Κράσνονταρ: Μοντέρνα και δουλεμένη, αλλά όχι ανίκητη

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Κράσνονταρ: Μοντέρνα και δουλεμένη, αλλά όχι ανίκητη

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και o Παναγιώτης Κούρτοβικ αναλύει τα θετικά και τα αρνητικά της Κράσνονταρ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης εναντίον του ΠΑΟΚ.

O ΠΑΟΚ κληρώθηκε με μία γνώριμη ομάδα στα play-off του Champions League. Η ρωσική ομάδα δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε πέρυσι ο Ολυμπιακός.

Το στυλ παιχνιδιού

Η Κράσνονταρ είναι μία ομάδα που της αρέσει να κυριαρχεί, με κατοχή. Μία σύγχρονη ομάδα, η οποία προτιμά να παίζει με πολλές κοντινές πάσες, χτίζοντας τις επιθέσεις από χαμηλά. Όμως, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, παρά τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Παρά τον μεγάλο αριθμό τελικών δεν καταφέρνει να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες και περιορίζεται κυρίως σε σουτ με λίγες πιθανότητες να γίνουν γκολ. Πολύ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεν απειλεί σχεδόν καθόλου στην κόντρα. Μπορεί η μεγάλη κατοχή να μην μετουσιώνεται σε ευκαιρίες, όμως της δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει τα παιχνίδια. Μέσω της κατοχής καταφέρνει να δέχεται λίγες ευκαιρίες, χαμηλής αξίας. Το αξιοσημείωτο είναι πως παρότι είναι μία ομάδα που πιέζει πολύ, δέχεται κακές τελικές. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο ομάδες οι οποίες πιέζουν να δέχονται καλές ευκαιρίες, λόγω των παικτών που ανεβάζουν ψηλά. Γενικά,όπως δείχνει και το παρακάτω γράφημα, είναι αρκετά στιβαρή ομάδα αμυντικά.

Όμως η εμπειρία από τα ματς με τον Ολυμπιακό δείχνει πως αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να αμυνθεί καλά χωρίς την μπάλα, θα καταφέρει να βρει ευκαιρίες στην κόντρα. Ειδικά με την ταχύτητα του Τζόλη.

Οι παίκτες - κλειδιά

Ένα γνώριμο πρόσωπο στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτό που ηγείται της επιθετικής γραμμής της Κράσνονταρ. Ο Μάρκους Μπεργκ αποδεικνύοντας πόσο καλός επαγγελματίας είναι, στα 34 του έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στη φετινή χρονιά, αλλά προέρχεται και από μία πολύ καλή σεζόν το 2019/20. Έχει διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν ξεχωρίζει. Καταφέρνει ταυτόχρονα να είναι ένας πολύ απειλητικός φορ, που όμως είναι και ένας αξιοπρεπέστατος δημιουργός. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, έχει πολύ καλά νούμερα στις κατηγορίες της απειλής και στις δύο σεζόν.

Ο Σουηδός μπορεί να είναι ο μπομπέρ της ομάδας αλλά ο Βάντερσον είναι ο καλύτερος δημιουργός της. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ με την εξαιρετική ντρίμπλα, και τις δύο σεζόν (2019/20-2020/21) ήταν πρώτος στην κατηγορία των xA που μετράνε την αξία των ευκαιριών που δημιούργησε ένας παίκτης.

Ένας παίκτης που έλειπε από τα ματς με τον Ολυμπιακό καθώς τότε τραυματίστηκε, είναι ο Ρεμί Καμπελά. Ο Γάλλος το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν η μεγάλη μεταγραφή της Κρασνοντάρ από τη Σεντ Ετιέν, αντί 12 εκατ. Ευρώ, έχοντας κάνει σεζόν στη Λιγκ Α με 8 γκολ και 5 ασίστ. Ο μεσοεπιθετικός της ρωσικής ομάδας έχασε την περσινή σεζόν λόγω του τραυματισμού του στα ματς με τον Ολυμπιακό, όμως έχει αρχίσει να μπαίνει ξανά, έχοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, με 3 γκολ και μία ασίστ. Αυτοί οι τρεις αποτελούν τους πιο σημαντικούς παίκτες της επίθεσης. Ο εγκέφαλος όμως της ομάδας είναι ο Όλσον. Ο Σουηδός χαφ είναι ο βασικός δημιουργός της ομάδας χαμηλά και αυτός που δίνει την πρώτη πάσα. Χαρακτηριστικά, είναι 2ος σε πάσες τη φετινή σεζόν πίσω μόνο από τον βασικό στόπερ Μαρτίνοβιτς.

Eίναι εμφανές πως η Κράσνονταρ είναι μία ομάδα με πολλή ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, με παίκτες που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει και είναι επικίνδυνο να υποτιμηθεί. Δουλεύει αρκετά χρόνια με τον ίδιο προπονητή και σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Επιπλέον, δεν έχει κάνει κάποια σημαντική αλλαγή αυτό το καλοκαίρι, διατηρώντας όλους τους παίκτες.

Η ευκολία με την οποία αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό που χτύπησε τις αδυναμίες της στην κόντρα θα την κάνουν σίγουρα πιο συντηρητική, ειδικά μετά τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα με παρόμοια τακτική. Ζητούμενο είναι να διατηρήσει η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα τη σκληράδα της και να παραμείνει συμπαγής. Η απώλεια του Τσούμπα Άκπομ είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να αποτελεί στήριγμα στην εκδήλωση της επίθεσης, ενώ είναι εξαιρετικός στον χώρο λόγω της αθλητικότητάς του. Άρα, είναι σημαντικό να πάρει ένα καλό παιχνίδι από τον Σβιντέρσκι.

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog