Μούτου: «Για εμάς η λέξη "negro" έχει διαφορετική σημασία»

Κώστας Τόπας
Μούτου: «Για εμάς η λέξη "negro" έχει διαφορετική σημασία»

bet365

Ο Αντριάν Μούτου, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο Παρίσι στον αγώνα της Παρί με την Μπασάκσεχιρ, λέγοντας πως ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου χρησιμοποίησε λάθος λέξη αλλά εξήγησε ότι η λέξη «negro» δεν έχει ρατσιστική σημασία.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρουμανία, Αντριάν Μούτου, θέλησε να υπερασπιστεί τον Σεμπάστιαν Κολτέσκου χαρακτηρίζοντας «ατυχές» το περιστατικό. Μάλιστα, εξήγησε πως ο Ρουμάνος ρέφερι διάλεξε την λάθος λέξη σε μια πολύ σοβαρή στιγμή εξηγώντας παράλληλα ότι το «negro» για τους Ρουμάνους έχει διαφορετική σημασία και όχι ρατσιστική.

«Ειλικρινά, νομίζω ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικό. Διάλεξε την λάθος λέξη για μία τόσο σημαντική στιγμή. Ζητώ συγγνώμη που ένας Ρουμάνος προκάλεσε ένα σκάνδαλο με τέτοιες μεγάλες αντιδράσεις.

Είδα την συνέντευξη που έδωσε ο Χατεγκαν στην UEFA και του μίλησα πριν δύο ημέρες. Τον συνεχάρη, είναι ένας εξαιρετικός διαιτητής και πιθανότατα ο καλύτερος στη χώρα. Ενας νεαρός άνδρας με μεγάλη καριέρα. Ελπίζω να μην τον επηρεάσει. Για εμάς η λέξη αυτή, ‘’negro’’ σημαίνει κάτι άλλο. Ειλικρινά δεν είμαστε ρατσιστές».

Διαβάστε επίσης:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα