Αγγλία - Ρουμανία: Ο Νεντελτσεάρου δεν γονάτισε και προκάλεσε αντιδράσεις

Αγγλία - Ρουμανία: Ο Νεντελτσεάρου δεν γονάτισε και προκάλεσε αντιδράσεις
Μέσα σε αποδοκιμασίες από τους οπαδούς στο Μίντλεσμπρο πριν τη σέντρα του Αγγλία-Ρουμανία, ο στόπερ της ΑΕΚ, Ιονούτ Νεντελτσεάρου από κοινού με έναν συμπαίκτη του επέλεξαν να μη γονατίσουν στο πλαίσιο του BlackLivesMatter.

Η Αγγλία είχε προαναγγείλει ότι θα διατηρήσει τη συμβολική ρουτίνα της κατά του ρατσισμού στο Euro, με τους παίκτες να γονατίζουν πριν από τη σέντρα των αγώνων. Αυτό συνέβη και στο φιλικό με τη Ρουμανία στο Μίντλεσμπρο, με τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν το παράδειγμα, εξαιρουμένων, όμως, δύο από τους έντεκα βασικούς.

Ένας εξ αυτών και ο στόπερ της ΑΕΚ, Ιονούτ Νεντελτσεάρου, από κοινού με τον Νικολάε Στάντσιου της Σλάβια Πράγας, οι οποίοι έμειναν όρθιοι και δεν συντάχθηκαν με τους υπόλοιπους 19 παίκτες στην κίνηση αλληλεγγύης που έχει αφομοιωθεί από το αγγλικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο του #BlackLivesMatter.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής ενέργειας, οι αντιδράσεις ήταν ανάμικτες από τους Άγγλους οπαδούς στο «Riverside Stadium», με ορισμένους να χειροκροτούν κι άλλους, όμως, να αποδοκιμάζουν έντονα, ακόμη και τους ίδιους τους παίκτες τους.

 

EURO Τελευταία Νέα