Europa Conference League: Λίνκολν, η ομάδα από τον Βράχο αντίπαλος του ΠΑΟΚ!

Europa Conference League: Λίνκολν, η ομάδα από τον Βράχο αντίπαλος του ΠΑΟΚ!

Europa Conference League: Λίνκολν, η ομάδα από τον Βράχο αντίπαλος του ΠΑΟΚ!

bet365

Η Λίνκολν... ξέφυγε από τα στενά όρια του «Βράχου» και το Γιβραλτάρ έχει για πρώτη φορά εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Αυτή είναι η ιστορία της αντιπάλου του ΠΑΟΚ!

Lincoln Red Imps μπορεί να ακούγεται σαν ομάδα χόκεϊ επί πάγου από τα ανατολικά Midlands, αλλά είναι η κυρίαρχη δύναμη στο ποδόσφαιρο του Γιβραλτάρ, έχοντας κερδίσει τον τίτλο 17 φορές τα τελευταία 19 χρόνια. Το βράδυ της 26ης Αυγούστου, ο Βράχος γέμισε καπνογόνα και όχι από τον... Νίκολας Κέιτζ, αλλά από τους… ultras της ομάδας, παίκτες και διοίκηση. Ναι, πετούσε εκτός της Φλόρα Ταλίν κι έμπαινε στην κλήρωση των ομίλων.

Η Λίνκολν έστειλε το πρώτο… απειλητικό μήνυμα τη σεζόν 2016- 2017 με μια απίθανη νίκη επί της Σέλτικ για τα προκριματικά του Champions League και τέσσερα χρόνια αργότερα έγραψε ιστορία με την πρόκριση της στους ομίλους του Conference League. Μάλιστα, θα τη γνωρίσουμε από κοντά, μιας και είναι στο γκρουπ του ΠΑΟΚ.
Το Γιβραλτάρ είναι το νοτιότερο σημείο της Ιβηρικής χερσονήσου και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τις 30.000 κατοίκους.

Ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το αποτέλεσμα ήταν πανηγυρικό υπέρ του Bremain! Η χώρα έδωσε μεγάλη μάχη για την ποδοσφαιρική του αναγνώριση και τα κατάφερε μόλις το 2013.

Ποια είναι η ιστορία του συλλόγου; Η Λίνκολν είναι μια νεανική ομάδα που συνδέεται με την αστυνομία του Γιβραλτάρ, ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 1984. Από τότε κυριάρχησε στην Premier Division, σηκώνοντας 22 τίτλους στις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της επικράτειας, οι Red Imps παίζουν στο στάδιο Victoria, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ, λίγο έξω από τη λεωφόρο Winston Churchill. Χάρη στον τεχνητό χλοοτάπητα μπορεί και φιλοξενεί μεγάλες συναυλίες. Παρά τα αρχικά σχέδια για αντικατάσταση του γηπέδου τη δεκαετία του 2010, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ αγόρασε το στάδιο από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2017 προκειμένου να το βελτιώσει και να το ανακαινίσει. Η χωρητικότητά του είναι 5.000 θέσεις.

Οι παίκτες της αντιπάλου του ΠΑΟΚ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας του Γιβραλτάρ, με τον 33χρονο Ρόι Τσιπολίνα να είναι ηγετική μορφή του συλλόγου. Αλλωστε, ξέρει να συνδυάζει με επιτυχία την πρωινή δουλειά του ως τελωνειακός υπάλληλος και την απογευματινή ως ποδοσφαιριστής.

H Λίνκολν είχε ρεκόρ… εσόδων το καλοκαίρι του 2014 με 350.000 ευρώ, το 2013 έφτασε τις 550.000 χάρη στην πρόκριση επί της Σάντα Κολόμα, ενώ φέτος το νούμερο θα είναι… αστρονομικό χάρη στην πρόκρισή της στους ομίλους του Conference League. Είναι με διαφορά το πιο πλούσιο club της χώρας, αφού τα έσοδα των άλλων ομάδων δεν ξεπερνούν εξαψήφιο αριθμό! Τη δεδομένη στιγμή το μπάτζετ της ομάδας αγγίζει τις 600.000!!!

Λίνκολν, η εκτόξευση!

Η Λίνκολν κάνει βήματα προόδου, η χώρα παίρνει βαθμούς και αποκορύφωμα είναι η τρίτη ομάδα στην Ευρώπη! Κι όμως σε αυτή τη χώρα των 30.000 οι εντάσεις ήταν πολλές και η αιτία δεν ήταν άλλη από την πίτα που ήθελε να... ξαναμοιράσει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Στόχος ήταν η αλλαγή κατανομής των εσόδων, κάτι που βρήκε αντίθετη τη Λίνκολν. Αλλωστε, τονίζει πως ήταν πρωταθλήτρια όταν δεν υπήρχαν χρήματα και τώρα που η UEFA άνοιξε την κάνουλα δεν θα μπορεί να καρπωθεί τα επιθυμητά κέρδη. Όπως και να χει πάντως, παίρνει ένα μεγάλο κομμάτι και προσπαθεί να… ξεφύγει από τον Βράχο.

Σχεδόν το 80% των παικτών της Εθνικής ανήκουν στην πρωταθλήτρια. Ο επιθετικός , Λι Κασκιάρο είναι συνοριοφύλακας και δεν πήγε ποτέ στη Ντάγκεναμ επικαλούμενος την έλλειψη εργασιακής ασφάλειας. Οταν ο Λίαμ Γουόκερ επέστρεψε από το Ισραήλ μόνο η Λίνκολν μπορούσε να του εξασφαλίσει συμβόλαιο.

Εικόνα


Βιβλιοθηκάριος, συνοριοφύλακας και… μήνυμα σε ΠΑΟΚ!

O Βράχος του Γιβραλτάρ έχει τη δική του... ποδοσφαιρική ιστορία και η Λίνκολν θέλει να την κάνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ντίλαν Βιάγκας μίλησε στο Gazzetta για τους ημιεπαγγελματίες, τους παίκτες με τα δυο επαγγέλματα, ενώ έστειλε και μήνυμα στον ΠΑΟΚ!

«Μυστικό επιτυχίας; Κανένα! Για το μέγεθός μας τα κάνουμε όλα σωστά. Προσπαθούμε σκληρά να κάνουμε όλα τα σωστά. Να παίρνουμε τους σωστούς παίκτες και να μην κάνουμε κινήσεις που θα μας στοιχήσουν.

Οι περισσότεροι δε ζουν από το ποδόσφαιρο παρά τα βήματα προόδου που έχουμε κάνει. Έχουμε επαγγελματίες που παίρνουν χρήματα, αλλά δεν είναι μεγάλα τα ποσά. Έχουμε παίκτες που κάνουν δεύτερη δουλειά και παίκτες που δεν κάνουν. Ποδοσφαιριστές που δουλεύουν το πρωί και προπονούνται το απόγευμα. Έχουμε έναν υπάλληλο καταστήματος, έναν ηλεκτρολόγο, έναν αστυνομικό, έναν συνοριοφύλκακα, έναν παίκτη που δουλεύει σε βιβλιοθήκη, έναν τελωνειακό, αλλά και ημιεπαγγελματίες. Έχουμε, για παράδειγμα, ποδοσφαιριστή που κερδίζει 1.500 ευρώ τον μήνα, αλλά δεν μπορείς να τον βάλεις σε σύγκριση με τον παίκτη του ΠΑΟΚ που παίρνει 1 εκατ. τον χρόνο».

Είχαμε θέσει έναν στόχο και αρχίζουμε να τον υλοποιούμε. Θέλουμε να έχουμε καλή βάση. Να έχουμε παίκτες από εδώ. Να έχουμε καλές υποδομές και παράλληλα να προσπαθούμε να αποκτούμε καλούς παίκτες από άλλες χώρες. Επιθυμούμε να δίνουμε σε παίκτες συμβόλαια για να μην κάνουν άλλη δουλειά και να είναι αφοσιωμένοι μόνο στην ομάδα.

Δεν έχουν πολλές υποδομές. Κάνουμε πολλή προπόνηση στην Ισπανία. Δεν μπορούμε να έχουμε τόσες υποδομές. Είναι πολύ μικρή χώρα. Μικρός χώρος. Δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα οι υποδομές. Έχουμε 12 ομάδες. Δεν μπορούμε να έχουμε τόσα γήπεδα» τόνισε αποτυπώνοντας έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο το μικρό μέγεθος μιας φιλόδοξης ομάδας.

Τι μήνυμα όμως στέλνει στον ΠΑΟΚ η άσημη Λίνκολν; «Είναι πού δύσκολο να πάρουμε το οτιδήποτε από τις αναμετρήσεις. Ξέρουμε ποιοι είμαστε κι από που ερχόμαστε. Θα κάνουμε το καλύτερο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Θα παλέψουμε. Θέλουμε να διασκεδάσουμε κάθε λεπτό. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Αν έχουμε και τύχη, τότε μπορείς να ελπίζεις στο ελάχιστο.

Eίναι για εμάς μεγάλη χαρά που η UEFA δημιούργησε αυτή τη νέα διοργάνωση και έτσι κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία να παίξει. Θα παίξουμε με καρδιά και με ψυχή. Είμαστε χαρούμενοι για τη θέση που έχουμε βρεθεί. Το περιμένουμε πως και πως και θα προσπαθήσουμε πολύ. Θέλουμε να παίξουμε και να βιώσουμε αυτήν την εμπειρία. Άλλωστε για το ποδόσφαιρο μιλάμε και όλοι θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο».

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα