Ρεάλ: Κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Βινίσιους από οπαδούς των Μπάρτσα κι Ατλέτικο

Νίκος Κικίδης
Ο Ρονάλντο ύψωσε «ασπίδα» στον Βινίσιους

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε στο πλευρό του Βινίσιους μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε από οπαδούς των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο και κατήγγειλε το περιστατικό στον Εισαγγελέα.

Θύμα ρατσιστικών επιθέσεων έπεσε για ακόμα μια φορά ο Βινίσιους Ζούνιορ. Μερίδα οπαδών των Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν με ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Βραζιλιάνου πριν από τους αγώνες του Champions League απέναντι σε Ίντερ και Νάπολι αντίστοιχα.

Ο 23χρονος επιθετικός κατήγγειλε το περιστατικό και ζήτησε από την UEFA την τιμωρία των δραστών, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει τη σκυτάλη και να ενημερώνει πως θα κινηθεί νομικά με καταγγελία στον Εισαγγελέα.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε καταγγελία στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα κατά εγκλημάτων μίσους και διακρίσεων για τις ρατσιστικές και μίσους προσβολές που απευθύνονται στον παίκτη μας Βινίσιους στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου Montjuic και του Metropolitan Stadium της Μαδρίτης πριν από τα ματς Μπαρτσελόνα - Νάπολι και Ατλέτικο Μαδρίτης - Ίντερ στο Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά από την Εισαγγελία να ζητήσει από τις δυνάμεις ασφαλείας τις υπάρχουσες ηχογραφήσεις και στις δύο τοποθεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες των εν λόγω ρατσιστικών και μίσους προσβολών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει αυτές τις βίαιες επιθέσεις ρατσισμού, διακρίσεων και μίσους που έχουν λάβει χώρα, δυστυχώς επανειλημμένα, εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπερασπιστεί τις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και θα παραμείνει σταθερός στον αγώνα του για μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια αποκρουστικά επεισόδια όπως αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα