Euro 2020: «Τιτανομαχία» Γαλλία – Γερμανία, πρεμιέρα με «πρέπει» για Πορτογαλία και ρεκόρ για Κριστιάνο

Euro 2020: «Τιτανομαχία» Γαλλία – Γερμανία, πρεμιέρα με «πρέπει» για Πορτογαλία και ρεκόρ για Κριστιάνο
Ο Κριστιάνο για να γράψει ιστορία, η Πορτογαλία του Σάντος για να μπει σε θέση ισχύος και Γαλλία με Γερμανία στην πρώτη μεταξύ τους «τιτανομαχία» σε όμιλο Euro. Το τελευταίο πιάτο της 1ης αγωνιστικής σερβίρεται «καυτό», με δύο σούπερ αναμετρήσεις σε Βουδαπέστη και Μόναχο.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ANT1, Live Gazzetta – 19:00)

Puskas Arena – Βουδαπέστη (67.215 θεατές)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ρίχνεται στη «μάχη» της υπεράσπισης του τίτλου. Απέναντι στο απόλυτο αουτσάιντερ του γκρουπ του «θανάτου», μπροστά σε γεμάτο γήπεδο για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη αν θέλει να μπει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο CR7, άλλωστε, έχει και προσωπικό κίνητρο, καθώς χρειάζεται ένα… δευτερόλεπτο συμμετοχής για να γράψει ιστορία με 5 Euro στο ενεργητικό του κι ένα γκολ για να αφήσει πίσω του τον Μισέλ Πλατινί στην κορυφή των σκόρερ σε τελικές φάσεις.

Η διαφορά ποιότητας δεδομένη, έστω κι αν η απουσία του θετικού στον κορονοϊό, Κανσέλο αποτελεί «πλήγμα». Στα συν και η παράδοση, με τους Ίβηρες να μην έχουν ηττηθεί ποτέ στις 13 μεταξύ τους αναμετρήσεις (9-4-0, τελευταία ισοπαλία το 3-3 στο Euro 2016), στα πλην η φόρμα των Ούγγρων, που μετρούν 11 ματς αήττητοι και με 12 θα ισοφαρίσουν το καλύτερο ρεκόρ τους μετά την εποχή των θρυλικών Μαγυάρων.

ΓΑΛΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ANT1 – Live Gazzetta – 22:00)

Allianz Arena – Μόναχο (14.000 θεατές)

Γυρίσε σπίτι μετά τη δουλειά, κλείσε το μαγαζί, ξεμπέρδεψε από νωρίς με delivery και παραγγελίες, τακτοποίησε γενικά όποια εκκρεμότητα πριν το ρολόι δείξει δέκα η ώρα. Γιατί σ’ αυτό το ντέρμπι, δεν χάνεται ούτε λεπτό! Γαλλία εναντίον Γερμανίας, στην αναβίωση του μεταξύ τους ημιτελικού από το Euro 2016, ένα πρόωρο ξεκαθάρισμα δύο μεγαθηρίων που ψάχνουν τη διάκριση, μα πρώτα απ’ όλα την πρόκριση από το πιο δύσβατο μονοπάτι. Οι πρωταθλητές Κόσμου του Ντιντιέ Ντεσάν, με 16 νίκες και μόλις μία ήττα στα τελευταία 20 παιχνίδια, φαντάζουν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του ευρωπαϊκού, αλλά τα Πάντσερ μπροστά σε 14.000 θεατές στην «Allianz Arena» κυνηγούν μια μεγάλη νίκη-δήλωση, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη μετά από μια διετία με μπόλικα σκαμπανεβάσματα και δεδομένο το τέλος εποχής του Γιόακιμ Λεβ. Για πρώτη φορά κοντράρονται σε φάση ομίλων, αμφότερες αήττητες σε πρεμιέρα (5-3-0 η Γαλλία, 5-5-0 η Γερμανία), με πλειάδα αστέρων και μεγάλες επιστροφές (Μπενζεμά Μίλερ, Χούμελς), ώστε να φτάσουν στην κορυφή.

 

EURO Τελευταία Νέα