Πίττας: Σε «καυτή» φόρμα ο διεθνής Κύπριος επιθετικός (vid)

Newsroom
ioannis pittas
Ο Κύπριος επιθετικός Ιωάννης Πίττας βρίσκεται σε «καυτή» φόρμα, έχοντας σκοράρει τα τρία από τα πέντε τελευταία γκολ της Εθνικής Κύπρου, ενώ στην ΑΪΚ που αγωνίζεται στη Σουηδία, ευελπιστεί να βοηθήσει τη σουηδική ομάδα να πετύχει τους στόχους της και τη φετινή χρονιά.

Μπορεί η Εθνική Κύπρου να μην διανύει τις καλύτερες ημέρες της το τελευταίο διάστημα, έχοντας μόλις μια νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια, αλλά ο Ιώαννης Πίττας έχει φροντίσει να ξεχωρίσει με την παρουσία του. Ο Κύπριος επιθετικός, ο οποίος σκόραρε πρόσφατα και στη φιλική ισοπαλία κόντρα στη Λετονία, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει φροντίσει να αποτελεί την ευχάριστη νότα της Εθνικής . Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει πετύχει τα τρία από τα πέντε τελευταία γκολ του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, ενώ συνολικά έφτασε τα πέντε γκολ με το εθνόσημο στο στήθος. Συνολικά με τη φανέλα της Κύπρου, μετράει 38 συμμετοχές, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2019.

Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα CYTA και μεταγραφή στην ΑΪΚ


Ο 27χρονος επιθετικός κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 20 φορές τη σεζόν 2022-23 (18 στο πρωτάθλημα), κατακτώντας και τον τίτλου του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα CYTA. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά, έπειτα από 20 χρόνια που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ Κύπριος παίκτης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την ΑΪΚ να δαπανήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου για να τον κάνει δικό της, το καλοκαίρι του 2023.
Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του από την ομάδα της Λεμεσού, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον επιθετικό να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, καθώς δεν είναι και λίγα τα οχτώ χρόνια που πέρασε με τους «κυανόλευκους».

Χατ τρικ μέσα σε 14 λεπτά


Ο Κύπριος επιθετικός έκανε τη Σουηδία και όχι μόνο να… «παραμιλάει» τον περασμένο Νοέμβριο. Και αυτό επειδή κατάφερε να πετύχει χατ τρικ μέσα σε 14 λεπτά στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Σουηδίας και στην αναμέτρηση της ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Βάρναμο. Συγκεκριμένα είχε σκοράρει στο 17’, στο 19’ αλλά και στο 31’ του αγώνα, με το τρίτο του γκολ να αποτελεί δίχως υπερβολή ένα αριστούργημα.

Συνολικά, μετράει 12 γκολ σε 19 συμμετοχές και οι φίλοι της ΑΪΚ δεν θα θέλουν σε καμιά περίπτωση να το δουν να φεύγει από την ομάδα τους σύντομα.

Το παρασκήνιο της μεταγραφής στην ΑΪΚ και οι προβλέψεις του για το πρωταθλητή

Μάλιστα, πρόσφατα στην εκπομπή KICK OFF παραχώρησε συνέντευξη, όπου μίλησε για την πορεία του με την ΑΪΚ, αλλά και για το πόσο τον βοήθησε να έχει έναν προπονητή που τον γνωρίζει (Μπέργκ). Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Νορβηγός τεχνικός, τον ήθελε στην ΑΪΚ, όταν ήταν τεχνικός σε Ομόνοια και Πάφο, ενώ αναφέρθηκε στις ομάδες που θεωρεί φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα στην Κύπρο.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα