Βόρεια Μακεδονία - Euro 2020: Εμμένει στο FFM στις φανέλες

Βόρεια Μακεδονία - Euro 2020: Εμμένει στο FFM στις φανέλες
Ο υπουργός εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, τόνισε ότι η συντομογραφία (FFM) θα είναι αποτυπωμένη στις φανέλες στο Euro καθώς υποστήριξε ότι παρά τις ελληνικές αντιδράσεις δεν προβλέπεται αλλαγή από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εμμένει στη συντομογραφία FFM (Football Federation of Macedonia) στις φανέλες της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, δεν επίκειται αλλαγή παρά τις ελληνικές αντιδράσεις, καθώς υπενθυμίζεται ότι επείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, που κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα, Θόδωρο Θεοδωρίδη, έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ τη θέση της δημοσιοποίησε και η ΕΠΟ.

Ο Οσμάνι τόνισε ότι η αλλαγή αναφέρεται βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών σε ιδρύματα που λαμβάνουν επιχορήγηση από το κράτος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είναι ανάμεσα σε αυτά. Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Μακεδονία ντεμπουτάρει το απόγευμα της Κυριακής (13/6, 19:00, Ant1, Live Gazzetta) στην παρθενική της συμμετοχή σε Euro κόντρα στην Αυστρία στο Βουκουρέστι.

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών», τόνισε ο Οσμάνι.

 

EURO Τελευταία Νέα