Βασιλεία - Φιορεντίνα 1-3 (1-2 κ.δ.): «Buzzer beater» Μπαράκ στο 120+9' και πετάει για Πράγα!

Οι παίκτες της Φιορεντίνα

bet365

Η Φιορεντίνα νίκησε με 3-1 στην έδρα της Βασιλείας και «έκλεψε» το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Conference League στο 120+9'. Στις 7 Ιουνίου στην Πράγα ο τελικός με την Γουέστ Χαμ.

Ματσάρα στην Ελβετία με θριαμβεύτρια τη Φιορεντίνα! Οι Βιόλα είχαν την δύσκολη αποστολή να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση μετά την ήττα από τη Βασιλεία στο Αρτέμιο Φράνκι με 1-2 και τα κατάφεραν μέσω... θρίλερ. Οι δυο διεκδικήτριες του δεύτερου εισιτηρίου του Conference League έφτασαν στην παράταση (1-2 κ.δ.) και από μηχανής Θεός Μπαράκ στο 120+9' έκανε το 1-3 και έστειλε την ομάδα του Ιταλιάνο στον μεγάλο «ραντεβού» με την Γουέστ Χαμ στις 7 Ιουνίου στην Πράγα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 35' όταν ο Μπιράγκι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Νίκο Γκονζάλες νίκησε άπαντες στον αέρα και βρήκε δίχτυα με όμορφη κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση στο 55', όταν ο Πελμάρντ εκτέλεσε φάουλ στο κέντρο, ο Αμντουνί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, «άδειασε» τον Ίγκορ, με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 και διαμόρφωσε εκ νέου σκορ πρόκρισης στον τελικό για τους Ελβετούς.

Ο σκόρερ της Βασιλείας εν τέλει έγινε μοιραίος. Στο 72΄ο Ντοντό έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αμντούνι αδράνησε, έστρωσε την μπάλα στον Γκονζάλες, ο οποίος με δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 1-2, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση το ματς έγινε... ροντέο και αμφότερες είχαν φάσεις για να σκοράρουν. Το παιχνίδι διακόπηκε στο 109' όταν μπήκε φορείο λόγω επείγουσας ιατρικής ανάγκης στις εξέδρες. Το ματς συνεχίστηκε μετά από οκτώ λεπτά.

Εν τέλει οι Βιόλα βρήκαν το «χρυσό» γκολ πρόκρισης στο 120+9'. Ο Πελμάρ αδράνησε, έστειλε την μπάλα στον Τσέχο επιθετικό Αντονίν Μπαράκ, ο οποίος έκανε το 1-3 και έστειλε την Φιορεντίνα στον τελικό που θα γίνει στην... πατρίδα του. Και πάπως έτσι θα έχουμε ιταλική εκπροσώπηση σε τελικό Conference League, Europa League (Ρόμα) και Champions League (Ίντερ).

Βασιλεία: Χιτς, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρ, Εντογιέ, Τζάκα (88' Φράι), Μπέρκερ, Καλαφιόρι, Αγκουστίν (81' Ζεκίρι), Ντιούφ, Αμντουνί

Φιορεντίνα: Τερασιάνο, Ντόντο, Μιλένκοβιτς, Ζούλιο (55' Ρανιέρι), Μπιράτζι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Καστροβιλί, Μπρέκαλο (46' Ικονέ), Γκονζάλες, Καμπράλ (91' Γιόβιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα