Άλκμααρ - Γουέστ Χαμ 0-1: Αποκλεισμός για Παυλίδη - Χατζηδιάκο, ευρωπαϊκός τελικός έπειτα από 47 χρόνια για τα Σφυριά

Παυλίδη κόντρα στη Γουέστ Χαμ

bet365

Η Γουέστ Χαμ νίκησε με 1-0 την Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου στην Ολλανδία και τσέκαρε το εισιτήριο της για τον τελικό του Conference League. Επιστροφή σε ευρωπαϊκό τελικό για τα Σφυριά έπειτα από 47 χρόνια!

Στα ημιτελικά του Conference League σταμάτησε η πορεία της Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου. Οι Ολλανδοί πίεσαν στη ρεβάνς της ήττας τους με 2-1 από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, όμως τα Σφυριά άντεξαν, με γκολ στο 90+4' νίκησαν με 1-0 και πήραν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Conference League στις 7 Ιουνίου στην Πράγα. Βασικοί και αναντικατάστατοι για ακόμα ένα ματς οι δυο Έλληνες διεθνείς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο μέρος, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Λονδρέζων. Κόντρα στη ροή του ματς η Γουέστ Χαμ είχε και δοκάρι στο 25'. Το δεύτερο ημίχρονο «κύλησε» στον ίδιο ρυθμό με την Άλκμααρ να μην μπορεί να δημιουργήσει και ευκαιρίες και εν τέλει στο 90+4' ο Φορνάλς έφυγε στην αντεπίθεση, «άδειασε» έναν αντίπαλο και με δυνατό σουτ σκόραρε για το 0-1 και.. υπέγραψε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Τα Σφυριά επιστρέφουν σε ευρωπαϊκό τελικό ύστερα από 47 χρόνια. Το 1965 η Γουέστ Χαμ νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων την Μόναχο 1860 με 2-0 και το 1976 έχασε στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης από την Άντερλεχτ με 4-2.

Άλκμααρ: Ράιαν, Σουγκοβάρα, Μπεουκένα, Χατζηδιάκος, Κερκέζ (85' Ντε Βιτ), Ράιντερς, Μάινανς (70' Ντε Βιτ), Κλάζι, φαν Μπρέντεροντ (78' Λάντο), Κάρλσον (85' Μέρντινκ), Παυλίδης.

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Ζούμα, Αγκέρ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά (90+5' Ντόουνς), Μπόουεν, Μπενραχμά (75' Φορνάλς), Αντόνιο (85' Ινγκς)

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα