EURO 2020 – UEFA: Αποκλείστηκε το Μπιλμπάο από τις διοργανώτριες πόλεις

Gazzetta team
EURO 2020 – UEFA: Αποκλείστηκε το Μπιλμπάο από τις διοργανώτριες πόλεις

bet365

Μετά από αρκετό διάστημα «στον αέρα» δίχως εγγυήσεις για την επιστροφή κόσμου στις εξέδρες, η UEFA αφαίρεσε οριστικά το Μπιλμπάο από τη λίστα των διοργανωτών. Φαβορί ως αντικαταστάτρια η Σεβίλλη, την Παρασκευή (23/4) η απόφαση για Μόναχο-Δουβλίνο.

Οριστικά εκτός από το παζλ των διοργανωτριών πόλεων του EURO 2020 άφησε το Μπιλμπάο η UEFA.

Η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία είχε «κυκλώσει» την πόλη της Χώρας των Βάσκων μαζί με το Μόναχο και το Δουβλίνο, ως τις έδρες-ερωτηματικό για τη φιλοξενία της διοργάνωσης, δεδομένου ότι δεν είχε παρουσιάσει εγγυήσεις για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα ενόψει του τουρνουά και τα υγειονομικά μέτρα για τον Covid-19 παρέμεναν πολύ αυστηρά.

Έτσι, τα ματς της Ισπανίας στον 5ο όμιλο και η μία αναμέτρηση των «16», τα οποία προορίζονταν για το «Σαν Μαμές», μένουν προσωρινά στον «αέρα» και υπάρχουν δύο σενάρια: το επικρατέστερο είναι η Σεβίλλη να αντικαταστήσει το Μπιλμπάο, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική να επιλεγεί πόλη εκτός Ισπανίας για να συμπληρώσει τη 12άδα.

Από την πλευρά τους, όμως, οι ιθύνοντες της οργανωτικής επιτροπής των Βάσκων ασκούν κριτική προς την UEFA, κάνοντας λόγο για «μονομερή» απόφαση και ενδέχεται να κινηθούν νομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είσαι ψυχάρα ρε Φλορεντίνο Πέρεθ» (Podcast)

European Super League: Μόλις είδαμε το μεγαλύτερο κόλπο της «Συμμορίας των 12»

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Κάνουμε τη Super League για να σώσουμε το ποδόσφαιρο - Δεν θα διώξουν τη Ρεάλ από το Champions League»

Και όμως οι «12» έφαγαν τα μούτρα τους, προσωρινά…

«Η UEFA έπεσε μέσα στην παγίδα που της έστησαν οι 12»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα