Euro 2024: Οι «Έλληνες» που... βλέπουν Γερμανία

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ
Το Gazzetta παρουσιάζει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Stoiximan Superleague και οι εθνικές τους ομάδες βρίσκονται στην τελική φάση του Euro 2024.

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Play Off του Nations League πλέον γνωρίζουμε και τις 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Euro 2024. Μπορεί η Ελλάδα να μην κατάφερε να βρεθεί σε πέμπτο διαδοχικό μεγάλο τουρνουά, όμως υπάρχουν εθνικές που παίζουν ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες της Stoiximan Superleague.

Καταρχάς με την πρόκριση της Γεωργίας επί της Εθνικής έκλεισε θέση για το Euro ο Λέβαν Σενγκέλια του Παναιτωλικού, ενώ τελευταία χρονικά ομάδα είναι η Πολωνία του μέσου της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι και του αμυντικού του ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα. Όσον αφορά τους Πολωνούς τις θέσεις τους διεκδικούν ο Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι του Παναθηναϊκού και ο Σαντιάγκο Έσε του Ολυμπιακού, ο οποίος εδώ και εβδομάδες έχει πάρει το διαβατήριο του και βρίσκεται στα ραντάρ.

Από εκεί και πέρα στις ήδη περασμένες είναι η Σλοβενία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού Αντράζ Σπόραρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Άνταμ Τσέριν, η Κροατία του Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ και του Ντομινίκ Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ (έκανε ντεμπούτο στο φιλικό με την Αίγυπτο), η Τουρκία του Σαμέτ Ακαϊντίν, η Τσεχία του Γιακούμπ Μπράμπετς του Άρη και η Σερβία των Αντρίγια Ζίβκoβιτς, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Για τη θέση του στην εθνική Σερβίας θα παλέψει και ο επιτελικός μέσος του Τριφυλλιού, Φίλιπ Τζούρισιτς, ενώ διεθνής είναι και ο κλεισμένος από τους Πράσινους, Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Από εκεί και πέρα ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ, ήταν βασικός στην Ελβετία από το 2017, όμως έχει να κληθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του Ούγγρου, Λάζλο Κλαϊνχάισλερ, o οποίος είναι δανεικός στη Χάιντικουκ, όμως έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, μέχρι το 2026.

Οι ποδοσφαιριστές της Superleague που ενδέχεται να αγωνιστούν στο Euro 2024:

  • Σλοβενία: Αντράζ Σπόραρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άνταμ Τσέριν (Παναθηναϊκός)
  • Κροατία: Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ), Ντομινίκ Κοτάρσκι (ΠΑΟΚ)
  • Σερβία: Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Φίλιπ Τζούρισιτς, Νεμάνια Μαξίμοβιτς (Παναθηναϊκός)
  • Τουρκία: Σαμέτ Ακαϊντίν (Παναθηναϊκός)
  • Γεωργία: Λέβαν Σενγκέλια (Παναιτωλικός)
  • Τσεχία: Γιακούμπ Μπράμπετς (Άρης)
  • Πολωνία: Νταμιάν Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Τόμας Κεντζιόρα (ΠΑΟΚ), Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι (Παναθηναϊκός), Σαντιάγκο Έσε (Ολυμπιακός)
  • Ουγγαρία: Λάζλο Κλαϊνχάισλερ (Παναθηναϊκός)
@Photo credits: eurokinissi
 

EURO Τελευταία Νέα