Τσέλσι - Τότεναμ 2-0: Αφεντικό στο Λονδίνο και προβάδισμα για τον τελικό

Νίκος Κικίδης
Τσέλσι - Τότεναμ 2-0: Αφεντικό στο Λονδίνο και προβάδισμα για τον τελικό

bet365

Το Λονδίνο βάφτηκε... Μπλε. Η Τσέλσι ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Τότεναμ και με την άνετη επικράτηση (2-0) έκανε αποφασιστικό βήμα για την παρουσία της στον τελικό του EFL Cup.

Η Τσέλσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκ προοιμίου το φαβορί για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Από την θέση των δυο ομάδων στην κατάταξη της Premier League μέχρι το Μπλε αήττητο στα μεταξύ τους ανταμώματα που κρατάει εδώ και τρία χρόνια, το σύνολο του Τούχελ έδειχνε πως έχει την αύρα με το μέρος του.

Τίποτα όμως δεν κρίνεται εκτός χορταριού... Κι εκεί ήταν που πραγματικά οι γηπεδούχοι απέδειξαν για ποιο λόγο λογίζονταν ως το απόλυτο αφεντικό! Χάρη σε μια κυριαρχική εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ εντός των τεσσάρων γραμμών (2-0) και έκανε τη μισή δουλειά για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του EFL Cup.

Αν κάποιος πάντως θεωρούσε πως οι γηπεδούχοι θα αργούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο Λονδρέζικο ντέρμπι τότε θα ήταν τελείως λάθος. Με τον Ρομέλου Λουκάκου να επιστρέφει στο βασικό σχήμα μετά την... ανακωχή, οι Μπλε μπήκαν με φούρια για να πάρουν τα ηνία και το κατάφεραν μόλις στο 5΄. Ο Μάρκος Αλόνσο έκλεψε τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο από τον Έμερσον και εν συνεχεία έβγαλε τον Χάβερτζ σε θέση βολής, ο οποίος νίκησε τον Γιορίς και έγραψε το 1-0. Ένα γκολ μάλιστα που ήρθε ως απόδειξη της... λατρείας του προς τη διοργάνωση, αφού σκόραρε για πέμπτη φορά σε τρεις συμμετοχές, την ίδια ώρα που σε 42 ματς της Premier League έχει βρει δίχτυα μόλις έξι φορές!

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πλησίασαν σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Χάβερτζ στο 12΄, όμως εκείνο τελικά θα ερχόταν 22 λεπτά αργότερα. Στο 34΄Ο Ζίγιες εκτέλεσε το φάουλ με σέντρα και οι αμυντικοί της Τότεναμ χάρισαν ένα από τα... blooper της χρονιάς, όταν ο Τανγκάνγκα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ντέιβις κι από εκεί στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι Spurs προσπάθησαν να επανέλθουν, έχασαν καλή ευκαιρία με το φάουλ του Κέιν (50΄), όμως η υπόθεση πρόκριση θα μπορούσε να είχε ξεδιαλύνει από το πρώτο κιόλας ματς αν ο Βέρνερ ήταν πιο ψύχραιμός από θέση βολής σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις (61, 66΄). Το πλασέ του Λο Σέλσο που εξουδετερώθηκε από τον Κέπα (88΄) ήταν η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, το οποίο ολοκληρώθηκε με την Τσέλσι παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Tottenham Stadium» στις 12 Ιανουαρίου, όποτε και θα αποκαλυφθεί ο ένας εκ των δυο φιναλίστ.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Σαρ, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Σαούλ (73΄Λόφτους Τσικ), Ζίγιες (79΄Πούλισικ), Χάβερτζ (46΄Βέρνερ), Μάουντ (73΄Κόβασιτς), Λουκάκου

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Ντέιβις, Έμερσον, Ντόχερτι (46΄Ντομπελέ), Σκιπ (73΄Γουίνκς), Χόιμπεργκ, Μόουρα (79΄Χιλ), Σον (79΄Λο Σέλσο), Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EFL CUP Τελευταία Νέα