«Ντροπή σας», «Εμφύλιος πόλεμος», «Ο πόλεμος των φιδιών»: Ετσι υποδέχτηκε ο Τύπος τη δημιουργία της ESL (pics)

Gazzetta team
«Ντροπή σας», «Εμφύλιος πόλεμος», «Ο πόλεμος των φιδιών»: Ετσι υποδέχτηκε ο Τύπος τη δημιουργία της ESL (pics)

bet365

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι ευρωπαϊκές εφημερίδες συντάχθηκαν στην πλειονότητά τους με το feeling των οπαδών και ενάντια στη Super League. Επιθετικοί οι Αγγλοι, διπλωμάτες Ιταλοί και Ισπανοί, συναισθηματικοί οι Γάλλοι.

Οπως συνέβη με την πλειονότητα των οπαδών, έτσι και ο Τυπος σε όλη την Ευρώπη, στάθηκε απέναντι από το νέο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League. Πραγματικά δεν υπήρξε κανένα πρωτοσέλιδο μεγάλης εφημερίδας της Γηραιάς ηπείρου που να στήριξε την ανακοίνωση των 12 συλλόγων που αποστατούν από την UEFA.

Ισως το πιο πετυχημένο front page να ήταν αυτό της “L'Equipe”, η οποία αρχικά αντιμετώπισε το ζήτημα πιο κυνικά και σε πιο επιχειρηματικό πλαίσιο, κάνοντας λόγο για τον “Πόλεμο των πλουσίων” στη έκδοση της Δευτέρας, ενώ σε εκείνη της Τρίτης έγινε φουλ συναισθηματική. “Εμείς είμαστε το ποδόσφαιρο” έγραψε με μεγάλα γράμματα, προβάλοντας αγκαλιασμένους τους Νεϊμάρ-Αλάμπα, δηλαδή παίκτες της Παρί και της Μπάγερν που είναι αντίθετες!

Περίπου στο ίδιο πλαίσιο και πιεζόμενες προφανώς από το ότι σε γενικές γραμμές ακολουθούν τη γραμμή Φλορεντίνο Πέρεθ, οι δύο μεγάλες της Ισπανίας, “Marca” και “As”. Αμφότερες αρχικά έκαναν μικρή αναφορά με πιο ψιλά γράμματα, αλλά την Τρίτη η “Marca” έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στις αντιδράσεις Συνομοσπονδιών, Ομοσπονδιών και κρατών, αναδεικνύοντας τη “Διαμαρτυρία ενάντια στη Super League”!


Οι Ιταλοί που δείχνουν σοκαρισμένοι από τη συμμετοχή των Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, εμφανίστηκαν διακριτικοί και δεν πήραν θέση, με τη “Corriere dello Sport” να τιτλοφορεί το απλό, λιτό και κατανοητό: “Subito fuori” (Αμέσως έξω), αλλά ως πρόθεση της UEFA και όχι ως δική της τοποθέτηση!

Εκείνοι που πραγματικά ήταν σκληροί και που γενικότερα φαίνεται να το έχουν πάρει με μεγαλύτερη αγανάκτηση, είναι οι Αγγλοι, οι οποίοι ούτως ή άλλλως ανέκαθεν υπήρξαν υποστηρικτές του εθιμικού και των παραδόσεων. Για την “Telegraph”, οι 12 αποστάτες αποτελούν τη “Βρώμικη 12άδα που κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό”, ενώ πιο επιθετική και απογοητευμένη είναι η “Manchester Evening News”. “Ντροπή σας”, γράφει και έχει το έμβλημα των δύο ομάδων της πόλης, Σίτι, Γιουνάιτεντ.



Σκληρή και ειρωνική προς κάθε κατεύθυνση ήταν η τουρκική Milliyet”, η οποία δεν πήρε θέση υπέρ κάποιας πλευρά, γράφοντας το παραστατικό “Ο πόλεμος των φιδιών”!


Δείτε τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο να αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!


Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα