Ντε Λαουρέντις για τα επεισόδια: «Η Μελόνι πρέπει να δείξει το ίδιο θάρρος με την Θάτσερ»

Νίκος Κικίδης
Ντε Λαουρέντις για τα επεισόδια: «Η Μελόνι πρέπει να δείξει το ίδιο θάρρος με την Θάτσερ»

bet365

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος κάλεσε την Τζόρτζια Μελόνι, να ακολουθήσει τα βήματα της Θάτσερ για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες εικόνες από το κέντρο της Νάπολης, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης για τους οπαδούς των Παρτενοπέι και της Άιντραχτ που ενεπλάκησαν σε συμπλοκές πριν από την αναμέτρηση των δυο ομάδων.

Και με τις σκηνές βίας να αμαυρώνουν την εικόνα της Νάπολι, ο πρόεδρος της ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πέρασε στην αντεπίθεση, καλώντας την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, να μιμηθεί την άλλοτε Σιδηρά Κυρία της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

«Οι οικογένειες πρέπει να πηγαίνουν στα γήπεδα, όχι οι έμποροι ναρκωτικών. Ίσως αυτοί που φώναζαν '' είμαστε η Νάπολη'' να κυνηγούσαν Γερμανούς οπαδούς έξω από το γήπεδο ή να μάχονταν με την Αστυνομία. Αλλά χθες το Μαραντόνα έμοιαζε σαν ένα αγγλικό γήπεδο.

Είμαι περήφανος που έδειξα αυτήν την πλευρά της Νάπολης σε όσους παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε όλο τον κόσμο. Τώρα οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και ελπίζω ότι η Μελόνι θα έχει το ίδιο θάρρος με την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η UEFA εκπροσωπεί τον εαυτό της. Απλά σκεφτείτε τι έγινε στον τελικό του Champions League στο Παρίσι. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρέπει επίσης να θέσει ερωτήματα.

Διότι στην Ευρώπη υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια οπαδοί που πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους προστατεύουμε, σε αντίθεση με μια βίαιη μειονότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νάπολι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα