ΠΑΟΚ: Η ώρα να βγει ο «capitano» του μπροστά! (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Η ώρα να βγει ο «capitano» του μπροστά! (vids)

bet365

Ο Δημήτρης Πέλκας μπορεί να αποτελέσει το βαρόμετρο και τον παίκτη-κλειδί για τον ΠΑΟΚ στην αποψινή πρώτη παρτίδα με την Κρασνοντάρ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Δημήτρης Πέλκας πατώντας στο χορτάρι του εντυπωσιακού Krasnondar Stadium δεν πίστευε στα μάτια του! Ήταν τόσο μεγάλη η έκπληξη του από το εκπληκτικό δημιούργημα του Σεργκέι Γκαλίτσκι, που έκανε πολλά λεπτά για να σταματήσει να το χαζεύει.

Σε κάθε ποδοσφαιριστή αρέσουν τα ωραία, μοντέρνα και λειτουργικά γήπεδα, δυστυχώς στην Ελλάδα σπανίζουν, θυμάμαι μια κουβέντα του αρχηγού του ΠΑΟΚ, μετά από ένα παιχνίδι (απ’ τα τόσα…) με τον Άγιαξ στην Amsterdam Arena. «Xαίρεσαι να παίζεις σε τέτοιες γηπεδάρες», είχε πει και δεν είχε άδικο. Σε μια παλιότερη επίσκεψη του «Δικεφάλου» στην (παγωμένη) Ρωσία, το Φεβρουάριο του 2011, οι «ασπρόμαυροι» άγγιξαν την ολική ανατροπή επί της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μόνο και μόνο επειδή το γήπεδο ήταν καλό και μπορούσαν να παίξουν μπάλα, ανεβάζοντας 30% την απόδοσή τους.

Για να τα λέμε όλα, πάντως, δεν ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» που… χάζεψε, αντικρίζοντας το… Κολοσσαίο του Κρασνοντάρ. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, ένας εξ αυτών ο Άντρια Ζίβκοβιτς, όλοι τους έμειναν άφωνοι, οι πιτσιρικάδες όπως ο Γιώργος Κούτσιας το έδειχναν μέσω των τηλεφώνων τους σε φίλους και γνωστούς.

Στο προηγούμενο ταξίδι στην πόλη των 1.500.000 ανθρώπων στο ρωσικό νότο, όπου οι θερμοκρασίες θυμίζουν Ελλάδα ακόμη κι αυτή την εποχή, τον Νοέμβριο του 2015, ο αρχηγός του «Δικεφάλου» ήταν παρών, άλλωστε είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που θα έχει αγωνιστεί και τις δύο φορές απέναντι στους «ταύρους» του Κρασνοντάρ.

Όμως, η συνθήκη και το διακύβευμα της αποψινής πρώτης παρτίδας για τα playoffs του UEFA Champions League, είναι τελείως διαφορετικά απ’ ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Τότε, απλά ήταν ένα παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League, με τον ΠΑΟΚ (του Τούντορ) να… παραδίδει πνεύμα πολύ νωρίς και να μένει οριστικά εκτός των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης.

Καταρχήν, μιλάμε για ένα άλλο γήπεδο. Εκείνο το ματς στο οποίο ο Γιαννιτσιώτης μεσοεπιθετικός είχε μπει ως αλλαγή έγινε στο παλιό γήπεδο της πόλης, το Κουμπάν, απόψε το βράδυ θα πατήσει το χορτάρι του Krasnodar Stadium, το οποίο έστω και χωρίς κόσμο σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να παίξεις καλά. Κι ο ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στους ομίλους του UEFA Champions League χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, τον καλό Πέλκα.

Ελλείψει του Τσούμπα Άκπομ, που έδινε λύσεις χωρίς την μπάλα, με εξαιρετικές τοποθετήσεις στο χώρο, ο 26χρονος αρχηγός του «Δικεφάλου» γνωρίζει ότι θα έχει πολύ περισσότερη δουλειά στο χτίσιμο των επιθέσεων και κυρίως στην πίεση που πρέπει να βγάλουν οι «ασπρόμαυροι» στην πρώτη πάσα της ρωσικής άμυνας.

Φτάνει να είναι λίγο προσεκτικός, γιατί μια κίτρινη κάρτα από τον Γάλλο Τρουπέν (ο Γάλλος διαιτητής που απέβαλλε τον Βιεϊρίνια στο ΠΑΟΚ - Άρης 0-0 των playoffs) θα του στερήσει την συμμετοχή, όπως και στο Γιάννη Μιχαηλίδη, στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας σε μια εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Πέλκας ξέρει πόσο βαρύ κι ασήκωτο είναι να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο αριστερό μπράτσο. Γνωρίζει σε ποια ομάδα παίζει μπάλα, αντιλαμβάνεται το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο σύλλογος από μια πρόκριση στους ομίλους του UEFA Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μετά το θρίαμβο και την πρόκριση επί της Μπενφίκα παρέμεινε προσγειωμένος στο έδαφος, καλό δείγμα γραφής, για έναν ποδοσφαιριστή που στα 26 του ήρθε η ώρα να βγει μπροστά και να ηγηθεί της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που έμεινε απατηλό στις τρεις (2004 Μακάμπι, 2013 Σάλκε, 2018 Μπενφίκα) φορές…

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα