Euro 2032: Η UEFA θα αναθέσει το τουρνουά σε Ιταλία και Τουρκία

Βασίλης Μπαλατσός
Euro
Όπως επιβεβαίωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, Εβελίνα Κρίστιλιν, η Ιταλία και η Τουρκία θα αναλάβουν τη συνδιοργάνωση του Euro 2032.

Την ώρα που μετράμε αντίστροφα για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας ήδη γνωρίζουμε και που θα γίνουν τα επόμενα δυο τουρνουά. Την Τρίτη (10/10) η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει τις Ομοσπονδίες που θα αναλάβουν τις διοργανώσεις του 2028 και του 2032 και δεν αναμένονται... εκπλήξεις.

Όπως είναι γνωστό μετά την απόσυρση της Τουκίας η μοναδική υποψηφιότητα για το Euro 2028 που υπάρχει στο τραπέζει είναι η κοινή από το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, της Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία) και την Ιρλανδία οπότε δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό. Όσον αφορά το τουρνουά του 2032 υπήρχε η εκτίμηση πως θα πάει σε συνδιοργάνωση της Ιταλίας - Τουρκίας και πλέον υπάρχει επιβεβαίωση από επίσημα χείλη.

H Ιταλίδα Εβελίνα Κρίστιλιν είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και σε δηλώσεις της σε μέσο της πατρίδας της ανέφερε: «Όχι, αύριο δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη. Η διοργάνωση του Euro 2032 θα ανατεθεί σε Ιταλία και Τουρκία. Έμεινε ελεύθερο το πεδίο σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία για το 2028 και κατά συνέπεια αποφασίστηκε να ανοίξει ο δρόμος για την Ιταλία και την Τουρκία για το Euro 2032.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για αύριο, θα είμαστε στη Νιόν, θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση από την αντιπροσωπεία μας που αποτελείται από τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκράβινα, από τον Τζίτζι Μπουφόν και την Ιλάρια Ντ'Αμίκο. Και μετά θα δουλέψουμε για τα στάδια».

 

EURO Τελευταία Νέα