Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος 5-1: Ο Μέσι και τα... παιδιά του (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος 5-1: Ο Μέσι και τα... παιδιά του (vids)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι ξεμπλόκαρε μια κακή Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ προστέθηκαν στο... πάρτι και οι Μπλαουγκράνα νίκησαν με το εμφατικό 5-1 την Φερεντσβάρος στο «Καμπ Νόου», τέσσερις ημέρες πριν από το Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης (Σάββατο 24/10, 17:00) – Αποβλήθηκε ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος χάνει το ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο (Τετάρτη 28/10, 22:00).

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα δεν άλλαξε δραματικά, σε σχέση με την ήττα της από την Χετάφε στο πρωτάθλημα. Το δίδυμο Λιονέλ Μέσι – Ανσού Φατί, όμως, είχε κέφια, Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ έδωσαν πνοή μπαίνοντας ως αλλαγές και, κάπως έτσι, ήρθε το (μάλλον υπερβολικό) 5-1 επί της φιλότιμης Φερεντσβάρος, στην πρεμιέρα του έβδομου ομίλου του Champions League.

Οι Ούγγροι, με την άγνοια κινδύνου της επιστροφής στην διοργάνωση μετά από 25 χρόνια και χωρίς κανένα άγχος, μπήκαν πολύ καλύτερα από τους Καταλανούς και, στο πρώτο 20λεπτο, είχαν να επιδείξουν ένα (όρθα) ακυρωθέν γκολ του Τόκμακ Τσολ Νγκέν και ένα σουτ του Ισαέλ στην συμβολή των δοκών.

Οι ευκαιρίες της ομάδας του Σεργκέι Ρεμπρόφ αφύπνησαν (εν μέρει) την Μπάρτσα και, συγκεκριμένα, τον Μέσι, ο οποίος μετά από ένα σολό – σπεσιαλιτέ κέρδισε πέναλτι, ευστόχησε από την άσπρη βούλα (27') και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 16 διαδοχικές σεζόν του Champions League και ο δεύτερος σε 16 συνολικά σεζόν, μετά τον θρυλικό Ράιαν Γκιγκς.

Ο Ανσού Φατί, ο οποίος δεν δείχνει να λυγίζει από το βάρος της μπαλάς του «διαδόχου του Μέσι», μιμήθηκε τον Αργεντινό (42') και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης στο να πετύχει δύο γκολ, αφού θα κλείσει τα 18 του στις 31 του μηνός. Το αφιέρωσε, μάλιστα, στον αδελφό του Μπραχίμα, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας της Μιλένα και, βεβαίως, τον έκανε θείο.

Ο 17χρονος (ακόμα) εξτρέμ δεν έμεινε και, με τακουνάκι, έβαλε και τον Φιλίπε Κοουτίνιο στην... εξίσωση, σερβίροντας στον Βραζιλιανο το τρίτο γκολ της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν (52'), η οποία έπαιζε στο ρελαντί.

ΠΕΔΡΙ ΚΑΙ... ΝΤΕΜΠΕΛΕ!

Ο Ολλανδός, σκεπτόμενος το επερχόμενο Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης (Σάββατο 24/10, 17:00), έβγαλε νωρίς τους Σέρτζι Ρομπέρτο και Φατί (62'), αλλά έχασε και τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, ύστερα από (καθαρό) πέναλτι στον πολύ δραστήριο Νγκεν.

Ο Ιγκόρ Καράτιν πέτυχε από την άσπρη βούλα το πρώτο γκολ της Φερεντσβάρος στο Champions League μετά από 25 χρόνια (70'), ενώ ο Πικέ θα χάσει το πρώτο ντέρμπι του έβδομου ομίλου με τη Γιουβέντους στο Τορίνο (Τετάρτη 28/10, 22:00).

Ο «Γκέρι», μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που αποβάλλεται δύο φορές στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με την πρώτη να την βλέπει σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, το 2017.

Το γκολ και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα... ανέβασε την Φερεντσβάρος, αλλά η Μπάρτσα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και σκόραρε εκ νέου, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα προς τα πίσω του Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον 17χρονο Πέδρι να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα κυανέρυθρα και, μάλιστα, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (82').

Ο Γάλλος, από ασίστ του Λέο, πρόλαβε να σκοράρει (89') για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο και 14 ημέρες (!), ενώ ο Μέσι άγγιξε ένα ακόμα γκολ, σε εκτέλεση φάουλ που έβγαλε με θεαματική απόκρουση ο Ντένες Ντίμπους.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο (62' Ζούνιορ Φίρπο), Πικέ, Λενγκλέ, Ντεστ – Ντε Γιονγκ, Πιάνιτς (76' Μπουσκέτς)– Τρινκάο (62' Ντεμπελέ), Κοουτίνιο (70' Αραούχο), Φατί (62' Πέδρι) – Μέσι.

Φερεντσβάρος (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Ντίμπους – Μπότκα (77' Λόβρεντσιτς), Μπλάζιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς (63' Χάιστερ) – Καράτιν, Λαϊντουνί (63' Σομάλια) – Ζούμπκοφ (71' Μακ), Σίγκερ, Ισαέλ – Τσολ Νγκεν (71' Μπολί).

Διαβάστε ξανά εδώ το LIVE του Champions League

7ος όμιλος

Τα αποτελέσματα

Ντινάμο Κιέβου – Γιουβέντους 0-2 (46', 84' Μοράτα)

Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος 5-1 (27' πέν. Μέσι, 42' Φατί, 52' Κοουτίνιο, 82' Πέδρι, 89' Ντεμπελέ – 70' πέν. Καράτιν)

Η βαθμολογία (σε έναν αγώνα)

1. Μπαρτσελόνα 3 (5-1)

2. Γιουβέντους 3 (2-0)

3. Ντινάμο Κιέβου 0 (0-2)

4. Φερεντσβάρος 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (28/10)

Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα 22.00

Φερεντσβάρος – Ντινάμο Κιέβου 22.00

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα