Γιορτή αλληλεγγύης για το «θαύμα του Θοδωρή» στον Βύρωνα!

Θάνος Σαρρής
Γιορτή αλληλεγγύης για το «θαύμα του Θοδωρή» στον Βύρωνα!

bet365

Ποδόσφαιρο με παρουσία από τις ακαδημίες των «μεγάλων», παιδικά εργαστήρια, μουσική, κοινωνική κουζίνα. Τη Δευτέρα (01/04, 17:00) στον Βύρωνα θα διεξαχθεί μια ξεχωριστή γιορτή, για τον Θοδωρή που δίνει μάχη με τη θανατηφόρο νόσο Batten.

H νόσος Batten είναι μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια η οποία εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Ο Θοδωρής προσβλήθηκε από την νεανική, η οποία χτυπά πρώτα στην όραση. Στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας, καθώς και ένα επίμονο τρέμουλο. Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής όμως έκρυβε μια σπάνια δύναμη. Με τους γονείς του να είναι πάντα δίπλα του και να φροντίζουν να μη λείψει τίποτα από την πολύπλευρη θεραπεία, έχει καταφέρει να πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Η μοναδικότητα της μάχης του Θοδωρή έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και αναμένεται σύντομα να κληθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να του εφαρμοστεί η νέα θεραπεία. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το κόστος είναι πολύ βαρύ όλα αυτά τα χρόνια και θα είναι ακόμα βαρύτερο για το ταξίδι στην Αμερική. Ο αδερφός του Θοδωρή που ζει στη Αγγλία έχει ανοίξει έναν λογαριασμό gofundme, με στόχο τη συγκέντρωση 100.000 λιρών. Στην Ελλάδα επειδή το ζήτημα με τους ερανικούς λογαριασμούς είναι περίπλοκο, η οικογένεια με τη βοήθεια κάποιων φίλων έχει φτιάξει καλαίσθητα βραχιολάκια που γράφουν σε ξύλινη πλακέτα «Theodore's miracle», τα οποία διαθέτουν προς πώληση.

Προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια, η ραδιοφωνική εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» του 105.5 Στο Κόκκινο και η Ακαδημία του Αστέρα Βύρωνα διοργανώνουν την Δευτέρα μια γιορτή αλληλεγγύης στα γηπεδάκια της Εργάνης. Στο ποδοσφαιρικό τουρνουά θα δώσουν το «παρών» τμήματα των ακαδημιών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, καθώς και παιδιά από σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.

Θα παίξουν επίσης ο Αθηναϊκός, η Δόξα Βύρωνος, η Ολυμπιάδα Υμηττού και ο Πανιώνιος Καισαριανής και φυσικά οι ομάδες του διοργανωτή Αστέρα Βύρωνα. Θα είναι εκεί και οι άνθρωποι από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», που θα μαγειρέψουν για όλους, η ομάδα «Πασχαλίτσα» που θα φροντίσει για τη διασκέδαση των μικρών φίλων με διάφορα παιδικά και δημιουργικά εργαστήρια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αλλά και ο Gary Frad με τον Βασίλη Λουκαδάκη, που θα παίξουν ζωντανά μουσική! Παρουσία θα έχουν και οι Solidarity Athletes.

Όσοι βρεθούν στον Βύρωνα, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν βραχιολάκια Theodore's Miracle, ενισχύοντας τον Θοδωρή και την τιτάνια προσπάθεια του Θοδωρή και της οικογένειάς του.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 17.00 (φυσικά όποιος θέλει μπορεί να βρεθεί και νωρίτερα), στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης προς όλες τις πλευρές! Το gazzetta.gr θα είναι εκεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ

 

Τελευταία Νέα