Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Ολοκλήρωσε τη δουλειά και φούλαρε για κούπα!

Νίκος Κικίδης

bet365

Δίχως να ανεβάσει στο φουλ τις μηχανές, η Γιουνάιτεντ έκανε με άνεση το 2Χ2 απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ (2-0) και έδωσε ραντεβού με τη Νιούκαστλ για την κούπα του League Cup!

Τα θεμέλια πρόκρισης που χτίστηκαν στον πρώτο γύρο αποδείχθηκαν πολύ γερά για να κλυδωνιστούν στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ». Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολύ σοβαρή για να επιτρέψει στη Νότιγχαμ να ελπίζει... Χάρη σε μια γεμάτη εμφάνιση με δυο γκολ στο β΄μέρος, οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν με 2-0 και επέστρεψαν σε τελικό του League Cup έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια, εκεί όπου τους περιμένει πλέον η Νιούκαστλ του Έντι Χάου.

Παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Μαρσέλ Ζάμπιτσερ, που παρακολουθούσε από τις κερκίδες, η Γιουνάιτεντ επένδυσε σε ένα άνοστο πρώτο ημίωρο χωρίς μεγάλο ρυθμό για να αποτρέψει ένα ανοικτό παιχνίδι που φυσικά θα συνέφερε τη Φόρεστ. Όσο όμως η ώρα περνούσε, οι δυο ομάδες άρχισαν να δημιουργούν τις ευκαιρίες τους στα αντίπαλα καρέ, με πρώτη την σκαστή κεφαλιά του Κασεμίρο που έδιωξε δύσκολα ο Χένεσι (30΄).

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με τον Χίτον να νικά τον Τζόνσον στο τετ-α-τετ και να κρατά το μηδέν. Ο αγώνας ξαφνικά είχε μετατραπεί σε ροντέο, με τη Φόρεστ να αγγίζει ξανά το γκολ σε προσπάθεια του Ντένις που απέκρουσε ο... Σάριτζ (43΄), προτού η Γιουνάιτεντ απαντήσει στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Βέγκχορστ που τράνταξε το κάθετο δοκάρι!

Το ξεκίνημα του β΄μέρους όμως βρήκε τη Φόρεστ εξαντλημένη από δυνάμεις και τη Γιουνάιτεντ να επιβάλλει ξανά το δικό της τέμπο, απειλώντας για πρώτη φορά με τον Γκαρνάτσο σε σουτ που απομάκρυνε ο Χένεσι (60΄). Και με το γκολ να μην έρχεται, ο Τεν Χαγκ αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στις αλλαγές, μεταξύ των οποίων και ο Τζέιντον Σάντσο που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση από τις 22 Οκτωβρίου.

Τη λύση για τους Κόκκινους Διάβολους ωστόσο έδωσε ένα διαφορετικό πρόσωπο από τον πάγκο. Στο 73΄η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Μαρσιάλ έπειτα από προσπάθεια του Ράσφορντ και ο Γάλλος εκτέλεσε για το 1-0, χαρίζοντας ένα δίκαιο προβάδισμα για την ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα και έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των Μπρούνο - Ράσφορντ - Φρεντ, ο τελευταίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να ρίξει τη Φόρεστ στο καναβάτσο. Ένα δυνατό σουτ του Ντανίλο που εξουδετέρωσε ο Χίτον ήταν η τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων να πετύχουν το γκολ της τιμής, με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει τη νίκη και να κλείνει ραντεβού με τη Νιούκαστλ στις 26 Φεβρουαρίου για τον τελικό του «Wembley».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Μπισάκα, Βαράν (80΄Μαγκουάιρ), Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο (80΄Λίντελοφ), Φερνάντες, Φρεντ, Άντονι (63΄Σάντσο), Γκαρνάτσο (62΄Ράσφορντ), Βέγκχορστ (63΄Μαρσιάλ)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χένεσι, Γουίλιαμς, ΜακΚένα, Μπόλι, Λόντι (65΄Οριέ), Μανγκαλά, Φρόιλερ (64΄Ντανίλο), Λίνγκαρντ, Σκάρπα (86΄Χάμοντ), Σάριτζ (86΄Οσόνγκ), Τζόνσον (64΄Μίτεν)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EFL CUP Τελευταία Νέα