Κροατία - Σκωτία 3-1: Τα γερόντια χορεύουν ξανά! (vid)

Στον τελευταίο τους πιθανόν ευρωπαϊκό «χορό», Λούκα Μόντριτς και Ίβαν Πέρισιτς «έλαμψαν» απέναντι στη Σκωτία με γκολ και ασίστ έκαστος (3-1) και έστειλαν την Κροατία στους «16» ως 2η.

Από το «βάπτισμα του πυρός», ως τον τελικό του Μουντιάλ, δεν σταμάτησαν να την κουβαλούν στις πλάτες τους. Μαζί συνεργάστηκαν, παρέα και με το νέο «αίμα» για να τη στείλουν σε ένα ακόμη Euro, πιθανώς το τελευταίο που και οι δύο δίνουν το παρών. Λούκα Μόντριτς και Ίβαν Πέρισιτς, οι «γερόλυκοι» της Κροατίας στα 35 και τα 32 αντίστοιχα τής έκλεισαν θέση στους «16» και μάλιστα με... καλό εισιτήριο μετά την ήττα της Τσεχίας, αυτό της 2η θέσης, μετατρέποντας σε «two-men show» τη νίκη κόντρα στη Σκωτία 3-1.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν είχε επιλογή εκτός από τη νίκη. Όσο, όμως, συνεχίζει να έχει τους δύο legends, όλα γίνονται πιο εύκολα στις κρίσιμες στιγμές. Το ξεκίνημα στο «Χάμπντεν Παρκ» δεν ήταν «εκρηκτικό», αλλά μόλις στο 17' έκρυβε το πρώτο γκολ για τους Κροάτες. Από το κεφάλι του Πέρισιτς που νίκησε δύο αμυντικούς στον αέρα, ο Βλάσιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και με ωραίο γυριστό τελείωμα νίκησε τον Μάρσαλ.

Οι Σκωτσέζοι είχαν απάντηση. Σταδικά έγιναν πιο απειλητικοί και στο 42', βρήκαν το γκολ που άξιζαν, το πρώτο τους στον όμιλο και πρώτο μετά από 25 χρόνια σε τελική φάση Euro. Φυσικά, σκόρερ θα ήταν ένας... Μακ, όπως στα τέσσερα προηγούμενα γκολ της στον θεσμό. Ο ΜακΓκρέγκορ «εκτέλεσε» τον Λιβάκοβιτς με μονοκόμματο σουτ μετά την κακή απομάκρυνση του Βίντα και προκάλεσε ντελίριο πανηγυρισμών στις εξέδρες του «Χάμπντεν Παρκ», αφού ένα γκολ ακόμη ήταν θα ήταν αρκετό να τους στείλει στα νοκ-άουτ.

Τα όνειρα των Σκωτσέζων, όμως, συνθλίφτηκαν από την ποδοσφαιρική ιδιοφυία που λέγεται Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης αρτίστας, ο νεότερος και πλέον, και ο γηραιότερος σκόρερ της «Hrvatska» σε Euro, χάρισε ένα γκολ «έργο τέχνης» με το εξωτερικό και έθεσε την ομάδα του ξανά σε τροχιά πρόκρισης.

Η δική του ασίστ στο 77' έβαλε το... κερασάκι της 2ης θέσης, με αποδέκτη τον έτερο «γέροντα», Ίβαν Πέρισιτς, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος μετά το κομβικό τέρμα κόντρα στην Τσεχία.

Και τώρα; Η Σκωτία αποχαιρέτησε ως 4η, ενώ οι Κροάτες περιμένουν να δουν ποια από τις Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία θα καταλήξει 2η στον 5ο όμιλο και θα την αντιμετωπίσει στην Κοπεγχάγη, στις 28 Ιουνίου.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71' Μπάρισιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Βλάσιτς (76' Ιβάνουσετς), Πέρισιτς (81' Ρέμπιτς), Πέτκοβιτς (70' Κράμαριτς)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χάνλεϊ (33' ΜακΚένι), ΜακΤόμινεϊ, Τίρνεϊ, Ο' Ντόνελ (84' Πάτερσον), ΜακΓκίν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70' Φρέιζερ), Ντάικς, Άνταμς (84' Νίσμπετ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγγλία - Τσεχία 1-0
Κροατία - Σκωτία 3-1

Τελική βαθμολογία

1. Αγγλία 7 (2-0)
2. Κροατία 4 (4-3)
3. Τσεχία 4 (3-2)
4. Σκωτία 1 (1-5)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα