Ολυμπιακός: Όλα λάθος στο ματς με την Πόρτο αλλά συνεχίζει στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Όλα λάθος στο ματς με την Πόρτο αλλά συνεχίζει στην Ευρώπη!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Όλα λάθος στο ματς με την Πόρτο αλλά συνεχίζει στην Ευρώπη!

bet365

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Πόρτο τα έκανε σχεδόν όλα λάθος αλλά η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι του επέτρεψε να συνεχίσει στο Europa League για άλλη μία σεζόν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Λέστερ - ΑΕΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Αγωνιστικά εάν το δει κανείς δεδομένα ήταν ένα κακό βράδυ. Ένα δύσκολο και ιδιαίτερα κακό βράδυ για την εικόνα του Ολυμπιακού. Που σχεδόν όλα του πήγαν λάθος.
Που δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία Πόρτο που απέδειξε στο γήπεδο πως μόνο αδιάφορη δεν ήταν. Με ένα ακόμα παιχνίδι όπου υπήρξαν ατομικά και επιπόλαια λάθη. Που είχε το άγχος και την πίεση στο α' μέρος με το 0-1 στο Φάληρο και το 0-0 στο Έτιχαντ.
Και εάν για τη φάση του πέναλτι του Ραφίνια λογικά και σωστά συζητάμε για το εάν υπήρξε παράβαση στη Μασσαλία στις δύο τελευταίες αγωνιστικές στο Champions League οι ερυθρόλευκοι έκαναν δύο πέναλτι από καθαρά λανθασμένες ατομικές αποφάσεις. Ο Σισέ που πηγαίνει με λάθος τρόπο πάνω στον Τοβέν ενώ έχει παίκτη πίσω του (τον Χολέμπας) που τον καλύπτει για το πρώτο γκολ του Παγιέ για τη Μαρσέιγ. Ο Χολέμπας που έχει σηκώσει το χέρι του και δίνει το δικαίωμα στον διαιτητή να του δώσει πέναλτι για το 0-1 της Πόρτο (είναι το δίχως άλλο λάθος του Χολέμπας και ας πήγε ο Γερμανός Μπριχ στο VAR ενώ δεν έκανε το ίδιο με φάση του Βρουσάι στην περιοχή της Πόρτο). Ακόμα και τα νεύρα του Ραφίνια με την κίτρινη που δέχεται και χάνει το επόμενο ματς ή η κόκκινη και η αποβολή του Σεμέδο. Σημειωτέον οι δύο έμπειροι μπακ του, ο Χολέμπας με τον Ραφίνια, ήταν μέσα στις 2 φάσεις των γκολ της Πόρτο. Ο δε Χολέμπας είναι και στη φάση του 0-1 και του 0-2. Από τέτοια έμπειρα μπακ αναμφίβολα περιμένεις περισσότερα.
Και από εκεί και πέρα εκτός από τα λάθη είχε και έλλειψη αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Τις ευκαιρίες που έκανε δεν τις αξιοποίησε για ακόμα μία φορά. Ευκαιρίες που ήταν μεγάλες όπως των Μασούρα και Ελ Αραμπί αλλά γκολ δεν βρήκε...
Ο Ολυμπιακός έχοντας φτάσει Δεκέμβριο δεν έχει πάρει παρά πολύ λίγη βοήθεια από συγκεκριμένες μεταγραφές του και δεν είναι και λίγες αυτές. Δεν έχει πάρει αγωνιστική βοήθεια από τον Μπρούμα. Δεν πήρε από τον Βινάγκρε. Δεν πήρε από τον Πέπε.
Τα αμυντικά άκρα του δεν είναι τόσο αποδοτικά από δημιουργικής και επιθετικής πλευράς. Βεβαίως και... χτυπήθηκε από τον κορονοϊό και τους τραυματισμούς και βέβαια είχε αρκετά θέματα, όμως η εικόνα του με την Πόρτο στο φινάλε των ομίλων δεν ήταν καθόλου καλή. Σε ένα παιχνίδι όπου μπορούμε να κρατήσουμε το πάθος του Σισέ και τις προσπάθειες του Βρουσάι σε ατομικό επίπεδο. Όπως φυσικά και την εικόνα του Φορτούνη που βοήθησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο δημιουργικό σκέλος αισθητά μπαίνοντας αντί του Καμαρά στο α' μέρος.
Εάν το πάρουμε... ωμά και ψυχρά και η Σίτι και η Πόρτο ήταν σαφώς καλύτερες ομάδες από τον Ολυμπιακό και τους Γάλλους. Ο Ολυμπιακός όμως έχασε στη Μασσαλία από μία ομάδα, τη Μαρσέιγ, που δεν ήταν ανώτερή του. Και ενώ η βαθμολογική του συγκομιδή ήταν ουσιαστικά έναν βαθμό μείον σε σχέση με πέρυσι (που είχε ισοπαλία με Τότεναμ και νίκη με Ερυθρό Αστέρα) σαν απολογισμός σου μένει αυτή η αμφιβολία. Αυτή η αίσθηση πως πέρυσι ήταν πιο καλός και πιο ανταγωνιστικός στον όμιλό του και ότι φέτος είχε καλά διαστήματα σε ματς στον όμιλό του αλλά όχι καλά ματς με εξαίρεση τη νίκη με τη Μαρσέιγ εντός. Παρόλα αυτά η λογική μας έδειχνε την τρίτη θέση και μετά το 3-0 της Σίτι επί της Μαρσέιγ αυτή πήρε. Μία Μαρσέιγ που εάν δούμε μόνο τα 2 της ματς με τον Ολυμπιακό σε καμία των περιπτώσεων δεν άξιζε να περάσει.

Το Champions League του κορονοϊού και η ανάγκη του εάν δεν βγουν άμεσα συγκεκριμένες μεταγραφές να κάνει (ξανά) η ομάδα μεταγραφές...

Με την κομβική απουσία του Χασάν, το πρόβλημα του Βαλμπουενά και την έλλειψη συνεισφοράς από παίκτες όπως οι Βινάγκρε και ο Μπρούμα ο Ολυμπιακός θα πάει για μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη. Αριστερό μπακ θα πάρει αλλά αναμένεται να πάρει και φορ και ίσως και εξτρέμ.
Σε αυτό το χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός εάν δεν του βγουν συγκεκριμένες επιλογές θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση καθώς με όλα τα διαμορφωθέντα δεδομένα οι επιλογές του ρόστερ του μειώνονται αισθητά. Επίσης το... φορτίο εδώ και αρκετά ματς το τραβάνε συγκεκριμένοι παίκτες και αυτό σίγουρα παίζει τον ρόλο του. Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς είπε μετά τον αγώνα με την Πόρτο ότι στην ομάδα πρέπει να βρίσκουν απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Αυτή λοιπόν είναι μία τέτοια ώρα. Από την άλλη όπως αναφέραμε πιο πάνω φέτος είχαμε το Champions League του κορονοϊού με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με αυτήν την κατάσταση χάνοντας σε ευρωπαϊκά ματς παίκτες όπως οι Μπα, Σουντανί, Χασάν, Καμαρά, Ραντζελοβιτς και Ελ Αραμπί. Στον όμιλό του δε χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον από τον κορονοϊό και με βασικούς του παίκτες.

Ο Βινάγκρε φέρνει αριστερό μπακ, το πρόβλημα του Χασάν φορ και... παίζεται και για εξτρέμ

Η εικόνα και η μη συνεισφορά του Βινάγκρε θα φέρει εξελίξεις για τον αριστερό μπακ με τον Μπιόρκαν προ των πυλών για τους Πειραιώτες. Το πρόβλημα του Χασάν που παραμένει άγνωστο το πότε θα επανέλθει θα φέρει φορ, που μπορεί να είναι ο Μήτρογλου ή και άλλη περίπτωση. Ενδέχεται οι Πειραιώτες να πάρουν και εξτρέμ για την περίπτωση που ο Μπρούμα παραμείνει στα... πιτς ή που ο Σουντανί επιδιώξει να μην συνεχίσει. Κοινώς όπως έχουμε τονίσει ξανά τον Γενάρη μπορεί να έχουμε από 2 έως 4 προσθήκες.

Προφανώς και είναι πολύ σημαντική η ευρωπαϊκή του συνέχεια και του δίνει άλλη προοπτική

Από εκεί και πέρα εννοείται πως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη είναι πάνω απ' όλα. Τρομερά κομβικό και σημαντικό πως θα είναι για άλλη μία χρονιά στο Europa League. Το ζητούμενο όμως είναι να φτιάξει τα όποια κακώς κείμενα του ρόστερ του προκειμένου να μπορέσει με πιο καλή διαχείριση στη συνέχεια να παρουσιάσει πιο καλή εικόνα και να συνεχίσει σε όλους τους στόχους του. Το ότι οι Πειραιώτες θα παραμείνουν σε ευρωπαϊκή τροχιά και μετά τον Δεκέμβρη τους δίνει και άλλη προοπτική. Είναι φοβερά σπουδαίο για μία ομάδα να έχει... καλομάθει στις ευρωπαϊκές προκρίσεις κάθε χρόνο, όπως ο Ολυμπιακός.
* Η Πόρτο - που είναι μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα - έπαιξε το ματς στα ίσα και τα έδωσε όλα και για δικούς της λόγους και καλά έκανε. Αυτό όμως από το να φωνάζουν διαρκώς στο α' μέρος για φάουλ οι αναπληρωματικοί της (κάποια στιγμή το έκαναν με το παραμικρό) και να σταματούν το ματς με διακοπές και τραυματισμούς των παικτών τους έχει διαφορά. Μέχρι και συστάσεις στον Κονσεϊσάο αναγκάστηκε να κάνει ο τέταρτος για τον τρόπο που φώναζε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.