Το Gazzetta στη Φρανκφούρτη: Χιόνι, κρύο και πάνω από 6.000 οπαδοί στο πλευρό του ΠΑΟΚ!

Το Gazzetta στη Φρανκφούρτη: Χιόνι, κρύο και πάνω από 6.000 οπαδοί στο πλευρό του ΠΑΟΚ!

bet365

Το Gazzetta είναι στη Φρανκφούρτη και μεταφέρει το κλίμα από τη γερμανική μεγαλούπολη 48 ώρες πριν από τον «τελικό» του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άιντραχτ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

To τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ στην πόλη όπου στέφτηκαν 36 Γερμανοί Αυτοκράτορες, στην πόλη που γεννήθηκε ο Johann Wolfgang von Goethe, στην πόλη όπου ακούς όλες τις γλώσσες του κόσμου, είναι λίγο πολύ γνωστό.

Στη μικρότερη μητρόπολη του κόσμου και σταυροδρόμι της Ευρώπης, όπου επιτρέπονται να χτίζονται ουρανοξύστες στο ιστορικό κέντρο της και αποτελεί έδρα της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο «Δικέφαλος» το βράδυ της Πέμπτης (30/11) θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον στείλει απευθείας στους «16» του Europa Conference League.

Η πόλη της Φρανκφούρτης

Στο ιστορικό «Waldstadion», γνωστό ως «Deutsche Bank Park», θα παιχτεί η πρωτιά του 7ου ομίλου, με τον ΠΑΟΚ να την εξασφαλίζει και μαθηματικά εφόσον κερδίσει την Άιντραχτ, όπως έκανε αρχές Οκτώβρη στην Τούμπα, με το γκολ στις καθυστερήσεις του εορτάζοντα Κώστα Κουλιεράκη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 20 του χρόνια.

Η ισοπαλία, επίσης, κάνει στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που θα έχει το πάνω χέρι, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την αδιάφορη Ελσίνκι στην Τούμπα ή να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Άιντραχτ, που την ίδια ώρα θα παίζει στο Αμπερντίν της Σκοτίας.

Χιόνι και κρύο στη Φρανκφούρτη

Η πόλη της Φρανκφούρτης

Η πρωινή πτήση από τη Θεσσαλονίκη για τη Φρανκφούρτη ήταν… sold out, εδώ και πολλές μέρες, το αεροσκάφος ήταν γεμάτο στην πλειοψηφία του από οπαδούς του ΠΑΟΚ, που ξεκίνησαν το ταξίδι με προορισμό αεροδρόμιο της πόλης το γνωστό και σαν Rhein-Main-Flughafen διαχειριστής του οποίου είναι η Fraport, όπως και στο «Μακεδονία», με δυναμική που φτάνει τα 65 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Αυτό το διάστημα η Fraport ανακαινίζει και επεκτείνει το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, που από το πρωί της Τρίτης (28/11) ήταν «ντυμένη» στα λευκά. Φτάνοντας στην πόλη βλέπεις παντού χιόνι εκτός, φυσικά, από τους δρόμους που είναι πεντακάθαροι και ανοικτοί για τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.

Η πόλη της Φρανκφούρτης

Με το θερμόμετρο να χαϊδεύει τους 2 βαθμούς Κελσίου και την υγρασία από τον ποταμό Μάϊν να αποτελεί πρόβλημα, οι Έλληνες που είναι από απόψε στη Φρανκφούρτη έκαναν δίχως πρόβλημα βόλτες στο ιστορικό κέντρο, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια υπαίθρια μεγάλη αγορά και είναι στολισμένο με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπιόνια.

Το ταξίδι στη Φρανκφούρτη και τα μέτρα ασφαλείας

Η πόλη της Φρανκφούρτης

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τετάρτης (29/11) στη Φρανκφούρτη, με την ομάδα του Λουτσέσκου να ολοκληρώνει την προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη. Οι μόνοι που θα βρεθούν σίγουρα αύριο το βράδυ στο «Waldstadion» είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 21.00 (ώρα Ελλάδας).

Σ’ ότι αφορά τους οπαδούς του «Δικεφάλου», οι οδικές εκδρομές ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης (28/11) από τη Θεσσαλονίκη και ο κύριος όγκος των Ελλήνων φιλάθλων αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης (30/11) στη Φρανκφούρτη.

Η τοπική Αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μη συμβεί το παραμικρό ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, αν και η ειρηνική συνύπαρξή τους στη Θεσσαλονίκη πριν και μετά το πρώτο παιχνίδι δείχνει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τους Έλληνες φιλάθλους.

Η πόλη της Φρανκφούρτης

Η κόντρα των οργανωμένων οπαδών της Άιντραχτ είναι με την αστυνομία εξ ου και τα επεισόδια πριν από τον αγώνα με τη Στουτγάρδη, αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι ο ακριβής αριθμός των φίλων του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν την Πέμπτη (30/11) στο πλευρό της ομάδας του Λουτσέσκου.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν εξαντλήσει όλα τα εισιτήρια, σχεδόν 3.000, που επίσημα πήραν από την Άιντραχτ, ωστόσο οι εκτιμήσεις και των ανθρώπων της Άιντραχτ κάνουν λόγο για πολλοί περισσότερους από 6.000 Έλληνες οπαδούς στις κερκίδες του «Waldstadion».

Με κάποιο τρόπο οι φίλοι του «Δικεφάλου» από τη Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Σουηδία από σχεδόν κάθε γωνιά της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν ένα «μαγικό χαρτάκι» για το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης (30/11).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.