ΕΠΟ: Το πρότζεκτ για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής στα Σπάτα ή σε άλλη τοποθεσία

ΕΠΟ: Το πρότζεκτ για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής στα Σπάτα ή σε άλλη τοποθεσία

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Το πρότζεκτ για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής στα Σπάτα ή σε άλλη τοποθεσία

bet365

Η ΕΠΟ πήρε το... πράσινο φως για οικονομική ενίσχυση από τις UEFA / FIFA για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής, που προσπαθεί να φτιάξει εδώ και χρόνια και το Gazzetta.gr μεταφέρει τις πρώτες πληροφορίες για τα Σπάτα ή άλλον χώρο.
Όπως επικοινώνησε επίσημα η ΕΠΟ από τις επαφές που είχε ο ισχυρός άνδρας της, Θοδωρής Ζαγοράκης, με τις FIFA / UEFA προέκυψε ότι συμφωνήθηκε η έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή νέου, σύγχρονου, προπονητικού κέντρου για τις Εθνικές Ομάδες και εγκαταστάσεων των υπηρεσιών της Ε.Π.Ο. με σημαντική χρηματοδότηση από την FIFA και την UEFA. Πρακτικά τι παραπάνω μπορούμε να γράψουμε πάνω σε αυτό; Υπάρχει ένα πλάνο για συγκεκριμένο χώρο εδώ και καιρό στα Σπάτα που στην ΕΠΟ θεωρούν ότι δεν προχώρησε κυρίως λόγω της στάσης της Κυβέρνησης ή γενικά των χειρισμών των εμπλεκόμενων αρμοδίων.
Ένα πλάνο που όμως παραμένει στα σκαριά και τώρα θα δρομολογηθεί ακόμα περισσότερο. Ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν στην ΕΠΟ να γίνει.
Στην ΕΠΟ αντιλαμβάνονται πως η στήριξη των δύο διεθνών Ομοσπονδιών θα μετουσιωθεί σε αρκετά εκατομμύρια. Αυτό αντιλαμβάνονται σε αυτή τη φάση. Πάνω σε αυτό έχουν ήδη αντλήσει κάποια παραπάνω στοιχεία για τα Σπάτα ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δουν και για κάποια άλλη περιοχή (οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον ένα εναλλακτικό πλάνο για άλλο μέρος). Το σίγουρο είναι πως η διοίκηση της ΕΠΟ εκτιμά ότι τώρα είναι το momentum - η κατάλληλη στιγμή - να προχωρήσει αυτό το πλάνο, να πάρει την απαραίτητη χρηματοδότηση και να φτιάξει επιτέλους ένα μεγάλο προπονητικό κέντρο για την Εθνική Ελλάδας.
Έναν στόχο τόσων διοικήσεων στην ΕΠΟ που δεν έχει μετουσιωθεί (για τα Σπάτα γίνεται προσπάθεια τουλάχιστον από το 2019). Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει και νέα σειρά επαφών / συζητήσεων πάνω στο θέμα αυτό. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί πως εντός της Ομοσπονδίας θεωρούν πως η δυναμική και η παρουσία του Ζαγοράκη αλλά και οι σχέσεις του με FIFA / UEFA αλλά και Κυβέρνηση (σε αντίθεση με τον προκάτοχό του στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας που δεν είχε ανάλογη δυναμική) μπορούν να ανοίξουν για τα καλά... δρόμο για αυτό το σημαντικό σχέδιο. Κοινώς να βρεθούν / εξασφαλιστούν κονδύλια από όλες τις πλευρές για ένα τόσο μεγάλο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα