Κύπρος - Λετονία 1-1: Ο εξαιρετικός Μολ νικήθηκε στο φινάλε

Κύπρος και Λετονία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε φιλική αναμέτρηση στην ΑΕΚ Αρένα, με τον κίπερ Μολ να «νικιέται» εν τέλει στο 85', παρά το γεγονός πως έπιασε και πέναλτι.

Φιλική ισοπαλία μεταξύ Κύπρου και Λετονίας στην ΑΕΚ Αρένα το βράδυ της Πέμπτης (21/3). Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια άνοιξε το σκορ στο 34' με τον Πίττα, ωστόσο οι Λετονοί ανέβασαν την απόδοσή τους, είδαν τον Μολ να πιάνει πέναλτι, όμως εν τέλει ισοφάρισαν στο φινάλε (85'), με το τελικό 1-1 να ικανοποιεί αμφότερες.

Γκολ από το... εξωτερικό και «στοπ» του Μολ σε πέναλτι

Το φιλικό ξεκίνησε με τις δυο ομάδες «μουδιασμένες», να μην μπορούν να απειλήσουν πέρα από μακρινά σουτ, όπως αυτό του Λοϊζου στο 24' που έφυγε ελάχιστα άουτ, αλλά και εκείνο του Γκουτκόβσκις, πέντε λεπτά νωρίτερα (19').

Στην πρώτη πραγματική απειλή, η Κύπρος άνοιξε το σκορ. Στο 34' ο Λοϊζου έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πίττα να σκοράρει με προβολή για το 1-0 (ένα γκολ προϊόν από το εξωτερικό, αφού αμφότεροι αγωνίζονται εκτός Κύπρου). Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 1-1 στο 39ο λεπτό, αλλά το σουτ του Τσιγκάνικς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πολύ περισσότερο όμως πλησίασαν στην ισοφάριση στο 45'. Ο Μολ ανέτρεψε τον Τσίγκανικς, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ωστόσο, ο κίπερ της Κύπρου «πήρε το αίμα του πίσω», αφού μπλόκαρε την εκτέλεση του Γκουτκόβσκις και έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

ΜΟΛ ΠΕΝΑΛΤΙ

Νικήθηκε ο Μολ και... ισοπαλία

Η Κύπρος μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, ωστόσο αυτό δεν μεταφράστηκε σε κάποια αξιόλογη τελική. Αντίθετα οι Λετονοί είχαν τις στιγμές τους, με τον Μολ να δείχνει ξανά (μετά την απόκρουση του πέναλτι) την κλάση του.

Στο 69' έδιωξε σε κόρνερ απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ από το κόρνερ που προέκυψε, έκανε τεράστια επέμβαση σε εξ' επαφής κεφαλιά του Ουλντρίκις.

Τελικά, ο Μολ νικήθηκε στο 85'. Μετά από γέμισμα, η μπάλα έφτασε στον Τσίγκανικς, ο οποίος την έφερε στο αριστερό και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Μολ, Καρώ, Γκόγκιτς, Λαίφης, Χ. Κυριάκου (78' Πηλεάς), Κορέια, Κούσουλος (78' Αρτυματάς), Ντ. Σπόλιαριτς (62' Κυπριανού), Χαραλάμπους (69' Ανδρέου), Λοϊζου (62' Γαβριήλ), Πίττας (62' Σωτηρίου).

Λετονία (Πάολο Νικολάτο): Μάτρεβιτς, Μπαλόντις (49'Γιαγκοντίνσκις), Ντούμπρα, Γιουρκόβσκις, Γάουνζεμνς (46' Σαβαλνιέκς), Έμσις (77′ Ζελένκοβς), Σάβελγεβς (62' Ζούσινς), Τσίγκανικς, Ικαούνιεκς, Ουλντρίκις (77′ Ντασκέβιτς), Γκουτκόβσκις (77′ Ρέζγκα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα