Βέλγιο – Ρωσία 3-0: Από τον Λουκάκου για τον Ερικσεν, με αγάπη (vid)

Βέλγιο – Ρωσία 3-0: Από τον Λουκάκου για τον Ερικσεν, με αγάπη (vid)
O Ρομέλου Λουκάκου άνοιξε και έκλεισε την τριάρα του Βελγίου (3-0) επί της Ρωσίας, αφιέρωσε τη νίκη στον Κρίστιαν Ερικσεν και σημάδεψε με ρεκόρ σκοραρίσματος την πρεμιέρα μίας πορείας με στόχο την κούπα.

Τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον Κρίστιαν Ερικσεν. Οι εικόνας στοίχειωναν τους ποδοσφαιριστές του Βελγίου και της Ρωσίας, αλλά αρκετά περισσότερο τους πρώτους. Και περισσότερο τους Ρομέλου Λουκάκου, Τόμπι Αλντερβαϊρελντ, Γιαν Βερτόνγκεν, με τους οποίους μοιράστηκε τα αποδυτήρια και των ιδρώτα στη φανέλα σε Ιντερ και Τότεναμ. Και ο Βέλγος σέντερ φορ φρόντισε να του αφιερώσει όλο του το συναίσθημα. Καθώς άνοιγε το σκορ για τη νίκη 3-0 της χώρας του κόντρα στους Ρώσους, φώναζε στην κάμερα: «Κρις σ' αγαπώ»!

Σε ένα υποτονικό ματς, η Ρωσία περιορίστηκε, όπως αναμενόταν, σε παθητικό ρόλο, σαν έτοιμη να υποταχθεί στη μοίρα της. Και τελικά αυτό συνέβη. Οι Κόκκινοι Διάβολοι ξεκίνησαν με το δεξί,δίχως όμως να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους. Προφανώς, δεν το χρειάζονταν. Του αρκούσαν οι τρεις βαθμοί κόντρα στον ίσως βασικό αντίπαλό τους για την κορυφή. Και σε συνδυασμό με την ήττα-έκπληξη της Δανίας από τη Φινλανδία, πλέον έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν με το καλησπέρα στην πρωτιά του γκρουπ.

Επιασε τον θρυλικό Κέλεμανς ο Λουκάκου

Ο Λουκάκου στην πλάτη της άμυνας και στο όριο του οφσάιντ, έκανε το 1-0 (10'). Ο Μενιέ που μόλις είχε περάσει στον αγώνα (34') πλάσαρε σε κενή εστία και κλείδωσε το τρίποντο. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε εντελώς, αλλά ο Λουκάκου είχε ακόμα ένα τέρμα. Αφού κατάπιε στο σπριντ τον αντίπαλό του, πλάσαρε στην κίνηση, για να βρει δίχτυα για έκτη φορά σε Euro, ισοφαρίζοντας τον κορυφαίο σκόρερ της χώρας, τον θρυλικό Γιαν Κέλεμενς. Και πλέον με τέτοιο σκορ και εμφάνιση ανωτερότητας, οι Βέλγοι ξεκίνησαν την προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη φήμη και τις προσδοκίες: ότι στόχος τους είναι να το σηκώσουν...


Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μπογιάτα, Βερτόνγκεν (77' Βερμάελεν), Καστάν (27' Μενιέ), Τοργκάν Αζάρ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Καράσκο (77' Πράετ), Μέρτενς (72' Αζάρ), Λουκάκου

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σούνιν, Τζικίγια, Σεμένοβ, Ζιρκόβ (43' Καραβάεβ), Μπερίνοβ (46' Ντιβέεβ), Οζμπόεβ, Γκολοβίν, Ζόμπνιν (63' Μόυκιν), Κουζβάεβ (29' Τσερίσεβ, 63' Μίραντσουκ), Τζιούμπα.


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα

Δανία - Φινλανδία 0-1
Βέλγιο - Ρωσία 3-0

Βαθμολογία
1. Βέλγιο 3 (3-0)
2. Φινλανδία 3 (1-0)
3. Δανία 0 (0-1)
4. Ρωσία 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική: 16/6
Φινλανδία - Ρωσία (16:00, ANT1, Live Gazzetta)
17/6 Δανία - Βέλγιο (19:00, ANT1, Live Gazzetta)

 

EURO Τελευταία Νέα