Φατί – Πέδρι: Τα παιδία παίζει.. και γράφει ιστορία για την Μπαρτσελόνα! (vids)

Φατί – Πέδρι: Τα παιδία παίζει.. και γράφει ιστορία για την Μπαρτσελόνα! (vids)

Gazzetta team
Φατί – Πέδρι: Τα παιδία παίζει.. και γράφει ιστορία για την Μπαρτσελόνα! (vids)

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, δύο ανήλικοι (Ανσού Φατί και Πέδρι) σκόραραν στο ίδιο ματς.

Το εμφατικό 5-1 της Μπαρτσελόνα επί της Φερεντσβάρος στην πρεμιέρα της στο Champions League ήταν μάλλον... απατηλό, αφού οι Μπλαουγκράνα δεν έπιασαν καλή απόδοση, παρά το ευρύ σκορ.

Η Μπάρτσα, όμως, είχε δύο... 17χρονους λόγους για να χαμογελάει λίγο περισσότερο: Ο Ανσού Φατί (ένα γκολ, μια ασίστ) και ο Πέδρι (ένα γκολ), οι οποίοι έγραψαν ιστορία στο συγκεκριμένο ματς.

Γιατί; Επειδή, για πρώτη φορά σε αγώνα του Champions League, σκόραραν δύο ανήλικοι! Ο Φατί θα γίνει 18 ετών στις 31 Οκτωβρίου, ενώ ο Πέδρι ενηλικιώνεται στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Φατί είναι ο πρώτος ανήλικος με γκολ και ασίστ σε έναν αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τον Μπρέελ Εμπολό με την Βασιλεία κόντρα στη Λουντογκόρετς (4 Νοεμβρίου του 2014), αλλά και ο νεαρότερος που φτάνει τα δύο γκολ στο Champions League (17 ετών, 355 ημερών), ξεπερνώντας παίκτες όπως ο Κιλιάν Μπαπέ (18 ετών, 85 ημερών), ο Ραούλ (18 - 113), ο Καρίμ Μπενζεμά (18 – 281) ή ο Γουέιν Ρούνεϊ (18 – 340).

Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΧΟΒΑΝΙΣΙΑΝ

Συνολικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, άλλη μια φορά συνέβη να σκοράρουν δύο ανήλικοι στον ίδιο αγώνα: Στις 13 Ιουλίου του 2004, Ζόρα Χοβανισιάν και Έντγκαρ Μανουτσαριάν έβαλαν γκολ για την Πιούνικ κόντρα στη Πόμπεντα, σε αγώνα της προκριματικής φάσης.

Ένα ρεκόρ, δηλαδή, με λίγο... ελληνικό άρωμα, αφού ο Χοβανισιάν ήρθε στα μέρη μας σε ηλικία 17 ετών για λογαριασμό του Ολυμπιακού και έμεινε έξι χρόνια στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε Αιγάλεω, Χαΐδάρι, Άγιο Δημήτριο, Δόξα Κρανούλας και Κύμη.

Φατί και Πέδρι, μετά το ρεκόρ τους, γιόρτασαν παρέα την ιστορική βραδιά τους. «Είμαι εδώ με τον MVP (σ.σ. πήρε το βραβείο του κορυφαίου), είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα δύο γκολ και τη νίκη της ομάδας» ανέφερε ο Πέδρι, με τον Φατί να προσθέτει «αυτή είναι μια μεγάλη εβδομάδα! Ζήτω η Μπάρσα!». Όπου μεγάλη, βεβαίως, γιατί ακολουθεί το Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης (Σάββατο 24/10, 17:00) και το μεγάλο ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο (Τετάρτη 28/10, 22:00).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα