Δανία - Φινλανδία: Η ευτυχία της πρωτάρας και η χαρμολύπη για τον Έρικσεν (vid)

Μετά το σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, οι Δανοί έμειναν στις προσευχές και με την επανέναρξη του ματς η Φινλανδία στην πρώτη της εμφάνιση σε Euro πήρε και το τρίποντο (0-1).

Η αναμέτρηση στο Parken της Κοπεγχάγης ανάμεσα σε Δανία και Φινλανδία, για την 1η αγωνιστική του Group B στο Euro, στιγματίστηκε από τη σοκαριστική στιγμή κατά την οποία ο Κρίστιαν Έρικσεν σωριάστηκε στο έδαφος στο 43'. Το ματς που άρχισε στις 19.00 διεκόπη προσωρινά, όταν έγινε γνωστό ότι ο Δανός χαφ είναι ζωντανός συνεχίστηκε στις 21.30 και ολοκληρώθηκε στις 22.30 με νικήτρια (1-0) την πρωτάρα Φινλανδία (πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό, πρώτο παιχνίδι). Με γκολ του Πογιάνπαλο στο 60' κατέκτησε το τρίποντο.

Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε θέλοντας να δείξει ότι οι σκέψεις του είναι στον Κρίστιαν Έρικσεν. Στο 74' ο Χόιμπιεργκ είδε τον Χράντετσκι να πέφτει στην αριστερή γωνία και να μπλοκάρει το πέναλτι που κέρδισε ο Πόουλσεν (τον ανέτρεψε ο Αραγιούρι).

Οι αποκρούσεις του Χράντετσκι

Η Φινλανδία ξεκίνησε δυνατά το ματς με σκοπό να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, αλλά η πίεσή της κράτησε για ένα τετράλεπτο. Από εκείνο το σημείο και μετά η Δανία ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης και απείλησε την εστία του Χράντετσκι, ο οποίος αποδείχθηκε καταλυτικός για την ομάδα του. Στο 7' σταμάτησε τον Βιντ, στο 15' τον Χόιμπιεργκ και στο 18' τον Έρικσεν.

Η κατάρρευση του Έρικσεν

Από το 30' μέχρι το 40' το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη είχε διαδοχικές διακοπές. Πολλά σφυρίγματα από τον Άγγλο ρέφερι Άντονι Τέιλορ. Ώσπου στο 43' όλοι πάγωσαν. Ο Κρίστιαν Έρικσεν στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο έδαφος.

Αμέσως έσπευσαν τα ιατρικά επιτελεία Δανίας και Φινλανδίας για να τον συνεφέρουν, με τεχνητή αναπνοή και στη συνέχεια με χρήση απινιδωτή. Οι διαιτητές και τα μέλη της αποστολής της Φινλανδίας αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα προς τα αποδυτήρια, ενώ το ίδιο έγινε με τον Έρικσεν πάνω στο φορείο, την ίδια ώρα που άπαντες προσεύχονταν για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή.

Το παιχνίδι διεκόπη αρχικά με απόφαση της UEFA και όταν έγινε γνωστό ότι ο μέσος της Ίντερ είναι ζωντανός, πάρθηκε η απόφαση να συνεχιστεί στις 21.30.

Η επανέναρξη και το 0-1

Το παιχνίδι ξεκίνησε από το 43'. Δόθηκαν δύο λεπτά καθυστερήσεων για το πρώτο ημίχρονο και μετά από πέντε λεπτά άρχισε το δεύτερο μισό. Στο 60', ενώ η Δανία πίεζε, η Φινλανδία άνοιξε το σκορ. Ο Ούρουνεν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πογιάνπαλο πραγματοποίησε κεφαλιά και σκόραρε (0-1). Ο Σμάιχελ δεν αντέδρασε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

Το χαμένο πέναλτι του Χόιμπιεργκ

Στο 73' ο Αραγιούρι ανέτρεψε τον Πόουλσεν και ο Τέιλορ καταλόγισε πέναλτι. Ο Χόιμπιεργκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο MVP Χράντετσκι έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Όσο κι αν προσπάθησε η Δανία, γκολ δεν έβαλε. Η σταχτοπούτα Φινλανδία πήρε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που συγκλόνισε λόγω του συμβάντος με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βας (76' Στρίγκερ), Κίαερ (63' Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76' Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Έρικσεν (43' Γιένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63' Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χράντετσκι, Ραϊτάλα (90' Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο' Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (76' Σούλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84' Φορς), Πούκι (76' Κάουκο)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

Δανία - Φινλανδία 0-1

Βέλγιο - Ρωσία 3-0

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 3 (3-0)

2. Φινλανδία 3 (1-0)

3. Δανία 0 (0-1)

4. Ρωσία 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική:

16/6 Φινλανδία - Ρωσία (16:00, ANT1, Live Gazzetta)

17/6 Δανία - Βέλγιο (19:00, ANT1, Live Gazzetta)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα