Copa del Rey: Nτεμπελέ και Τζουτγκλά έσωσαν τη Μπαρτσελόνα από τη «ψυχρολουσία» (vid)

Copa del Rey: Nτεμπελέ και Τζουτγκλά έσωσαν τη Μπαρτσελόνα από τη «ψυχρολουσία» (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Copa del Rey: Nτεμπελέ και Τζουτγκλά έσωσαν τη Μπαρτσελόνα από τη «ψυχρολουσία» (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε δύσκολα, όμως εν τέλει κατάφερε να προκριθεί στους «16» του Copa del Rey κόντρα στη Λινάρες της τρίτης κατηγορίας. Αγχωτικές προκρίσεις για Μαγιόρκα, Βαλένθια και Σοσιεδάδ.

Κάθε άλλο εύκολα παρά εύκολη ήταν η πρόκριση της Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της Λινάρες της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως το σύνολο του Τσάβι, στο επίσημο ντεμπούτο του Ντάνι Άλβες στη δεύτερη θητεία του στους «Μπλαουγκράνα» κατάφερε να κάνει την ανατροπή, να επικρατήσει με 2-1 και να περάσει στους «16» του Copa del Rey.

Η Λινάρες «πάγωσε» τους Καταλανούς στο 19' όταν ο Χιούγκο Ντίαζ έφυγε στη πλάτη του Μινγκέθα και με κεφαλιά κέρδισε τον Νέτο για το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι και το σφύριγμα της ολοκλήρωσης του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα όπως είναι λογικό συνέχισε να παίζει μονότερμα και εν τέλει κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Στο 63' ο Ουσμάν Ντεμπελέ ισοφάρισε με φανταστικό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 69' ο Τζουτγκλά με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από τη περιοχή ανέτρεψε το σκορ και χάρισε τη πρόκριση στην ομάδα του.

Αγχωτική πρόκριση πήραν ακόμα τρία κλαμπ της Primera Division κόντρα σε αντιπάλους χαμηλότερης κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα της Segunda Division. Η Μαγιόρκα κέρδισε με 2-1 την Εϊμπάρ, η Βαλένιθια με γκολ στις καθυστερήσεις πέρασε τη Καρταχένα, ενώ η Ρεάλ Σοσιέδαδ κέρδισε με 3-2 τη Λεγανές του «δημιουργού», Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Eϊμπάρ - Μαγιόρκα 1-2

Καρταχέγα - Βαλένθια 1-2

Λεγανές - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-3

Λινάρες - Μπαρτσελόνα 1-2

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα