ΠΑΟΚ: Ο Κρίστοφερ Όλσον είναι «κίνδυνος-θάνατος»! (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ο Κρίστοφερ Όλσον είναι «κίνδυνος-θάνατος»! (pics)

bet365

O άλλοτε συμπαίκτης του Τσούμπα Άκπομ στις ακαδημίες της Άρσεναλ, παίκτης για όλες τις δουλειές στην Κρασνοντάρ, είναι πραγματική απειλή για τον ΠΑΟΚ! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Μπορεί το σουηδικό δίδυμο των Μάρκους Μπεργκ και Βίκτορ Κλάεσον στο εντυπωσιακό 7-2 της Κρασνοντάρ επί της Χίμκι της περασμένης Παρασκευής (18/9) να ήταν σε μεγάλα κέφια, ένας άλλος Σουηδός πάντως έστειλε απειλητικά «μηνύματα» ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τα playoffs του UEFA Champions League.

Ο Βίκτορ Κλάεσον έκανε εμφάνιση καριέρας (2 γκολ, 2 ασίστ), ο Μάρκους Μπεργκ αυτό που ξέρει τόσο καλά να κάνει εδώ και χρόνια (1 γκολ), όμως όλα τα λεφτά για την Κρασνοντάρ είναι ο Κρίστοφερ Όλσον.

Άφησε την Σουηδία τον Ιανουάριο του 2019 και πήγε στη Ρωσία για να βρει τον συμπατριώτη του Βίκτορ Κλάεσον και οι δυο τους να υποδεχθούν πέρσι το καλοκαίρι το «βαρύ όνομα» του Σουηδικού ποδοσφαίρου, τον Μάρκους Μπεργκ.

Οι τρεις Σουηδοί συνεχίζουν την παράδοση στο Κρασνοντάρ, εκεί όπου έπαιξε για μια πενταετία ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Αντρέας Γκράνκβιστ.

Ο Όλσον εινσκ βασικό εργαλείο του Μουράντ Μουσάεφ. Η ενδεκάδα αρχίζει και τελειώνει από… τον 25χρονο διεθνή (16 συμ.) αμυντικό μέσο.

Μέχρι τώρα δεν έχει απουσιάσει σε κανένα από τα 7 παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήματος, έφτασε ήδη να μετράει 604 λεπτά συμμετοχής και μπορεί οι δύο συμπατριώτες του να βρίσκουν με μεγαλύτερη ευκολία δίχτυα, ωστόσο εκείνος ήταν ο πραγματικός MVP στην επτάρα επί της Χίμκι.

Παιδί της Αρσεναλ

Γεννημένος στο Νόρκεπινγκ, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, είδε την Τσέλσι να τον απορρίπτει όταν ήταν 13 ετών, αλλά τρία χρόνια μετά προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και του Άγιαξ, για να καταλήξει στην Άρσεναλ. Στην U23 των «κανονιέρηδων» γνωρίστηκε με τον Τσούμπα Άκπομ, οι δυο τους συνυπήρξαν σε πολλά παιχνίδια της δεύτερης ομάδας, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ δεν τους έδωσε ουσιαστικά ποτέ την ευκαιρία για να κάνουν το βήμα στην πρώτη ομάδα.

Οι δυο τους θα μπορούσαν να τα πούνε απόψε σαν καλοί φίλοι πριν από την σέντρα, όμως ο Άκπομ, εδώ και λίγες μέρες επέστρεψε στην Αγγλία, φόρεσε την κόκκινη φανέλα της Μίντλεσμπρο και θα δει το παιχνίδι από την τηλεόραση, αν δεν έχει κάποια άλλη υποχρέωση με τη νέα του ομάδα.

Το… βαρόμετρο

Η Κρασνοντάρ αναγνώρισε και επαίνεσε, μέσω της επίσης ιστοσελίδας, τον Όλσον για τα… όργια στο ματς με τη Χίμκι. O Σουηδός ήταν το… βαρόμετρο των Ρώσων κάτι που το έδειξαν τα νούμερα και οι πρωτιές του σ’ όλες σχεδόν τις κατηγορίες.

Ο 25χρονος χαφ «κατάπιε» περίπου 11 χλμ σε ένα γεμάτο 90λεπτο, είχε 148 επαφές με τη μπάλα, 92 πάσες εκ των οποίων οι 82 σωστές, 11 κερδισμένες μονομαχίες, 4/4 τάκλιν, όντας πρώτος και στα κοψίματα!

Αν μη τι άλλο χρειάζεται προσοχή, είναι ο παίκτης-κλειδί στη μεσοεπιθετική γραμμή της Κρασνοντάρ κάτι που το έχει εντοπίσει το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, απλά στο γήπεδο τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα