Πόρτο - Ατλέτικο 2-1: Κατάρρευση για τους Ροχιμπλάνκος, έχασαν και το «τρένο» του Europa (vid)

Νίκος Κικίδης
Πόρτο - Ατλέτικο 2-1: Κατάρρευση για τους Ροχιμπλάνκος, έχασαν και το «τρένο» του Europa (vid)

bet365

Η Πόρτο έριξε στο καναβάτσο μια αποκαρδιωτική Ατλέτικο, την οποία υπέταξε με το... φειδωλό 2-1 για να κατακτήσει την κορυφή του ομίλου και να «εξορίσει» τους Κολτσονέρος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ευρώπη ήταν και πάει... Το ταξίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός ισπανικών συνόρων έφτασε και επίσημα στο τέλος του στο «Ντραγκάο» με το φινάλε να είναι εφάμιλλο όλης της υπόλοιπης πορείας. Το σύνολο του Σιμεόνε άλλωστε αποδείχθηκε ξανά κατώτερο των περιστάσεων, με την Πόρτο αυτή τη φορά να κυριαρχεί απόλυτα και να επικρατεί με 2-1 των Ροχιμπλάνος που δεν κατάφεραν να διασώσουν ούτε την παρτίδα του Europa League!

Αν κάποιος πάντως δεν γνώριζε τι διακυβεύεται θα νόμιζε πως στην πραγματικότητα οι Πορτογάλοι ήταν εκείνοι που καίγονταν για βαθμούς! Από την αρχή της αναμέτρησης οι παίκτες του Κονσεϊσάο έπνιξαν την Ατλέτικο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών. Έπειτα από μια άρτια ανάπτυξη, οι Δράκοι κατάφεραν να πατήσουν στην περιοχή των Κολτσονέρος και ο Ταρεμί εκτέλεσε προ κενής εστίας για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να συνέλθουν και τελικά το πλήρωσαν με δεύτερο γκολ στο 24΄. Ο Γκαλένο έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο επερχόμενος Εουστάκιο με μονοκόμματο τελείωμα νίκησε τον Όμπλακ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Η Πόρτο διατηρούσε απόλυτα τον έλεγχο του ματς και είχε ευκαιρίες να μετατρέψει σε θρίαμβο τη νίκη της με περισσότερα γκολ, αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Όμπλακ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Ντιόγο Κόστα ωστόσο να τους... κόβει τον αέρα σε κάθε περίπτωση. Το μόνο που κατάφεραν τελικά ήταν να μειώσουν σε 2-1 με αυτογκόλ του Μαρκάνο στο 90+5΄, με τον χρόνο να μην αρκεί για κάτι περισσότερο. Ένα σκορ που έστειλε την Πόρτο στην πρώτη θέση του ομίλου και πάνω από τη Μπριζ που έμεινε στο μηδέν κόντρα στη Λεβερκούζεν, τη στιγμή που η Ατλέτικο κούνησε και επίσημα... μαντήλι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Πεπέ (89΄Κονσεϊσάο), Καρντόσο, Μαρκάνο, Ζαϊντού (53΄Βέντελ), Γκρούγιτς, Εστάκιο, Γκαλένο, Οτάβιο, Εβανίλσον (81΄Μαρτίνεζ), Ταρεμί

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ρεϊνίλντο, Ντε Πολ, Βίτσελ, Μολίνα, Σαούλ (60΄Καράσκο), Κορέα (85΄Μπάριος), Ζοάο Φέλιξ (61΄Κούνια), Γκριεζμάν

2ος Όμιλος

Τελευταία αγωνιστική

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Κλαμπ Μπριζ 0-0
Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Τελική βαθμολογία

1. Πόρτο 12 (12-7)
2. Μπριζ 11 (7-4)
3. Λεβερκούζεν 5 (4-8)
4. Ατλέτικο 5 (5-9)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα