κοτάρσκι.

Ο Στέφαν Σβαμπ ήταν η επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού, αντί του Μάρκος Αντόνιο και του Μάγκομεντ Οζντόεφ, για παρτενέρ του Σουαλιό Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή, με τον Μπράντον Τόμας να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης (Άλι Σαμάτα, Στέφανο Τζίμα ήταν στον πάγκο) έχοντας πίσω την τριάδα των Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Τάισον.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Γιακίροβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που άρχισε και στο ματς του «Maksimir». O Νέβιστιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Ριστόφσκι (δεξιά), Πέρκοβιτς (αριστερά) με τους Μπερνάουερ και Τεοφίλ-Κατρίν στα στόπερ.

Επιστρέφοντας ύστερα από 3,5 χρόνια στην Τούμπα, ο Μίσιτς είχε για παρτενέρ τον Σούτσιτς στα χαφ, με τον Μπατούρινα να αγωνίζεται λίγο πιο μπροστά και τους Σπίκιτς - Χότζα στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πέτκοβιτς.

Τρομερό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει ένα βουνό που πρέπει να ανέβει, αλλά όπως ξέρουμε σε αυτό το άθλημα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορούν να συμβούν μεγάλα πράγματα», ήταν το πρώτο σχόλιο της UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της για την αναμέτρηση της Τούμπας. Κι, όντως, έτσι ήταν τα πράγματα.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν στο τερέν με στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα της αναμέτρησης, ωστόσο στο πολύ καλό διάστημα τους δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ο «Δικέφαλος» άγγιξε νωρίς στο ματς το 1-0. Με την συμπλήρωση 15 λεπτών ο Κουλιεράκη βγήκε φάτσα με την εστία, αλλά είδε τον Νέβιστιτς να του λέει «όχι» στην εξ επαφής κεφαλιά που έπιασε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν ο Ζίβκοβιτς που βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του Σέρβου έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Νέα καλή στιγμή στο 22ο λεπτό με τη (νέα) κεφαλιά του Κουλιεράκη.

Μαγικό δεκαπεντάλεπτο και σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ!

Το 1-0 ήρθε στο 27’ με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Ράχμαν Μπάμπα. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιεράκης συνέχισε να κάνει… πάρτι σε κάθε στατική φάση, πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκανέζος αμυντικός μόνος του έκανε με δεύτερη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, που δεν σταμάτησε και συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Και το βρήκε πολύ γρήγορα!

Στο 33’ το προβάδισμα των δύο γκολ για τους Κροάτες είχε πάει περίπατο. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με το τρίτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του είχε φέρει την πρόκριση στα ίσια. Η βολίδα του Χανιώτη διεθνή στόπερ έστειλε την μπάλα (με την κόντρα από τον Σούσιτς) στη γωνία του Νέβιστιτς για το 2-0.

Η Τούμπα είχε πάρει για τα καλά φωτιά, με τον Λουτσέσκου την ίδια στιγμή να ζητάει από τους παίκτες του να ηρεμήσουν. Η απόσταση για το… βουνό που είχε να ανέβει είχε μειωθεί, με τους «ασπρόμαυρους» να το ανεβαίνουν και να φτάνουν στο 42ο λεπτό με την κεφαλιά-ψαράκι του Μπράντον Τόμας στο 3-0. Μαγικό διάστημα για τον ΠΑΟΚ, το καλύτερο του από το ξεκίνημα της σεζόν. Εκρηκτικός, ουσιαστικός, σαρωτικός είχε παρασύρει τους Κροάτες της Ντιναμό, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Ενδεικτικό της απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΟΚ είναι ότι μόλις με 54% κατοχή μπάλας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 12-1 τελικές, 3 γκολ, άλλες 3 μεγάλες ευκαιρίες.

Μείωσε η Ντινάμο, τον κράτησε όρθιο ο Κοτάρσκι

Απ’ το πουθενά η Ντινάμο βρήκε γκολ στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πρώτα ο Κοτάρσκι και στη συνέχεια ο Κεντζιόρα, πούλησαν εύκολα και φθηνά την μπάλα, αυτή με αρκετή δόση τύχης κατέληξε στον Χότζα που μείωσε σε 3-1.

Ο Κοτάρσκι με τεράστια επέμβαση στο «τετ α τετ» με τον Σπίκιτς κράτησε το σκορ στο 3-1, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να δείχνουν επηρεασμένοι από το γκολ των Κροατών. Ο Κοτάρσκι ήταν εκεί για να απομακρύνει και την απειλή με το σουτ του Χότζα στο 64ο λεπτό.

Ο μαγικός Κουλιεράκης ξαναχτύπησε για το 4-1!

Η αναγκαστική αποχώρηση του Τάισον και η είσοδος του Ντεσπόντοφ δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο ανάπτυξης του «Δικεφάλου», που βρήκε και το τέταρτο γκολ από μια στατική μπάλα με τον κορυφαίο του στην αποψινή βραδιά, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο οποίος στο 74ο λεπτό με προβολή (περισσότερο με το στήθος) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 4-1 και δίνοντας εκ νέου σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Στο 83ο λεπτό η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς και την υπόθεση πρόκριση, αλλά ο Μουργκ μόνος μπροστά στην άδεια εστία αστόχησε και η αγωνία παρέμεινε στα ύψη.

Το «καθάρισε» ο Ζίβκοβιτς από την «άσπρη βούλα»

Τρία λεπτά πριν από το φινάλε ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μίσιτς, με τον Ζίβκοβιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 5-1!

MVP: Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Απίστευτος Βιείρίνια, ογκόλιθος Κοτάρσκι, βράχος ο Μεϊτέ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η αμυντική γραμμή της Ντινάμο με τον Κουλιεράκη και τους άλλους «ασπρόμαυρους» να κάνουν πάρτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε, ευτυχώς όχι ακριβά, το μοναδικό διπλό λάθος απόμ Κοτάρσκι και Κεντζιόρα στη φάση που η Ντινάμο μείωσε σε 3-1.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γερμανός Χαρμ Όσμερς ήταν κοντά στις φάσεις και προσπάθησε να αφήσει το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό αποφεύγοντας να σφυρίζει πολύ στο ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ θα είναι αύριο το μεσημέρι στην κλήρωση για τους 8 του UEFA Conference League. Η μεγαλύτερη «ευρωπαϊκή» ανατροπή του «Δικεφάλου», μια ιστορική βραδιά για το σωματείο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους «ασπρόμαυρους» να είναι για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια στους «8»! Μιλάμε για μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στη σύγχρονη (τουλάχιστον) ιστορία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (82’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (77’ Σαμάτα)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (80’ Τακούγια), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούσιτς (80’ Κουλένοβιτς), Μπατούρινα, Σπίκιτς, Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα