Κακή, άτυχη και αδικημένη...

Κακή, άτυχη και αδικημένη...

Κακή, άτυχη και αδικημένη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην αναμέτρηση της Α.Ε.Κ. με την Βέλεζ αφήνοντας στην άκρη τα «περσινή ομάδα» και κάνοντας focus στο δάσος και όχι στο δέντρο, ενώ έχει υστερόγραφα...

Ήταν μια βραδιά από εκείνες που όσοι ζούμε όλα μας τα χρόνια την καθημερινότητα της ΑΕΚ προφανώς και την έχουμε ξαναζήσει. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να έρθει η ήττα την οποία δυστυχώς απλά περιμέναμε να έρθει δίχως να βλέπουμε να κάνουν αυτοί που έπρεπε πολλά για να την αποτρέψουν!

Η ήττα στην Βοσνία ήρθε εντελώς αφύσικα... φυσιολογικά! Οξύμωρο ε; Στην περίπτωσή μας ωστόσο, σε αυτήν της ΑΕΚ δηλαδή, απόλυτα δικαιολογημένο και σίγουρα κάτι που έχει ξανασυμβεί! Με αποτέλεσμα τώρα η Ένωση να καλείται να κάνει κάτι παραπάνω από το αυτονόητο για να προκριθεί απέναντι στην Βέλεζ του Μόσταρ...

Αποτυχημένο βράδυ στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων που συνοδεύτηκε με απογοητευτική εμφάνιση. Εδώ μπαίνει τέλος... Δεν χρειάζεται να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση για να δικαιολογήσουμε την ήττα από τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Διότι πολύ απλά είναι αδικαιολόγητο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ όταν το ζητούμενο ήταν έστω η νίκη, ούτε καν με εμφατικό τρόπο.

Σαφέστατα και θα αναφερθούμε παρακάτω στα ζητήματα που προκάλεσαν αυτό το αποτέλεσμα, εννοείται πως υπάρχει αδικία σε φάση κλειδί στην αναμέτρηση για την εξέλιξη του αγώνα. Προφανώς και έπαιξε ρόλο ο παράγοντας τύχη και γνωρίζουμε όλοι τι ισχύει για το κεφάλια και μέσα (μάγκας) αλλά και κεφάλια έξω (...) και στη μισή προσπάθεια του αντιπάλου από... καραμπόλα, τελικά γκολ!

Να δει το δάσος, όχι... τα δέντρα!

Ναι, λοιπόν, προφανώς και είναι κλοπή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να σου στερεί το γκολ μια υπόδειξη λανθασμένη και να αλλάζει όλο το σκηνικό του αγώνα. Διότι με 1-2 στο ημίχρονο δεν θα μάζευε τις γραμμές της η Βέλεζ, θα εδινε χώρους στην ΑΕΚ και μπορεί να αλλάζει όλο το ματς. Δεν δικαιολογείται την εποχή του VAR να συνεχίζει η UEFA να επιτρέπει να μην διορθώνει τα ανθρώπινα λάθη μέσω της τεχνολογία. Με αυτόν τον τρόπο πάντα θα δίνει πατήματα για λανθασμένα μηνύματα περί επιλεκτικών αποφάσεων (και δεν εννοώ ότι πολεμάνε την ΑΕΚ μας, ούτε καν).

Ο Μιλόγεβιτς

Επιπρόσθετα προφανώς και υπήρχε η γκαντεμιά και η κακοτυχία! Για αυτό και επιτυγχάνει η αντίπαλός της υπεργκολάρα για να ισοφαρίσει και ταυτόχρονα βρίσκει δεύτερο από ασίστ που θα ζήλευε ο κορυφαίος τούτη την περίοδο στο μπιλιάρδο! Οι δικές της στιγμές με Ανσαριφάρντ (κανονικό τέρμα), Τζαβέλλα (δύο φορές απειλή από στατικό χτύπημα) και Σιμάνσκι (σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ) δεν είχαν την κατάληξη που έπρεπε: εύκολα το 2-1 τελικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά ισχύουν... Σε απόλυτο βαθμό. Αλλά είναι το δέντρο. Όπως και το γεγονός ότι έπαιζε η περσινή ομάδα. Άλλη τραγική καραμέλα... Ναι αυτό ήταν το δεδομένο, το γνωρίζαμε. Και λοιπόν; Ναι έχει ταβάνι, για τον λόγο αυτόν επιλέγει να πάει σε αλλαγή στα 8 απο τα 11 πρόσωπα στη βασική 11αδα. Ήταν μάλιστα και αποδυναμωμένη συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, όμως δεν δικαιολογεί την ήττα από τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Για κανέναν λόγο...

Κυρίως για μένα όμως διότι ήρθε χωρίς να δούμε να... κατατίθεται η απαιτούμενη προσπάθεια από όλους. Η ΑΕΚ πρέπει να δει το δάσος και τα παραπάνω είναι δέντρα, ένα, δύο, τρία ίσως, αλλά όχι δάσος... Να εστιάσει στο γεγονός ότι το αγωνιστικό της σχέδιο δεν έβγαλε στο χορτάρι: Αρχή, μέση και τέλος... Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε μια εβδομάδα οι ίδιοι θα παίξουν για τη νίκη πρόκριση με υποχρέωση να επικρατήσουν με σκορ άνω του 1-0... Είναι το λιγότερο που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πράξουν!

Υγ: Μια ομάδα στο Σεράγεβο κομμένη στη πίσω και την μπροστά γραμμή. Εντελώς ασύνδετες οι γραμμές αυτές ελέω απουσίας παικτών στη μεσαία γραμμή και ειδικότερα στην υποχρέωση να μεταφερθεί η μπάλα στους... μπροστά! Κανένα σχέδιο και build up χωρίς προσπάθεια έστω για ουσία. Απογοήτευση ο Σάκχοφ αλλά μετριότητα και ο Σιμάνσκι, όταν σου λείπουν και οι Σιμόες, Γαλανόπουλος (και ειναι ανέτοιμος ο Λε Ταλέκ) το πρόβλημα δεν δύναται να το διορθώσεις! Πληρώνουν κι αυτό οι ελληνικές ομάδες, την υποχρέωση να είναι έτοιμες χωρίς να είναι καν ολοκληρωμένες σε επίπεδο ρόστερ τούτη την περίοδο.

Υγ2: Σωστό αυτό που είπε ο Μιλόγεβιτς και to the point που λέμε: «Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά τα φιλικά δεν δίνουν μια πραγματική εικόνα, όμως εγώ περίμενα να δω την ομάδα σε ένα επίσημο παιχνίδι. Σίγουρα δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Περίμενα να δω παραπάνω πίεση». Δεν είναι σκληρό και είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να... παραμυθιαστεί κανείς από τις προπονήσεις και τα φιλικά, ειδικά ένας προπονητής που δεν ήταν ανάμεσα μας το προηγούμενο διάστημα, τώρα όμως αυτό δεν ισχύει. Άρα και από δω και πέρα δεν υπάρχουν και «δεν γνώριζα»! Δεν έχει προκύψει το συμπέρασμα, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά εντός ενδεκάδας για να προκύψει αλλαγή εικόνας της ομάδας, έτσι απλά από δύο - τρία ματς, αλλά από μια συνέχεια αγωνιστικής ασυνέπειας και ενός κακού αγωνιστικού (συνολικά) αποτελέσματος - θεάματος!

Υγ3: Το ελάχιστο της υποχρέωσης είναι η πρόκριση με νίκη πειστική για την ΑΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη. Ήδη απέτυχε στο πρώτο μισό της υποχρέωσής της που ήταν να κερδίσει εκτός έδρας. Χάνει ευκαιρίες, τις πετάει στα σκουπίδια για να φτιάξει το δικό της μέλλον αρχικά και έπειτα της Ελλάδας. Απαγορεύεται πλέον αυτό! Φυσικά και να κερδίσει, με τους ίδιους, ακόμη και 4-0 στην ρεβάνς δεν αλλάζει απολύτως τίποτα συμπερασματικά για το πρώτο παιχνίδι και το ταβάνι συγκεκριμένων επιλογών, μη τα ξαναγράφουμε, δεν είναι σωστό...

Υγ4: Δεν υπάρχει ευθύνη του Τσιντώτα στο πρώτο γκολ, καμία, ενώ διώχνει σωστά σε δύσκολο σουτ του σκόρερ στην γωνιά του αργότερα, σε δύο προσπάθειες δίχως παίκτη να μαρκάρει το σουτ! Αλλά αυτό με την πάσα στον αντίπαλο που κάνει σε ΚΑΘΕ ματς πλέον, τι να πω, δεν υπάρχει καν! Διότι είναι επαναλαμβανόμενο «έγκλημα»! Δεν γίνεται να κάνεις συνέχεια το ίδιο λάθος: ξανά και ξανά, και ξανά, και ξανά, και ξανά... Εεεε διάολε σταμάτα το ντε, δεν το χεις, εμπέδωσε το και πάμε παρακάτω.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...